Kausiennakko 11/12 – Wigan Athletic

Yleistä
Wigan selviytyi kuin selviytyikin putoamisviivan yläpuolelle viime kauden kovassa loppuväännössä. Valioliigan kauden nuorin seura (perustetu 1932) nousi 2005 Valioliigaan ensimmäistä kertaa ja on siitä asti pysynyt sarjassa. Tahtotila jälleen yhdelle lisäpääsarjakaudelle on kova.

Viime kaudella seura vietti suurimman osan ajasta putoajan paikalla, mutta kampesi loppukaudesta itsensä kuiville. Seura otti tapojensa mukaisesti kauden aikana useita kertoja takkiin todella isoilla numeroilla ja tämä kertookin paljon seuran ailahtelevuudesta.

Seura pystyi pitämään oman pään puhtaana vain kaksi kertaa koko kauden aikana. Tilasto oli kaikista seuroista selkeästi huonoin. Kun tähän yhdistetään se, että seura teki toiseksi vähiten maaleja sarjassa, eivät lähtökohdat uuteen kauteen ole kovin herkulliset.

Uusi kausi kaipaa selkeää vahvistusta puolustuspäähän tai pääsarjavisiitti katkeaa tähän kauteen. Mielenkiintoista on myös nähdä miten seura pärjää ilman selkeää ykköstähteään Charles N’Zogbiaa, joka myytiin kesän aikana Aston Villaan.

Maalivahdit
Viime kaudella Boltonista lainassa ollut Ali Al Habsi siirtyy seuraan pysyvästi neljän vuoden sopimuksella. Jussi Jääskeläisen varjoon jäänyt Al Habsi pelasi yhteensä 39 peliä Wiganin riveissä ja aloittanee selkeänä ykkösmaalivahtina kauden. Valitettavasti seuran kannalta hän ei kuulu sarjan parhaimpiin maalivahteihin ja saa nostaa tasoaan selkeästi, jotta voi auttaa seuraa hyvään kauteen.

Puolustus
Seuran puolustus on edelleen sarjan heikoimpia ja ilman mitään vahvistuksia luvassa voi olla kylmää kyytiä. Kun seura vuodesta toiseen romahtaa välillä yli viiden maalin tappioihin, luulisi seurajohdon heräävän. Tänäkään kesänä ei merkittäviä siirtoja ole nähty, joten paraguaylaista Antolin Alcarazia voitaneen pitää seuran parhaana puolustajana.

Keskikenttä
Jos on puolustus ongelmissa, niin sitä on myös keskikenttä. N’Zogbia myytiin ja Tom Cleverly palasi Manchester Unitediin. Samalla katosi seuran selkeä johtotähti ja nuori huippulupaus. Kun tilalle ei ole hankittu ketään, voidaan keskikenttää pitää jopa puolustusta suurempana ongelmana.

N’Zogbiasta saatuja varoja on käytettävä keskikentän vahvistamiseen tai seura löytää itsensä niin kovin tutulta putoajan paikalta vuoden vaihteessa.

Hyökkäys
Hyökkääjistä ainoastaan Hugo Rodallega sai viime kaudesta puhtaat paperit. Hän teki yhdeksän maalia ja jakoi seuran parhaan maalintekijän tilaston N’Zogbian kanssa. Ilman N’Zogbian syöttöjä Rodallega toki menettää suuren avun, mutta hänen taitoihinsa joudutaan luottamaan paljon tällä kaudella. Jos mies epäonnistuu, on putoaminen todennäköistä.

Viime kauden sijoitus
16.

Veikkaus sijoitukseksi
16.-20.

Nosto
Charles N’Zogbian myynnin ja Tom Cleverlyn lainan päättymisen takia seurasta lähti peräti kolmasosa viime kauden maaleista. Yhdeksän maalin mies Rodallega kantaa alkavalla kaudella todella painavaa viittaa selässään, sillä viime kauden perusteella maalinteko jää hänen vastuulleen.

Vain vahvistavat hankinnat vielä kesän aikana voivat varmistaa joukkueen pääsarjatason putken säilyvän.

Seuraa häntä
Hugo Rodallega: on N’Zogbian jälkeen suuren huomion keskipisteenä ja häneltä odotetaan paljon maaleja. Pystyykö lunastamaan odotukset ilman N’Zogbian syöttöjä?