Kausiennakko 11/12 – Blackburn

Yleistä
Viime kaudella 15:ksi sijoittunut joukkue ei ole vahvistunut kesän aikana ollenkaan. Seura taisteli itsensä putoamisrajan yläpuolelle kauden lopussa, mutta tänä vuonna tulee tekemään tiukkaa. Phil Jonesin lähtö on jättimäinen menetys puolustuslinjaan.

Seuran uudet intialaiset omistajat ovat luvanneet manageri Steve Keanille 10 miljoonaa puntaa siirtomarkkinoille. Tämä yhdistettynä Jonesista saatuihin lähes 17 miljoonaan puntaan tulisi riittää vahvistuksien hankkimiseen, mutta ainakaan vielä mitään suurta ei ole nähty.

Maalivahdit
Paul Robinsonilla alkaa neljäs kausi Roversin maalinvartijana. Entinen maajoukkuevahti kuuluu liigan vakiokalustoon ja tuskin on joukkueensa heikon lenkki tulevallakaan kaudella.

Puolustus
Seura menetti Phil Jonesin Manchesteriin. Tämä ei voi olla näkymättä joukkueen takalinjoilla. Ainakin toistaiseksi Christopher Samba on pysynyt joukkueessa kovasta huhumyllystä huolimatta. Hänenkin menettäminen olisi viimeinen naula joukkueen arkkuun ensi kauden putoamiskamppailua vastaan.

Keskikenttä
Kun joukkueen keskikentän johtohahmo on 30-vuotias Morten Gamst Pedersen, ei tälläkään osa-alueella seura kuulu edes keskikastiin Valioliigassa. Gamst Pedersenillä alkaa kahdeksas kausi seurassa, joten kokemusta olisi nuorille tarjottavana. Nähtäväksi jää pystyykö joku nuorista lunastamaan minkäänlaisia odotuksia alkavalla kaudella.

Hyökkäys
Tehottomuus ja selkeän johtotähden puuttuminen vaivasivat jo viime kaudella. 46 maalia koko kauden aikana ei anna aihetta juhlimiseen. Parhaan maalintekijän pokaalin seurassa pokkasi viidellä maalilla, joten odotamme hyökkäyksen saavan edes jonkinasteista vahvistumista ennen kauden alkua.

Sijoitus viime kaudella
15.

Veikkaus sijoitukseksi alkavalla kaudella
17.-19.

Nosto
Jos seura aikoo säilyttää sarjapaikkansa, on miehistöön tehtävä selkeitä vahvistuksia. Rahaakin pitäisi olla Phil Jonesin myynnin takia, joten uskomme joukkueen vahvistavan itseään viimeistään tammikuussa merkittävästi. Jos näin ei käy, odottaa putoaminen sarjatasoa alemmaksi pian.

Seuraa häntä
Mauro Formica: lupaava nuori keskikenttäpelaaja. Pelasi Aasia Cupissa vahvasti kauden alla.