[vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1498082844977{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Sisällysluettelo

[/vc_column_text][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”viime-kausi”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1530818555810{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Viime kausi

[/vc_column_text][vc_column_text]Kiinalainen sijoittajaryhmä Fosun International on omistanut Wolverhamptonin nyt hieman reilun kahden vuoden ajan, ja viime kesänä se pani todella ranttaliksi. Wolvesiin virtasi isolla rahalla sen verran nimekkäitä hankintoja, että siirtoikkuna teki joukkueesta Mestaruussarjan selkeän voittajasuosikin.

Eikä suosikki missään vaiheessa horjahdellutkaan. Wolves hävisi koko kauden aikana vain seitsemän sarjaottelua, eikä luopunut sarjan ykköspaikasta enää kertaakaan loka-marraskuun vaihteen jälkeen. Valioliigaan nousu varmistui jo neljä kierrosta ennen sarjan päätöstä, ja sarjan mestaruus lopulta yhdeksän pisteen erolla Cardiffiin.

Joukkue todella tottui voittamaan, sillä kauden pisin voittoputki oli kuuden pelin mittainen, ja tappiottomia pelejä mahtui jonoon parhaimmillaan 13. Myös Liigacupissa Wolves oli lähellä yltää suurtekoon, sillä Manchester City pudotti sen Wolvesin neljännessä ottelussa vasta rankkarikisan jälkeen.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotout”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1497515328839{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Pelaajasiirrot – lähteneet

[/vc_column_text][vc_column_text]Harry Burgoyne (Plymouth)
Maalivahti, 21 vuotta

Wolvesin oma kasvatti lainattiin ensi kaudeksi Ykkösliigaan. Pelasi viime kaudella Mestaruussarjassa 19 minuuttia.

Barry Douglas (Leeds)
Vasen laitapuolustaja, 28 vuotta

Maaliskuussa Skotlannin A-maajoukkueessa debytoinut vaparispesialisti pelasi Wolvesissa vahvan viime kauden. Urallaan myös Puolassa ja Turkissa pelannut Douglas teki Wolvesin noususesongilla viisi maalia ja syötti 14, mutta Valioliiga jää kokematta miehen siirryttyä 3,4 miljoonalla eurolla Leedsiin.

Roderick Miranda (Olympiacos)
Keskuspuolustaja, 27 vuotta

Benficassa jalkapallo-oppinsa saanut Portugalin juniorimaajoukkueiden entinen luottopelaaja oli valmentaja Nuno Espírito Santolle tuttu yhden kauden ajalta Rio Avesta. Wolvesissa luotto Roderickiin hävisi kuitenkin kesken kauden. Yhteensä otteluita kertyi 17, mutta täksi kaudeksi Roderick lainattiin Kreikkaan. Sopimus Wolvesin kanssa jatkuu vuoteen 2021.

Kuva: Getty Images

Alfred N’Diaye (Villarreal)
Puolustava keskikenttä, 28 vuotta

Senegalin MM-joukkueessakin pelannut N’Diaye pelasi Wolvesissa viime kaudella 33 sarjapeliä (3 maalia), mutta palaa nyt lainapestiltään takaisin Espanjaan.

Ben Marshall (Norwich)
Oikea laitahyökkääjä, 27 vuotta

Manchester Unitedin kasvatti pelasi Wolvesissa puolitoista vuotta, mutta Valioliiga jää mieheltä kokematta, sillä Norwich hommasi Marshallin jatkamaan uraansa miehelle tutuimmalla sarjatasolla Mestaruussarjassa. Viime kaudella vain 119 peliminuuttia kuudessa sarjaottelussa.

