[vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1498082844977{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Sisällysluettelo

[/vc_column_text][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”viime-kausi”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1530818555810{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Viime kausi

[/vc_column_text][vc_column_text]West Hamin viime kaudessa meni sen verran moni asia pieleen, että on vaikeaa keksiä, mistä aloittaisi. No, kaipa loogisin aloituspiste on valmentaja Slaven Bilic.

Kroatian entinen maajoukkuepelaaja oli toki rikkonut joukkueineen useita West Hamin seuraennätyksiä debyyttikaudellaan joukkueen peräsimessä 2015-2016. Jo edellinen kausi oli kuitenkin ollut vaikea, ja se muistetaan parhaiten Dimitri Payet’n lakkoilusta.

Kausi 2017-2018 – Bilicin sopimusjakson viimeinen kausi – lähti sitten erittäin nihkeästi käyntiin, ja monien mielestä seurajohto viivytteli potkujen kanssa liian pitkään. Kritiikkiä sateli sekä faneilta että entisiltä pelaajilta, jotka eivät ymmärtäneet Bilicin peluutusratkaisuja. Myönsipä valmentaja itsekin avoimesti epätoivonsa ja neuvottomuutensa tilanteen edessä.

Marraskuussa sympaattinen Bilic sai kuitenkin lähteä, sillä muutoksen tarve oli väistämätön. Vaikka viimeinen kausi Hammersissa laskikin Bilicin osakkeita valmentajamarkkinoilla selvästi, on hän silti West Hamin valioliigahistoriassa parhaalla pistekeskiarvolla operoinut valmentaja.

Valmentajanvaihdoksen hetkellä West Ham majaili putoamisviivan alla, ja oli viettänyt siellä yli puolet 11 kierrosta vanhentuneesta kaudestaan. Kauden pelastajaksi hälytettiin puolen vuoden sopimuksella konkari David Moyes, joka nosti Hammersin kyllä kuiville, mutta ei silti tehnyt kauden yleisilmeestä positiivista.

Avokätisesti siirtomarkkinoilla rahaa kuluttanut West Ham päätyi lopulta sarjassa sijalle 13, voitettuaan vain kymmenen peliä 38:sta. Sen päästettyjen maalien määrä 68 oli koko sarjan suurin yhdessä Stoken kanssa, vaikka maalin suulle oli lainattu Englannin pitkäaikainen ykköstorjuja Joe Hart.

Cup-gloriaakaan ei herunut, sillä FA Cupissa West Ham putosi jo alkukierroksilla Wiganille, ja Liigacupissa sen taival katkesi puolivälierissä Arsenaliin.

West Hamin kauden pisin voittoputki oli kahden ottelun mittainen, ja suorittaminen niin luokatonta ja yleisilme apeaa, että kannattajat protestoivat yhä näkyvämmin ja äänekkäämmin upporikkaita seurapomoja David Sullivania ja David Goldia vastaan.

Milloin käännettiin kentällä olleelle joukkueelle selät, milloin ”elinikäisiksi Hammers-kannattajiksi” julistautuneita Davideja herjattiin katsomosta ja milloin tehtiin pitch invasioneja protesteiksi. Kovisteltiinpa 81-vuotiasta Goldia myös hänen ollessaan autollaan matkalla pois stadionilta.

Kaaosta, kaaosta, kaaosta. Epäonnistuneita pelaajahankintoja, alisuorittajia sekä seurajohtoon pettyneitä kannattajia. Sitä oli West Hamin kausi 2017-2018.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotout”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1497515328839{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Pelaajasiirrot – lähteneet

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Joe Hart (Manchester City)
Maalivahti, 31 vuotta

Pep Guardiolan saapumisen myötä pitkäaikaisesta seurastaan Manchester Citystä lainapesteille lähtemään joutunutta Hartia pidettiin vielä kesällä yhtenä kauden potentiaalisesti parhaista hankinnoista. Konkarivahdin kausi kuitenkin alkoi katastrofaalisesti, kun takaiskumaaleja syntyi jo kolmessa ensimmäisessä ottelussa kymmenen. Hartin kausi ei muutenkaan riemunkiljahduksia nostattanut, ja hän jakoikin peliminuutit liigassa lopulta tismalleen tasan Adriánin kanssa. Hart palasi kesällä jälleen Cityn harjoitusvahvuuteen, mutta tiettävästi miehelle etsitään yhä uutta seuraa.

