West Hamin unelma Mestarien liigasta elää – Michail Antonio teki häikäisevän paluun loukkaantumisesta

© Kuva: Getty Images

West Ham nousi Valioliigan sarjataulukossa takaisin viidennelle sijalle, kun se voitti Burnleyn 2-1-lukemin maanantai-illan myöhäisottelussa Turf Moorilla.

Ottelun hahmoksi nousi kaksi maalia paukuttanut Michail Antonio, jolle ottelu oli hänen ensimmäinen sitten huhtikuun alun. Englantilaishyökkääjä oli West Hamin kolmesta edellisestä ottelusta sivussa reisivamman takia.

West Ham aloitti ottelun hyvin energisesti ja pääsi saman tien kiinni muutamaan maalintekopaikkaan. Avausmaalista vastasi kuitenkin Burnley, kun Chris Wood vei kotijoukkueen pilkulta johtoon.

Tomas Soucek kaatoi uusiseelantilaisen rangaistusalueen sisällä huolimattoman ryntäyksen seurauksena, eikä viime viikonloppuna hattutempun maalannut kärkimies 11 metristä erehtynyt. Tilanne 1-0 Burnleylle 19 minuutin jälkeen.

Burnley ei kuitenkaan onnistunut pitämään johtoasemastaan kiinni kuin joitain kymmeniä sekunteja, kun Antonio toi vieraat tasoihin. Vladimir Coufal lähetti oikealta vaarallisen keskityksen maalin suulle ja englantilaiskärki puski pallon voimalla sisään. 1-1.

Ottelun räväkkä alku ei kuitenkaan ollut tässä, sillä pelin 29. minuutilla maaliverkot heiluivat jälleen. Jesse Lingard levitti pallon Said Benrahmalle, joka keskitti sen vasemmalta boksiin. Antonio ehti tähän ensimmäisen ja ohjasi pelivälineen hiuksenhienolla kosketuksella sisään. 2-1.

Enempää täysousmia ei kamppailussa nähty, mutta lähellä käytiin kentän kummassakin päässä. Etenkin Jay Rodriguezille avautui toisella jaksolla loistava maalintekopaikka, mutta hänen hätäinen yrityksensä viiden metrin päästä ei löytänyt tietään verkon perukoille.

David Moyesin miehistöllä olisi vielä kaksi pistettä eroa neljänteen sijaan, joka oikeuttaisi ensi kaudella Mestarien liigaan saakka. Jos lontoolaisseura sijoittuu viidenneksi, nähdään Hammers Eurooppa-liigassa.


PÄIVÄN VIHJE: MANCHESTER UNITED – LEICESTER

Leicesterin loppukauden ohjelma on hurja! Onko Kelechi Iheanachosta Manchester Unitedin kaatajaksi?