Kuva: Getty Images

Benik Afobe (Stoke)
Keskushyökkääjä, 25 vuotta

Jos on Arsenal-kasvatti Afoben vauhti kentällä joskus kovaa, niin vielä vaikeampaa on pysyä miehen tekemisten perässä siirtomarkkinoilla. Jätetään vuosikymmenen alkupuoliskon lukuisat lainapestit sikseen, ja hypätään suoraan tammikuuhun 2015. Tuolloin Wolves hankki Afoben pelaajaoikeudet itselleen 3,5 vuoden sopimuksella. Afobe teki Wolvesilla Mestaruussarjassa vuoden aikana komeat 22 maalia 46 ottelussa, ja sai tammikuussa 2016 siirron Valioliigan Bournemouthiin. Valioliigassa maalitahti oli maltillisempaa ja kaksi vuotta myöhemmin (helmikuussa 2018) Bournemouth lainasi Afoben takaisin Wolvesiin. Keväällä mies paukutteli Wolvesille 16 sarjapelissä 6 maalia ja vakuutteli haastatteluissa haluavansa palata Valioliigaan juuri Wolvesin riveissä. Hetken aikaa näin näyttikin käyvän, kun Wolves julisti 1.6. ostaneensa Afoben pelaajaoikeudet itselleen 10 miljoonalla punnalla. Vaan mitä vielä, puolitoista viikkoa myöhemmin Afobe lainattiin syyskauden ajaksi Stokeen – sopimuksella, johon sisältyy ostopakko tulevassa tammikuussa. Pelimies vai pelinappula?

Rafa Mir (Las Palmas)
Keskushyökkääjä, 21 vuotta

Espanjalainen teki La Liga -debyyttinsä juuri Nuno Espírito Santon valmentamassa Valenciassa 18-vuotiaana, mutta viime kaudella Mestaruussarjassa minuutteja herui vain 29. Segundaan lainalle marinoitumaan.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotin”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1497515686941{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Pelaajasiirrot – saapuneet

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Rui Patrício (Sporting Lissabon)
Maalivahti, 30 vuotta

Kokeneella portugalilaisella on takanaan jo neljät pelatut arvokisat ja kaikkiaan pelattua 73 A-maaottelua. Loistavia esityksiä niin maajoukkueessa kuin seurajoukkuetasollakin liukuhihnalta tarjoavassa maalivahdissa on ainesta vaikkapa kauden sensaatioksi. Siirtyi Wolvesiin ilmaiseksi, koska purki sopimuksensa Sporting Lissabonin ultrien rynnäköityä toukokuussa joukkueen harjoituskeskukseen. Sportingin seurajohto aikoo ilmeisesti kuitenkin yhä riitauttaa siirron ja penää Wolvesilta korvauksia. Hyvä rankkarien torjuja oli pelannut koko tähänastisen aikuisuransa Sportingissa.

Kuva: Getty Images

Willy Boly (Porto)
Keskuspuolustaja, 27 vuotta

Monen muun tavoin Nuno Espírito Santon entisiä pelaajia. Boly pelasi jo viime kaudella Wolvesissa Portosta lainalla (36 ottelua, kolme maalia), mutta nyt Wolves lunasti miehen oikeudet itselleen. Ranskalaistoppari valittiin Mestaruussarjan viime kauden tähdistöön.

Rúben Vinagre (Monaco)
Vasen laitapuolustaja, 19 vuotta

Portugalin alle 19-vuotiaiden maajoukkuepuolustaja allekirjoitti Monacon kanssa ammattilaissopimuksen kesällä 2016. Vuotta myöhemmin Monaco lainasi hänet Wolvesiin, jossa viime kaudella vastuuta heltisi yhdeksässä ottelussa (1 maali). Nyt Wolves lunasti miehen kokonaan itselleen.

Jonny (Atlético Madrid)
Oikea laitapuolustaja, 24 vuotta

Jonny on pelannut koko tähänastisen uransa synnyinkaupunkinsa Vigon ylpeydessä Celta Vigossa. Helmikuun lopussa hänet myytiin Atlético Madridiin, mutta Atlético lähetti Jonnyn välittömästi vuodeksi Valioliigaan kasvamaan. Runsaasti kokemusta Espanjan juniorimaajoukkueista.