Kuva: Getty Images

James Collins (ilman seuraa)
Keskuspuolustaja, 34 vuotta

Pitkäaikainen Walesin maajoukkuetoppari pelasi West Hamissa reilut kymmenen kautta, mutta sai toukokuussa kuulla, ettei hänen sopimustaan jatketa. ”Ginger Pelé” -lisänimen tunnistava veteraani sanoi sosiaalisessa mediassa ”sydämensä särkyneen” päätöksen johdosta. Cardiffin kasvatti pelasi viime kaudella 13 sarjaottelussa ja teki yhden vain kolmesta West Ham -puolustajien tekemistä valioliigamaaleista.

Kuva: Getty Images

Patrice Evra (ilman seuraa)
Vasen laitapuolustaja, 37 vuotta

81 A-maaottelua pelannut ranskalainen siirtyi tammikuussa pätkäsopimuksella West Hamiin ilmaisella siirrolla. Lopulta Evra pelasi vain viidessä ottelussa. Muistetaan parhaiten pitkältä uralta Manchester Unitedissa, mutta pelannut myös Juventuksessa ja Monacossa. Valittiin kolme kertaa Valioliigan kauden tähdistökentälliseen.

Reece Burke (Hull)
Keskuspuolustaja, 21 vuotta

West Hamin kasvatti on kiertänyt viime kaudet lainalla alemmilla sarjatasoilla, mutta siirtyi nyt pysyvällä siirrolla Hulliin. Ainoat viisi valioliigaottelua kolmen kauden takaa. Vietti viime kauden pääosin Boltonissa, mutta käväisi tammikuussa pelaamassa muutaman cup-ottelun Hammersissa.

Kuva: Getty Images

João Mário (Internazionale)
Hyökkäävä keskikenttä, 25 vuotta

Portugalin MM-joukkueessakin nähty keskikenttäpelaaja saapui tammikuussa lainapestillä West Hamiin. 13 ottelussa syntyi kaksi maalia, ja muutenkin João Mário sai kiitosta otteistaan. Ei kuitenkaan niin paljon, että 40 miljoonan euron osto-optiota olisi käytetty.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotin”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1497515686941{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Pelaajasiirrot – saapuneet

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Lukasz Fabianski (Swansea)
Maalivahti, 33 vuotta

Joe Hartin lähdettyä West Ham tarvitsi uuden aisanparin Adriánille ja löysi sellaisen Valioliigasta pudonneesta Swanseasta. Fabianski on sen verran pätevä torjuja, että kahdeksan miljoonan euron siirtosumma voi osoittautua jopa edulliseksi. Puolalainen on viettänyt jo 11 vuotta Brittein saarilla, mutta niistä vain viimeiset neljä selkeänä ykkösvahtina. Sekä Arsenalissa että Puolan maajoukkueessa Fabianskin kohtalona on ollut Wojciech Szcesznyn kakkosvahtina. Viime kaudella Swanseassa Fabianski pelasi joukkueensa kaikki pelit, ollen vieläpä yksi Valioliigan parhaista torjujista. Hänet myös valittiin kauden päätteeksi Swansean vuoden pelaajaksi, joten maalivahdista ei sarjassa säilyminen jäänyt kiinni. West Hamin tuleva ykkönen?

Kuva: Getty Images

Issa Diop (Toulouse)
Keskuspuolustaja, 21 vuotta

194-senttinen toppari debytoi Ligue 1:ssä kasvattajaseurassaan Toulousessa jo 18 vuoden ikäisenä. Viime kaudella Diop toimikin sitten jo saman seuran kapteenina. Kehitys on ollut niin huimaa, että West Ham maksoi puolustajasta kesäkuussa seuran silloisen ennätyssumman 25 miljoonaa euroa. Ranskan nuorten maajoukkuepuolustaja teki maalin vuonna 2016 pelattujen alle 19-vuotiaiden EM-kisojen finaalissa. Saisi edustaa perhetaustansa puolesta myös Senegalia tai Marokkoa.

Fábian Balbuena (Corinthians)
Keskuspuolustaja, 26 vuotta

Paraguayn maajoukkuetoppari lähti kotimaastaan vasta kaksi vuotta sitten, kun hän siirtyi Brasilian suurseura Corinthiansiin. Siellä Balbuena onkin voittanut läjäpäin sekä pokaaleita että henkilökohtaisia tunnustuksia. Nyt edessä iso askel Euroopan kentille.

Kuvateksti: Getty Images

Ryan Fredericks (Fulham)
Oikea laitapuolustaja, 25 vuotta

Potentiaalinen mahtikaappaus West Hamilta, ilmaiseksi kun tuli. Tottenhamin kasvatti etsi pitkään paikkaansa, mutta teki läpimurtonsa Fulhamissa, jossa pelasi viimeiset kolme kautta. Valioliigadebyytti on vielä tekemättä, mutta nopeajalkainen Fredericks oli viime kaudella niin hyvä, että hänet valittiin Mestaruussarjan tähdistöjoukkueeseen.

