Valioliiga.comin oman podcast-ohjelman, Valiocastin, toinen jakso on purkissa ja pihalla. Toisen jakson aiheina ovat vähemmän yllättäen Teemu Pukin huippuvire sekä Liverpoolin uhkakuvat. Lisäksi pureudutaan kysymykseen, onko pelaajilla liikaa valtaa Manchester Unitedissa?

Tuttuun tapaan äänessä ovat Valioliiga.comin toimituksen esimies Jaakko Perttilä sekä Valioliiga.comin jalkapalloasiantuntija Eero Laurila. Jakson loppupuolella käydään myös läpi Valioliiga.comin Fantasy Premier League -sarjan tilannetta ja annetaan muutamat vinkit tulevalle ottelukierrokselle.

Teemu Pukki tykitti viime kierroksella Newcastlea vastaan toisena suomalaisena Valioliigan historiassa hattutempun. Pukki on tullut Valioliigaan ryminällä. Kahteen otteluun on syntynyt neljä maalia, ja mies jakaa Valioliigan maalipörssin kärjen yhdessä Manchester Cityn Raheem Sterlingin kanssa.

Laurila pitää Pukkia ja Norwichina täydellisinä toisilleen. Perttilä kysyykin voisiko esimerkiksi FC Barcelona hankkisi Pukin vahvistamaan hyökkäystään? Lisäksi pohditaan mitkä vaikutukset Pukin huippukaudella on Suomen A-maajoukkueeseen. Joutuuko Pukki pian miettimään jopa Huuhkajista väistymistä saadakseen maksimin irti Valioliigassa?

Liverpool johtaa sarjaa kahden kierroksen jälkeen. Toisella kierroksella Southampton kaatui niukasti 2-1. Helpolla kolme pistettä eivät tulleet. Laurila ja Perttilä pohtivat kysymystä, tuleeko Liverpoolilla pian rajat vastaan?

Toisen kierroksen viimeisessä ottelussa Wolverhampton ja Manchester United tasasivat pisteet maanantai-illan ottelussa lukemin 1-1. Unitedilla oli saumat voittoon, kun Paul Pogba hankki rangaistuspotkun toisella puoliajalla. Marcus Rashford ja Pogba kävivät ennen rankkarin ampumista väittelyn siitä, kumpi laukoisi pilkun. Lopulta Pogba otti vastuun, ja Rui Patrício torjui miehen laukauksen.

Jo José Mourinhon aikaan puhuttiin siitä, että Pogballa on liikaa valtaa Unitedissa. Wolves-ottelu ei ainakaan hiljentänyt näitä spekulaatioita.

– Onhan tässä taas soppa keitetty. (Ole Gunnar) Solskjær saikin kritiikkiä brittimediassa. Siellä ihmeteltiin, että eikö Manchester United pysty päättämään sitä, kuka laukoo rangaistuspotkut, Laurila toteaa.

Kuuntele Valiocastin toinen jakso alta. Voit kuunnella Valiocastin jaksoja Spotifyssa sekä Soundcloudissa, jonne pääset tästä.

Keskustele Valiocastin toisesta jaksosta Twitterissä aihetunnisteella #Valiocast tai Facebook-ryhmä Jalkapallon olohuoneessa.