Tottenhamin ja Evertonin väliset ottelut ovat olleet viime vuosien aikana todella tasaisia. Viimeisimmästä seitsemästä keskinäisestä kamppailusta neljä oli päättynyt tasan, kolme muuta ottelua olivat päättyneet maalin erolla.

Maanantaina Tottenham Hotspur Stadiumilla pelattu ottelu oli kuitenkin kaikkea muuta kuin tasainen. Tottenham meni menojaan jo avausjaksolla ja nuiji Evertonin lopulta 5-0-lukemin.

Tottenhamin avausmaali merkattiin Everton-toppari Michael Keanen omaksi maaliksi. Ryan Sessegnon keskitti laidalta, ja Keane ohjasi pallon epäonnekseen omaan maaliin. 1-0.

Ennen taukovihellystä Spurs osui vielä kahdesti. Ensin Son Heung-min pääsi nokikkain Jordan Pickfordin kanssa ja onnistui maalinteossa. Avausjakson lopulla Harry Kane karkasi läpiajoon eikä hän heittänyt maalipaikkaansa hukkaan. 3-0.

Toista puoliaikaa ei ehditty pelata edes minuuttia, kun Spurs kasvatti johtoaan. Puoliajalla kentälle vaihdettu Sergio Reguilón sai namupassin Dejan Kulusevskilta ja siirsi isännät 4-0-johtoon. Maalisyöttö oli Kulusevskille illan toinen.

Ottelun päätöslukemat 5-0:aan naulasi jo kertaalleen aiemmin maalinteossa onnistunut Harry Kane. Kyseessä oli englantilaishyökkääjän uran 176. valioliigamaali, jolla hän ohitti kaikkien aikojen maalintekijätilastossa Arsenal-legenda Thierry Henryn (175 maalia).

Tottenham jatkaa sarjassa sijalla seitsemän. Spurs on kolmen pisteen päässä Mestarien liigaan oikeuttavasta neljännestä sijasta.

Surkean kauden pelannut Everton on sarjassa neljänneksi viimeisenä. Ainoastaan piste erottaa joukkueen putoamisviivan huonommalta puolelta.

Harry Kane has now scored more Premier League goals (176) than Thierry Henry (175).