Watford voitti Wolverhamptonin sunnuntaina 3-2 FA Cupin välierässä. Ottelu pelattiin Wembleyllä.

@Wolves
Here's how Wolves line-up for this afternoon's @EmiratesFACup semi final clash against @WatfordFC. #WATWOL

📋🐺

João Moutinho oli lähellä siirtää Wolvesin johtoon jo viidennellä minuutilla, kun joukkue sai vapaapotkun rangaistusalueen tuntumasta, mutta portugalilaisen laukaus karkasi hieman liian ylös.

Pelaaminen oli varovaista molemmin puolin, eikä tontteja syntynyt helpolla.

Watfordin avausjakson paras paikka tuli Andre Graylle, joka sai Troy Deeneyltä nappisyötön Wolverhamptonin linjan taakse. Grayn oli yritettävä viimeistelyä suoraan ilmasta. Pallo nousi hyökkääjän harmiksi riman yli.

Leander Dendoncker testasi Watfordin maalivahdin Heurelho Gomesin venymiskykyä tulisella kudilla. Brassitorjuja selvitti laukauksen, mutta sitä seuranneessa kulmapotkussa hän joutui taipumaan.

Kulma pelattiin lyhyenä Diogo Jotalle. Hänen kierteinen keskityksensä löysi takatolpalta Matt Dohertyn, joka puski pallon sisään. 0-1.

Kapteeni Conor Coady pelasti Wolverhamptonin lähes satavarmalta takaiskulta ensimmäisen jakson lisäajalla. Gray sai pallon jälleen Deeneyltä ja tykitti lujaa lähietäisyydeltä. Coady heittäytyi kuitenkin vedon tielle ja sai kroppansa siihen väliin.

Tauolle mentäessä Wolves johti maalintekoyrityksiä 5-4.

Wolverhampton tuli toiselle puoliajalle hyvällä ryminällä. Raul Jimenezillä oli heti alussa parikin tekopaikkaa ja Rúben Nevesin vapaapotku meni vain hieman takatolpasta ohi.

Tunnin kohdalla Jimenez ei enää erehtynyt. Wolves pelasi vapaapotkun lyhyenä. Doherty keskitti pallon boksiin Jimenezille, joka otti sen rinnallaan haltuun ja taituroi pelivälineen akrobaattisesti verkkoon. 0-2.

Varttia myöhemmin Watford kavensi Gerard Deulofeun hienolla osumalla. Hän sai pallon Wolvesin rangaistusalueella ja haki hitusen tilaa oikealla jalalleen, jotta sai nostettua pallon kierteisellä sisäsyrjävedolla takanurkkaan. 1-2.

Toisen puoliajan lisäajalla tuomaristo joutui illan vaikeimman päätöksen eteen. Erotuomari Michael Oliver vihelsi Watfordille pilkun, kun Dendoncker kaatoi Deeneyn rangaistusalueella. Tilanne tarkistettiin vielä videolta, mutta pilkkutuomio pysyi. Deeney asteli itse pallon taakse ja latasi sen voimalla keskelle maalia. 2-2.

Squawka Live

@Squawka_Live
Deeney & Deulofeu: deadly.

Jatkoaikaa ehdittiin pelata 14 minuuttia, kunnes Watford iski jälleen. Deulofeu pelasi seinän Grayn kanssa ja jätti Wolvesin puolustuksen jälkeensä ennen kuin ujutti pallon takakulmaan. 3-2.

Watfordin harmiksi Deulofeu loukkaantui jatkoajan toisella jaksolla ja joutui tulemaan vaihtoon.

Wolverhampton sai pari potentiaalista hässäkkää aikaiseksi Watfordin maalille, mutta tasoitusta ei ikinä syntynyt.

Watford kohtaa loppuottelussa Manchester Cityn, joka voitti lauantaina toisessa välierässä Brightonin 1-0. Loppuottelu pelataan 18. toukokuuta Wembleyllä.