Kuva: Getty Images

João Moutinho (Monaco)
Keskikentän keskusta, 31 vuotta

Kokeneempaa portugalilaiskaartia Wolvesin miehistössä. Viisien arvokisojen konkari on kahden vuoden takainen euroopanmestari, joka pelasi myös tämän kesän MM-kisoissa. Kaikkiaan A-maaotteluita huikeat 113. Pelannut viimeiset viisi kautta Monacossa, ja siirtyy Wolvesiin vaatimattomalla 5,6 miljoonan euron siirtosummalla.

Kuva: Getty Images

Diogo Jota (Atlético Madrid)
Vasen laitahyökkääjä, 21 vuotta

Portugalin nuorten maajoukkuepelaaja sijoittui Mestaruussarjan viime kauden maalitilastossa viidenneksi tehtyään 17 maalia 44 ottelussa. Wolves lunasti viime kaudella lainalla pelanneen Jotan omakseen 14 miljoonalla eurolla.

Léo Bonatini (Al-Hilal)
Keskushyökkääjä, 24 vuotta

Brassihyökkääjä teki viime kaudella Wolvesille 12 liigamaalia ja antoi kuusi maalisyöttöä. Mestaruussarjan lokakuun pelaajaksi valittu Bonatini antoi lainapestillään niin hyvät näytöt, että Wolves teki saudiseuran kanssa kaupat pysyvästä siirrosta.

Kuva: Getty Images

Raúl Jiménez (Benfica)
Keskushyökkääjä, 27 vuotta

Kahdet MM-kisat pelannut meksikolainen on pelannut Euroopassa nimekkäissä Atlético Madridissa ja Benficassa, ja saapuu nyt lainasopimuksella Valioliigaan kovin odotuksin. Odotukset ovat kovat Benficallakin, sillä 188-senttisen hyökkääjän lainasopimukseen kirjattiin peräti 38 miljoonan euron osto-optio.

Paul Gladon (Heracles)
Keskushyökkääjä, 26 vuotta

Hollantilainen palaa vuoden lainapestiltään. Viime kaudella Eredivisiessä kuusi maalia.

Joe Mason (Colorado Rapids)
Keskushyökkääjä, 27 vuotta

Vuosina 2015-2017 Wolverhamptonissa pelannut Mason vietti viime kauden lainalla Burton Albionissa (syksy) ja MLS:ssä (kevät). Palaa nyt lainaltaan Wolvesiin.

Katso Wolverhamptonin kaikki kesän siirrot tästä.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”info-snippet”][vc_column][vc_column_text]

Tiesitkö: Vuonna 1877 perustettu Wolverhampton on tämän hetken valioliigajoukkueista vanhin.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”valmennus”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1530818882743{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Valmennus

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Wolverhamptonia valmentaa 44-vuotias Nuno Espírito Santo. Entinen maalivahti oli pelaajaurallaan mukana muun muassa Mestarien liigan kaudella 2003-04 voittaneessa Porton joukkueessa, mutta tuolloin hän jäi ykköstorjuja Vitor Baían varjoon.

Vuonna 2010 Nuno aloitti valmennusmaailmassa maalivahtivalmentajana, mutta vuonna 2012 alkanut päävalmentajaura on tuonut hänet Rio Aven, Valencian ja Porton kautta Wolvesiin.

Portugalilaisluotsi voitti ensimmäisellä kokonaisella kaudellaan Englannissa Mestaruussarjan näytöstyyliin. Nunon läheiset välit superagentti Jorge Mendesiin ja Wolvesin rahakas kiinalaisomistus ovat saaneet nousun yhteydessä paljon huomiota, sillä joukkue sai kerättyä sarjaan todella nimekkään joukkueen siirtomarkkinoilta. Kiistanalaisesta aiheesta huolimatta on todettava, että joukkue pelasi viime sesongilla parhaimmillaan fantastista jalkapalloa.

