[vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1498082844977{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Sisällysluettelo

[/vc_column_text][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”viime-kausi”][vc_column][vc_column_text]

Viime kausi

Tottenham lähti kauteen 2016/17 mestaruusjahdissa. Joukkue ei ollut muuttunut paljoakaan viime kaudesta ja Mauricio Pochettinon ryhmä oli lähellä nappionnistumista jo edellisenä keväänä.

Kauden startattua Spurs ei hävinnyt ensimmäiseen 11 otteluun peliäkään, mutta pistemenetyksiä matkaan mahtui siitä huolimatta liian monta. Loppusyksystä puolestaan keskinäiset tappiot Chelseaa ja Manchester Unitedia vastaan kirvelivät rajusti.

Joulukuun puolivälin jälkeen Tottenhamin tehot alkoivat löytyä todenteolla ja joukkue nappasi kuusi perättäistä voittoa, mukaanlukien Chelseasta. Vuoden ensimmäinen tappio tuli helmikuussa Liverpoolia vastaan.

Liverpool-tappion jälkeen Spurs nousi kuin varkain lähelle Chelseaa nappaamalla yhdeksän peräkkäistä voittoa. Tässä vaiheessa eroa oli vain neljä pistettä, mutta tappio West Hamille hautasi viimeisetkin saumat myöhäisestä kiristä.

Kauden kolme viimeistä ottelua Spurs voitti ja sinetöi toisen sijansa Chelsean takana.

Toisin kuin Valioliigassa, Mestarien liiga ei sujunut Tottenhamilta odotusten mukaisesti. Kaksi tappiota Monacoa vastaan ja häviö Bayer Leverkusenille varmistivat, ettei Spurs kevään pudotuspelejä pelaa. Myös Eurooppa-liigassa belgialainen Gent sysäsi joukkueen heti ensimmäisellä kierroksella laulukuoroon.

Englannin cupeista FA Cup sujui paremmin Spursin päästyä välieriin saakka. Liigacupissa tie katkesi neljännelle kierrokselle.

Tilastollisesti Tottenham oli viime kauden tehokkain joukkue. Spurs teki eniten maaleja (86) ja päästi vähiten (26). Hyökkääjistä Harry Kane voitti toisen peräkkäisen maalikuninkuutensa tehtyään 29 maalia Valioliigassa.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”tarkein”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1502207188050{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Tärkein pelaaja – Harry Kane

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Harry Kane voitti viime kaudella Valioliigan maalikuninkuuden, vaikka pelasi vain 29 ottelussa. Maaleja syntyi ottelua kohden tasan yksi, joka on Valioliigassa huikea saavutus. Kane ei ole kuitenkaan pelkkä maalintekijä. Hän on viisas hyökkääjä, joka tekee liikkumisellaan muun joukkueen pelaamisen helpommaksi. Kane pystyy myös osallistumaan tilanteiden päättämisen lisäksi niiden luomiseen. 29 osuman lisäksi hän tarjoili esityön seitsemään maaliin. Viime syksynä huomattiin, kuinka tärkeä pelaaja hän Spursille on. Kun Kane puuttui, oli koko joukkueen hyökkääminen hieman vaikeaa.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”valmennus”][vc_column][vc_column_text]

Valmennus

Mauricio Pochettino on tehnyt Tottenhamissa fantastista jälkeä. Hän on kehittänyt joukkueen pelaamista koko ajan eteenpäin ja ainakaan toistaiseksi tuolle kehitykselle ei ole näkynyt loppua.

Hänellä on käytössään erinomaiset pelaajat, mutta oleellista on se, kuinka hän on kehittänyt heitä aikanaan White Hart Lanella. Useat nykyään kymmenien miljoonien eurojen miehiksi luokiteltavat pelaajat olivat Pochettinon saapuessa vielä raakileita.

Pochettino saa joukkueestaan todella hyvin irti hänen monimutkaisella, mutta viimeiseen asti jalostetulla pelityylillä. Uusien pelaajien ei ole tähän helppo päästä sisään, joten sen takia joukkueen kannalta on todella tärkeää, että se pääsee lähtemään kauteen lähes samalla kokoonpanolla kuin viime vuonna.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”arvio”][vc_column][vc_column_text]

Arvio

Sija: 1

Tottenham sijoittui kaudella 2015-16 kolmanneksi. Viime kaudella joukkue paransi sijoitustaan ja oli toinen. Ensi kaudella uskomme nousujohteisen trendin jatkuvan eli luvassa olisi mestaruus.