Reece Oxford (Borussia Mönchengladbach)
Keskuspuolustaja, 19 vuotta

Debytoi taannoin West Hamissa seurahistorian nuorimpana pelaajana (16 vuotta ja 198 päivää). Vietti viime kauden lainalla Bundesliigan Mönchengladbachissa.

Kuva: Getty Images

Jack Wilshere (Arsenal)
Keskikentän keskusta, 26 vuotta

Arsenalin kasvatti on viettänyt koko uransa parrasvaloissa. Wilshere oli todellinen superlupaus, joka debytoi Arsenalin edustusjoukkueessa 16-vuotiaana ja Englannin A-maajoukkueessa 18-vuotiaana. Wilsherellä on aina ollut periaatteessa kaikki edellytykset jalkapallomaailman terävimmälle huipulle, mutta myös yksi ikävä hidaste: pahuksenmoinen loukkaantumisherkkyys. Viime kausi Arsenalissa oli kuitenkin ehjin muutamaan vuoteen, eikä MM-kisapaikkakaan jäänyt kauas. Wilshere päätti kuitenkin kesällä lähteä kasvattajaseurastaan ja siirtyi siirtokorvauksetta hakemaan uusia haasteita Hammersista.

Kuva: Getty Images

Felipe Anderson (Lazio)
Oikea laitahyökkääjä, 25 vuotta

Pienikokoinen brassitaituri on pelannut kaikki viisi Euroopan kauttaan Roomassa, ja lähtee nyt kokeilemaan siipiensä kantavuutta Valioliigassa. Manuel Pellegrini on seurannut miestä pitkään, sillä hän halusi Andersonin jo aikanaan Manchester Cityyn. West Ham pulitti Andersonista peräti 38 miljoonaa euroa, joten kauppa murskasi aiemmin samana kesänä Issa Diopin tekemän seuran siirtoennätyksen.

Andryi Jarmolenko (Borussia Dortmund)
Oikea laitahyökkääjä, 28 vuotta

Ei ollut halpa mies Jarmolenkokaan, sillä Dortmund kuittasi miehestä tiettävästi 20 miljoonaa euroa. Ukrainalaisen aika Bundesliigassa jäi lyhyeksi, sillä hän siirtyi Dortmundiin vasta viime kesänä. Keltapaidoissa odotettiin kuitenkin enemmän kuin vain kolmea sarjamaalia. Aiemmat näytöt ovat kuitenkin pätevät, sillä Jarmolenko pelasi Kiovan Dynamossa seitsemän peräkkäistä vähintään kymmenen maalin kautta, ja maajoukkueessa tehot ovat vahvat 35 maalia 77 ottelussa. Hyvän potkutekniikan omaava Jarmolenko on valittu neljä kertaa Ukrainan vuoden jalkapalloilijaksi.

Katso West Hamin kaikki kesän siirrot tästä.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”info-snippet”][vc_column][vc_column_text]

Tiesitkö: West Ham on yksi kahdeksasta englantilaisjoukkueesta, joka ei ole koskaan pudonnut toista sarjaporrasta alemmaksi.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”valmennus”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1530818882743{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Valmennus

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

West Hamin päävalmentajana tulee toimimaan seuraan kesällä palkattu Manuel Pellegrini. 64-vuotias konkari on aloittanut päävalmentajauransa jo 80-luvun lopussa. Etelä-Amerikassa hän on valmentanut lukuisia joukkueita kotimaansa Chilen, Argentiinan ja Ecuadorin sarjoissa.

Eurooppaan Pellegrini siirtyi kesällä 2004, jolloin hän valmensi menestyksekkäästi Villarrealia viiden vuoden ajan. Sieltä tie vei Real Madridin ja Málagan kautta Englantiin ja Manchester Cityyn. Valioliigassa homma kulki hienosti ja hän pääsi juhlimaan Cityn peräsimessä sarjan mestaruuttakin ennen väistymistään Pep Guardiolan tieltä. Viime kaudet hän on viettänyt Kiinassa, mutta nyt edessä on paluu Englantiin.

Tiedossa on kenties Pellegrinin uran yksi haastavimmista pesteistä. West Ham on panostanut viime vuosina todella paljon. Se on käyttänyt rahaa pelaajahankintoihin, siirtynyt pelaamaan Lontoon olympiastadionille ja tavoitellut seuran profiilin nostoaa. Toistaiseksi menestys on kuitenkin ollut heikkoa.

