Valiocast: Voiko tammikuussa tehdä hyviä pelaajahankintoja? ”Siirtoikkuna palvelee ennen kaikkea mediaa”

Valiocast: Valioliiga-aiheinen podcast

Tammikuun siirtoikkuna on auki vielä puolisentoista viikkoa. Monella seuralla on hyvä mahdollisuus vahvistaa kokoonpanoaan kevään koitoksiin. Vai onko?

Valioliigaseurat ovat tehneet tämän tammikuun aikana toistaiseksi kuusi sellaista hankintaa, joissa raha on vaihtanut omistajaa. Arvokkain kauppa on ollut Takumi Minaminon siirto Red Bull Salzburgista Liverpooliin. Hinta: 10 miljoonaa euroa.

Tuoreessa Valiocast-podcastin jaksossa Valioliiga.comin analyytikko Eero Laurila ja toimituksen esimies Jaakko Perttilä puivat tammikuun siirtoikkunan järkevyyttä ja sen suomia mahdollisuuksia.

– Täsmäiskuja pystyy tekemään, mutta se on haastavaa, koska harva joukkue haluaa tässä vaiheessa kautta luopua avainpelaajistaan, Laurila sanoo.

– Väittäisin, että tammikuussa on mahdollista tehdä hyviä hankintoja tietyin reunaehdoin. Eli on mahdollista hankkia edullisia pelaajia vähän pienemmistä sarjoista, mutta heiltä ei odoteta erityisiä näyttöjä vielä samana keväänä. Tästä hyvä esimerkki on Minaminon hankkiminen, Perttilä maalaa.

– Toinen kategoria on pelaajat, joille voi tarjota syystä tai toisesta uuden alun. Tästä esimerkki on Gedson Fernandesin siirto Tottenhamiin [toim. huom. nauhoitushetkellä ei ollut vielä varmistunut]. Sukset menivät ristiin valmentajan kanssa, ja Spurs tarjoaa uuden alun.

Hyviä siirtoja voi siis tehdä, mutta tammikuun siirtoikkuna on myös omanlaisensa show.

– Kun katsoo toistaiseki toteutuneita siirtoja Valioliigan osalta, niin onhan se lista aika vaatimaton. Jos vertaa kohuun, niin ennen kaikkeahan tämä siirtoikkuna palvelee mediaa, Laurila sanoo.

Kuuntele tuorein Valiocast-jakso alta. Voit kuunnella Valiocastin jaksoja Spotifysta tai SoundCloudista.

Jakson aiheet

  1. Onko Carlo Ancelotti oikea mies Evertonille? (0:44 alkaen)
  2. Mitä tammikuun siirtomarkkinoilta voi saada? (20:49)
  3. Seuraa tätä: Liverpool-Man United (32:54)


CFR CLUJ vs KUPS – 100.00 JÄTTIKERROIN

1. Avaa pelitili Betssonille.
2. Talleta 10-100€ – saat talletuksesi tuplana.
3. Lyö vähintään 1€ veto KuPSin voitosta.

Saat 100.00 jättikertoimen!