Lontoolaisjoukkue on pystynyt todella hyvin pitämään kiinni tähtipelaajistaan. Kyle Walker on ainoa paljon vastuuta saanut pelaaja, jonka joukkue myi ja tämäkin tapahtui harkitusti. Pochettino luotti jo viime kauden lopussa enemmän Kieran Trippieriin, joten hän päätti tehdä Walkerilla rahaa. Muut joukkueeseen jääneet pelaajat muodostavat todella laadukkaan nipun, jota johtaa sarjan ehkäpä paras valmentaja.

Ennakkoa tehdessä Walkerille ei ole hankittu korvaajaa. Vaikka tämä on todennäköisesti vielä edessä, niin tästä päästään Tottenhamin mahdollisiin kompastuskiviin. Ensimmäinen niistä on tiettyjen pelipaikkojen osalta kapea materiaali. Esimerkiksi juuri laitapuolustajia joukkueella on tällä hetkellä periaatteessa kolme. Trippier, Danny Rose ja Ben Davies. Kaikki heistä ovat todella laadukkaita, mutta tuolla määrällä kauden läpi vieminen olisi todella riskialtista..

Toinen mahdollinen ongelma Tottenhamin kohdalla on se, että joukkue pelaa kotiottelunsa poikkeuksellisesti Wembleyllä, jossa pelikenttä on isompi kuin White Hart Lanella. Tämä ei sovi Tottenhamin intensiiviseen pelityyliin. Joukkue on kuitenkin varautunut muutokseen jo pitkään, joten oletamme sen selvittävän tämän ongelman

Uskomme, että näistä kahdesta kysymysmerkistä huolimatta joukkueen pelaaminen tulee olemaan ensimmäisestä kierroksesta alkaen niin pitkälle jalostettua, että se nappaa ensimmäisen Englannin mestaruutensa sitten kauden 1960-61.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”info-snippet”][vc_column][vc_column_text]

Tiesitkö: Tottenhamista tuli kaudella 1971-72 historian ensimmäisen UEFA Cupin (nykyisen Eurooppa-liigan) voittaja.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”formaatio”][vc_column][vc_column_text]

Ihanneavaus

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”kokoonpano”][vc_column][vc_empty_space][vc_column_text]

Kokoonpanolista

[table id=59 /][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotout”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1497515328839{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Pelaajasiirrot – lähteneet

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Kyle Walker (Manchester City)
Oikea laitapuolustaja, 27-vuotias

Walker menetti viime kauden lopusta avauksen paikkansa loistavan kevään pelanneelle Kieran Trippierille. Trippierille tehtiin kesällä pitkä jatkosopimus ja manageri Pochettino vahvisti hänen olevan ykkösnimi pelipaikalle. Walker ei halunnut jäädä kakkoseksi, joten Lontoo oli jätettävä. Cityn maksama 50 miljoonan euron siirtokorvaus käy myös hyvänä kipurahana Spursille.

Kuva: Getty Images

Nabil Bentaleb (Schalke)
Keskikenttäpelaaja, 22-vuotias

Bentaleb pelasi jo koko viime kauden lainalla Schalkessa, eikä käyttöä Tottenhamin keskikentällä enää löytynyt. Toissa kaudella Lontoossa algerialainen nähtiin kehissä vain viidessä valioliigapelissä. Löysi viime kaudella potentiaalinsa Bundesliigassa, josta on hyvä jatkaa tutussa seurassa.

Kuva: Getty Images

Clinton N’Jie (Marseille)
Keskushyökkääjä, 23-vuotias

N’Jie viihtyi vain yhden kauden Tottenhamissa. Koko viime vuosi meni lainalla Lyonissa, jonka riveissä kamerunilaishyökkääjä osui neljästi. Peliaika Spursissa oli minimaalista ja ylijäämäpelaajan myynti on seuralta oikea ratkaisu.

Kuva: Getty Images

Federico Fazio (AS Roma)
Keskuspuolustaja, 30-vuotias

Fazio pelasi jo viime kauden lainalla Romassa suuressa roolissa. Avausminuutteja kertyi 35 sarjapelistä. Tottenhamissa argentiinalainen jäi belgialaiskaksikko Toby Alderweireldin ja Jan Vertonghenin taakse. Ensimmäisen kauden jälkeen Fazio pysyi kaksi vuotta Spursin omistuksessa, mutta pelasi toisissa seuroissa. Roman lisäksi tutuksi tuli Sevilla.

Pau López (Espanyol, laina päättyi)
Maalivahti, 22-vuotias[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotin”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1497515686941{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Pelaajasiirrot – saapuneet

[/vc_column_text][vc_column_text]

[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_raw_js]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[/vc_raw_js][/vc_column][/vc_row]