Nyt Pellegrini yrittää saada homman kulkemaan ja uskomme, että hänellä on hyvät mahdollisuudet onnistua. Chileläinen on osoittanut olevansa taktisesti erittäin hyvä valmentaja, sillä hän on pystynyt hyviin tuloksiin sekä suurseurojen että haastajien peräsimessä. Real Madrid ja Man City -pestit kertovat siitä, että hän osaa myös käsitellä isoja egoja, joita West Hamistakin löytyy.

On vielä vaikea sanoa, millaisen West Hamin tulemme ensi kaudella näkemään taktisesta näkökulmasta. Pellegrini on valmentajana hyvin muuntautumiskykyinen, joten vaihtoehtoja on useita. Odotamme mielenkiinnolla.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”tarkein”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1533017797270{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Tärkein pelaaja – Marko Arnautovic

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

West Hamissa on useita erinomaisia pelaajia, jotka voivat kauden aikana nousta joukkueen tärkeimmäksi pelaajaksi. Monet ovat kuitenkin vielä pienoisia kysymysmerkkejä, sillä he ovat joko saapuneet seuraan vasta tänä kesänä tai epäonnistuneet edellisen valmentajan alaisuudessa. Lopulta päädyimme siihen tulokseen, että ennakkoon paras vaihtoehto on Marko Arnautović.

Itävallan maajoukkuepelaaja on osoittanut jo useina kausina, mihin hän parhaimmillaan kentällä pystyy. Viime sesonki oli tehojen merkeissä hänen toistaiseksi paras valioliigakautensa, sillä hän onnistui 31 ottelussa tekemään 11 maalia ja antamaan kuusi maaliin johtanutta syöttöä.

Uskomme, että 29-vuotias hyökkääjä tulee jatkamaan samaan tahtiin myös tulevalla kaudella. Kun tämän ennustuksen yhdistää siihen, että West Ham tulee todennäköisesti olemaan myös joukkueena viime kautta vahvempi ryhmä, voi Arnautovićilla olla edessään jopa uransa paras sesonki.

Hän pystyy pelaamaan hyökkäyspäässä käytännössä jokaista roolia keskushyökkääjästä keskikentän molemmille laidoille. Arnautovićilla on erinomaiset fyysiset ominaisuudet, hän on hyvä harhauttelija, taitava viimeistelijä ja myös tilanteiden rakentelu onnistuu.

Joinakin vuosina hänen hieman vaikea luonteensa on tullut esille toisia kausia enemmän, mutta taitava pelaajien käsittelijä Pellegrini tulee varmasti saamaan Arnautovićinkin peli-ilon korkealle.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”arvio”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1530818912071{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Arvio

[/vc_column_text][vc_column_text]Sija: 8

West Hamin kauden ennakoiminen tuotti työryhmällemme vaikeuksia ja jakoi mielipiteitä. Joukkueella on alla odotuksiin nähden todella, todella vaikea kausi. Tuloksellisesti erinomaisesta loppukaudesta huolimatta eroa ensimmäiseen putoajaan oli vain yhdeksän pistettä.

Toisaalta joukkue on tehnyt kesän aikana paljon laadukkaita hankintoja ja hommannut valmentajakseen Pellegrinin, joka on papereissamme täysin eri luokan luotsi kuin esimerkiksi viimeksi tehtävää hoitanut David Moyes.

Lopulta tulimme kuitenkin siihen lopputulokseen, että West Hamilla on kasassa kaikki ainekset erinomaiseen kauteen. Jos joukkue saa pelaamisensa raiteilleen hyvissä ajoin, voi sijoitus kahdeksan parhaan joukkoon olla saavutettavissa. Hyvistä aineksista huolimatta tulee kuitenkin huomioida, että jos homma ei lähde ensimmäisen neljänneksen aikana toimimaan, voi viime kauden sekasorto saada jatkoa.

Kaiken kaikkiaan joukkueella on kasassa laadukas ja melko laajakin materiaali. Se pääsee aloittamaan projektinsa puhtaalta pöydältä uuden valmentajan myötä ja viime kaudesta on varmasti otettu opiksi.

West Ham on vaikea joukkue ennakoida, mutta uskomme, että kannattajat saavat tällä kaudella enemmän juhlimisen aihetta kuin viime sesongilla, jolloin meno stadionilla oli ajoittain täysin kaoottinen.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”formaatio”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1530820403363{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Ihanneavaus

[/vc_column_text][vc_column_text][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”kokoonpano”][vc_column][vc_empty_space][vc_column_text css=”.vc_custom_1530820946075{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kokoonpanolista

[/vc_column_text][vc_column_text][table id=62 /][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_raw_js]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[/vc_raw_js][/vc_column][/vc_row]