Suoraa puhetta Valioliigasta, Valiocast on täällä! – Miksi suuret seurat hyssyttelevät kuin suomalaiset konsanaan?

© Kuva: Getty Images

Uusi kausi tuo uudet kujeet myös Valioliiga.comissa. Valioliiga.comin sisältöihin tulee tällä kaudella uutuutena Valiocast-kuunteluohjelma eli podcast. Avausjaksossa Valioliiga.comin toimituksen esimies Jaakko Perttilä sekä Valioliiga.comin jalkapalloasiantuntija Eero Laurila pureutuvat avauskierroksen antiin sekä kesän siirtomarkkinoihin.

Valioliigan avauskierroksella viime kauden menestyjät, Manchester City sekä Liverpool, näyttivät, ettei taso ole laskenut kesän aikana mihinkään. Liverpool murjoi sarjanousija Norwichia vastaan tylyt 4-1-lukemat, kun taas City voitti West Hamin vieraissa peräti 5-0.

Valiocastissa pureudutaankin kysymykseen, pystyykö kukaan haastamaan tälläkään kaudella Cityä ja Liverpoolia? Jaksossa ihmetellään myös esimerkiksi Manchester Unitedin ja Chelsean hyssyttelyä. Miten suurseurat ovat ajautuneet tilanteeseen, jossa ne eivät enää uskalla puhua mestaruuden tavoittelusta?

Toinen suuri aihe Valiocastin ensimmäisessä jaksossa on siirtomarkkinat. Viime viikon torstaina ikkuna meni kiinni ostavien joukkueiden osalta, joten uusia hankintoja ei enää ennen tammikuuta nähdä. Laurila ja Perttilä käyvät läpi kesän isommat siirrot. Lisäksi avataan myös Teemu Pukin edustaman Norwichin siirtopolitiikkaa, ja sitä miksi nousijajoukkue oli niin rauhallinen kesän markkinoilla. Myös uudet sääntöuudistukset sekä paljon puhetta herättänyt VAR-teknologian saapuminen Valioliigaan käydään läpi.

Kuuntele Valiocastin ensimmäinen jakso alta. Voit kuunnella Valiocastin jaksoja Spotifyssa sekä Soundcloudissa, jonne pääset tästä.

Valiocast ilmestyy joka viikko

Valiocast on Valioliiga.comin tuottama podcast, joka ilmestyy poikkeuksia lukuun ottamatta joka viikko. Kuuntelijat voivat lähettää kysymyksiä ja toiveita sisältöihin esimerkiksi Twitterissä aihetunnisteella #Valiocast. Voit myös osallistua keskusteluun Facebook-ryhmä Jalkapallon Olohuoneessa.

Eero Laurila (vas.) ja Jaakko Perttilä ovat viikoittain äänessä Valiocastissa.

Pääasiassa äänessä ovat Valioliiga.comin toimituksen esimies Jaakko Perttilä sekä Valioliiga.comin jalkapalloasiantuntija Eero Laurila. Laurilalla on monen vuoden toimittajan kokemus brittikentiltä, kun hän työskenteli Urheilu-Sanomien (nyk. Urheilulehti) kirjeenvaihtajana Englannissa.

Lisäksi Valiocastissa pureudutaan joka viikko myös Valioliigan fantasy-manageripeliin, Fantasy Premier Leagueen. Tarkoitus on käydä läpi Valioliiga.comin sarjojen tilanteet ja ottaa lähetykseen muutamia nostoja edelliseltä kierrokselta sekä tulevia pelejä silmällä pitäen.

Jatkossa jokaisessa Valiocast-jaksossa pyritään paneutua syvällisemmin yhteen aiheeseen, unohtamatta Valioliigan ajankohtaisia puheenaiheita. Luvassa on myös vieraita ja erikoisjaksoja, joten kannattaa jo nyt ottaa Valiocast seurantaan Spotifyssa tai Soundcloudissa.