Manchester Unitedin manageri José Mourinho, 54, on kuvaillut Ander Herreraa, 27, yhdeksi fiksuimmista pelaajista, ketä hän on uransa aikana valmentanut.

Herrera oli avainroolissa, kun Old Traffordin miehistön kausi kulminoitui Eurooppa-liigan titteliin. Juuri loppuottelussa Ajaxia vastaan Herrera teki jotain sellaista, mikä jäi portugalilaismanagerin mieleen. Hän kuvaili tilannetta pitäessään luentoa Lissabonin yliopistossa.

– Mourinho puhui paljon Herrerasta. Hän kertoi, että hän [Herrera] on yksi fiksuimmista pelaajista, ketä hän on uransa aikana valmentanut, sanoi luennolla vieraillut opiskelija Petter Skogsletten.

– Herrera oli lähettänyt [Henrikh] Mkhitaryanin maalivahdin eteen, kun hän itse jäi rangaistusalueen ulkopuolelle. Mourinho kertoi, että hän turhautui näkemästään ja kysyi pelaajilta: ”Mitä helv**tiä te teette?”

– Paljastui, että Herrera oli ottanut vastuun tilanteesta. Mkhitaryanilla oli allaan keltainen kortti. Jos Ajax olisi yllättäen käynnistänyt vastahyökkäyksen, ja Mkhitaryan olisi rikkonut tilanteessa, hänet olisi lähetetty ulos kentältä, Skogsletten kertoi Redditissä.

– Mourinho sanoi, että hän on erittäin hyvillään, kun hänellä on pelaajia, jotka pystyvät käsittelemään ja mukautumaan uusiin tilanteisiin.

Kolme vuotta sitten saapunutta Herreraa pidetään laajalti tulevaisuuden United-kapteenina. Vaikean alun jälkeen hän on pystynyt vakiinnuttamaan asemansa avauskokoonpanossa. Manchesterilaisseuran kannattajat arvostavat Herreraa ja he nimesivät hänet vuoden pelaajaksi kauden loputtua.

Herrera on esiintynyt Man Unitedin peliasussa 122 kertaa.