Wolverhamptonin paketti oli todella hyvin tasapainossa. Joukkue päästi vähiten maaleja ja puolestaan teki itse niitä eniten. Hyökätessään se ihastuttaa monipuolisuudellaan. Se tekee maaleja vastahyökkäyksistä, pitkien hyökkäysten päätteeksi, kaukolaukauksista, erikoistilanteista ja henkilökohtaisten taidonnäytteiden seurauksina.

On mielenkiintoista seurata, lähteekö Wolves hallitsemaan otteluita nyt myös sarjaporrasta ylempänä vai onko Nunolla uusi hieman varovaisempi suunnitelma, kun taso on korkeampi.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”tarkein”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1532608797925{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Tärkein pelaaja – Rúben Neves

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getti Images

21-vuotias Rúben Neves on yksi joukkueen monista portugalilaisista. Kesällä 2017 useat suurseurat tavoittelivat häntä, mutta monien yllätykseksi Wolves vei voiton ostamalla hänet noin 18 miljoonalla eurolla.

Keskikenttäpelaaja oli ehdottomasti yksi Mestaruussarjan viime kauden parhaista pelaajista. Neves on erinomainen syöttelijä, jolla on suuri vastuu joukkueensa pallollisessa pelaamisessa. Hän antoi viime kaudella 63,8 onnistunutta syöttöä ottelua kohden. Täytyy myös korostaa, että hän antaa usein vaikeitakin syöttöjä. Lukema ei siis tullut pelkästään helpoilla muutaman metrin siirtelyillä.

Syöttötaitonsa lisäksi Nevesillä on erinomainen potkutekniikka. Hän kokeileekin usein maalintekoa hieman kauempaakin loistavalla laukauksellaan.

Myös hänen tilastonsa puolustussuuntaan ovat Wolvesin parhaimmistoa. Hänellä on ottelua kohden joukkueestaan eniten onnistuneita taklauksia, toiseksi eniten katkoja ja neljänneksi eniten blokattuja laukauksia.

Kyseessä on jo nyt erinomainen pelaaja molempiin suuntiin, mutta hänessä on potentiaalia olla jotain vieläkin suurempaa.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”arvio”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1530818912071{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Arvio

[/vc_column_text][vc_column_text]Sija: 12

Wolverhamptonin sijoitusta on ennakkoon todella vaikeaa arvioida. Toisaalta joukkueella on alla fantastinen kausi, mutta toisaalta kyseessä on sarjanousija. Mestaruussarja on erittäin tasokas kilpailu, mutta loikka Valioliigaan on silti suuri.

Lopulta päädyimme arvioon, että Wolves on ennakkoon sarjan 12. vahvin joukkue, mutta huippusuorituksella selvästi paremmatkin sijoitukset ovat mahdollisia.

On puolestaan vaikea keksiä syitä, miksi joukkue voisi ajautua kovin montaa sijaa arviotamme alemmaksi. Sen verran vakuuttava Wolves oli viime sesongilla.

Yksi Wolvesin harvoista kauhuskenaarioista on se, että joukkue lähtee keksimään pyörää uudestaan eli muokkaamaan sarjaporrasta alempana erinomaisesti toiminutta pelityyliään.

Wolves on ehdottomasti ennakkoon yksi kauden mielenkiintoisimmista joukkueista ja se vaikuttaa ryhmältä, joka on tullut Valioliigaan taistelemaan muustakin kuin sarjapaikasta. Seuran kiinalaisomistajilla on kunnianhimoiset tavoitteet ja toistaiseksi projekti on kulkenut raiteillaan.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”formaatio”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1530820403363{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Ihanneavaus

[/vc_column_text][vc_column_text][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”kokoonpano”][vc_column][vc_empty_space][vc_column_text css=”.vc_custom_1530820946075{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kokoonpanolista

[/vc_column_text][vc_column_text][table id=175 /][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_raw_js]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[/vc_raw_js][/vc_column][/vc_row]