Tottenham Hotspur pelasi valioliigakauden viimeisen kotiottelunsa sunnuntai-iltapäivällä, kohdaten putoamistaistelussa pitkään riutuneen Burnleyn.

Ottelun ainoa maali nähtiin avauspuolikkaan lisäminuuteilla rankkarista, loppuluvut 1-0.

Kummankin joukkueen kokoonpanoissa oli epätavallisuuksia – Spursin ruotsalaiskomeetta Dejan Kulusevski ylsi avauksessa vain penkille asti.

Daily Hotspur

@Daily_Hotspur
🚨 NEW: Antonio Conte: "There was a problem because yesterday Kulusevski didn't do the training session, he was sick with a stomach problem. He was not the only player to have this, maybe a virus came around into the team. Yesterday four players but it is ok." | @btsportfootball

Viiden alakerralla peliin lähteneen vierasjoukkueen riveistä puuttuivat ensi ketaa sitten syksyn 2020 sekä Ben Mee että James Tarkowski.

71 - This is Burnley’s first Premier League match to feature neither Ben Mee nor James Tarkowski since September 2020 against Southampton (0-1 L), ending a run of 71 consecutive league matches in which at least one of the pair had played for the club. Fissure.

Tottenhamilla oli takanaan makea 3-0 -derbyvoitto Arsenalista. Tuossa pelissä joukkueen oman pelin käynnistäminen otti aikansa, mutta nyt mentiin alusta saakka vieraitten päädyssä.

Harry Kane haki pilkkua joukkueelleen jo avauskympillä kaaduttuaan boksissa. Kontaktia puolustajan kanssa oli hädin tuskin lainkaan, minkä lisäksi hyökkääjä oli tilanteessa paitsiossa. Clarets oli joka tapauksessa täysin kilpikonnapuolustuksessa, ja sai palloa ylös vain purkuroiskaisuilla.

Jakson edetessä Tottenhamin saamattomuus ja Burnleyn raivokas taistelu johti enenevässä määrin tilanteisiin, joissa vieraat saivat revittyä palloja itselleen myös keskikentällä.

Rangaistuspotkulla nelossijalle

Avausjakson neljännellä lisäminuutilla Lucas Moura tarjoili pallon täydelliseen maalipaikkaan Kanelle – joka ampui läheltä oikealta ohi.

Tauolle mentiin kuitenkin kotijohdossa, kun Tottenhamille tuomittiin toisessa perättäisessä ottelussa keskustelua herättänyt rangaistuspotku, tällä kertaa Ashley Barnesin käden osuttua palloon boksissa. Tilanteessa näytti olleen myös paitsio, mutta Kevin Friend osoitti pallon täplälle käytyään katsomassa monitoria itse. Kane ampui ohi Nick Popen vasempaan alakulmaan, kellon rullatessa jo 53. minuuttiaan.

Kun selostamoissa kaipailtiin vieraiden hyökkäykseen Wout Weghorstia Barnesin tilalle, vastasi tämä tunnin pelin jälkeen ampumalla voimalla Hugo Llorisin vartioiman maalin tolppaan.

Clarets-pelaajien fyysiststä kunnosta ottelu ei jäänyt kiinni – joukkue jaksoi raataa, ja tasoitti tilastoja toisella jaksolla selkeästi. Mikäli Leeds onnistui raapimaan jotain kasaan Brightonin vieraana, ei tsempparipalkinto selvitymistaistelussa kuitenkaan juuri lämmitä.

Tottenham on voittonsa myötä nyt sarjataulukon neljäntenä, kaksi pistettä maanantaina kierroksen ottelunsa pelaavaa Arsenalia edellä.