Wayne Rooney viimeisteli juhlapelissään komean maalin

© Kuva: Getty Images

Englannin A-maajoukkueen ja Manchester Unitedin kaikkien aikojen maalintekijä Wayne Rooney pelasi perjantaina 500. ottelunsa kotimaansa sarjapeleissä, kun hänen edustamansa Derby päätyi Mestaruussarjassa 1-1-tasapeliin Fulhamia vastaan.

Rooney, 34, vastaisi Derbyn ainoasta maalista pelin 55. minuutilla, kun hän chippasi Panenka-pilkun Marek Rodákin selän taakse. Aleksandar Mitrović pelasti varttia myöhemmin Fulhamille vieraspisteen.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Rooney pelasi perjantaina hyökkäävämmässä roolissa kuin aiemmin tällä kaudella ja oli jatkuvasti pelin keskiössä, mikä ei tullut yllätyksenä Fulhamin managerille Scott Parkerille, hänen entiselle maajoukkuekaverilleen.

– Hänellä on ollut massiivinen vaikutus tultuaan tänne. Ei ole mikään yllätys, että Derbyn vire kääntyi parempaan suuntaan, kun Wayne tuli seuraan, kommentoi Parker FourFourTwon mukaan.

– En osaa ulkopuolisena varmuudella sanoa, mutta veikkaan, että Wayne Rooneyn tasoisen pelaajan kohdalla ei puhuta pelkästään tekniikasta, koska se on kaikkien nähtävillä.

– Hänet on tuotu seuraan, koska hänellä on oikea mentaliteetti. Hän nostaa vaatimustasoa päivittäin ja saa luultavasti muutaman muunkin pelaajan innostumaan.

– Tänään näimme, kuinka laadukas pelaaja hän on. Hänen on pitänyt muovata pelaamistaan, mutta maailmanluokan pelaajat pystyvät usein siihen.

– He ymmärtävät, etteivät pysty enää samoihin asioihin kuin ennen, mutta he löytävät nopeasti tavan olla tehokas, ja Wayne on ehdottomasti tehnyt niin.

Derbyn manageri Phillip Cocu allekirjoitti kollegansa näkemykset täysin.

– Wayne pelasi tänään hyökkäävämmässä roolissa, kymppipaikalla. Hän osoitti mahtavaa taitoa, peliälyä, teknistä kyvykkyyttään, ja hän on taktisessa mielessä kaikin tavoin tärkeä pelaaja.

– Hän osaa sopeutua mihin tahansa muutokseen pelin aikana. Se on aina managerille tai valmentajalle iloinen asia, kun joukkueessa on sellainen pelaaja.

– Ja kun katsotaan, mitä hän tuo tähän seuraan. Hän auttaa nuoria pelaajia kehittymään, hän puhuu monien yksilöiden kanssa. Useina päivinä hän on ennen harjoituksia valmentajien toimistossa seuratakseen, miten me työskentelemme. Hän jakaa näkemyksensä ja mielipiteensä, jotta hän tietäisi täsmälleen, miten me toimimme.