Sunderland – Newcastle United

Sunderlandin John O’Shean pelaaminen on seuran mukaan 50% todennäköistä. Sen sijaan viime viikkona pelissä kolhiintunut Asamoah Gyan on täydessä pelikunnossa.

Newcastlen uusi hankinta Sylvain Marveaux ja nuori Shane Ferguson lienevät jo pelikunnossa, joten heitä voidaan odotella jopa avaukseen. Varsinkin Marveauxin pelaaminen näyttää todennäköiseltä. Hatem Ben Arfa on poissa nilkkavammansa takia.

Molemmat joukkueet avasivat kauden tasapelillä, joten voiton nälkä on varmasti kova. Sunderlandin ensimmäisessä ottelussa loistanut Sebastian Larsson on varmasti merkattu mies, mutta erinomaiset vapaapotkut ovat ehkä se ase jolla mies voi pelin ratkaista.

Newcastlen Joey Barton sai aikaan aikamoista hälinää ensimmäisessä pelissä, joten mielenkiinnolla odotamme miehen edesottamuksia kauden toisessa pelissä.

Valioliiga.comin ennuste:
Sunderlandin miehistön vire riittänee ottamaan kotivoiton vierailijan kustannuksella. Tulos 2-1.

Arsenal – Liverpool

Arsenalin puolustus koki kovan kolauksen, kun hyvin ensimmäisessä pelissä pelannut Kieran Gibbs on poissa kokoonpanosta loukkaantumisen vuoksi. Puolustustakin pahemmalta näyttää keskikentän tilanne: Nasria ei nähdä, koska hän mitä ilmeisemmin on siirtymässä Manchester Cityn riveihin lähi päivinä. Pelikiellon takia poissa on Alex Song ja Wilshere ja Diaby ovat poissa loukkaantumisten takia. Rosickynkin pelaaminen on epävarmaa. Hyökkäyksestä poissa on pelikiellon takia Gervinho.

Liverpoolilta poissa on varmasti Gerrard ja mitä suurimmalla todennäköisyydellä myös puolustaja Glen Johnson. Tykkimiehiin nähden tilanne näyttää siis huomattavasti paremmalta.

Arsenalilta olisi kova veto ottaa avaukseen nuori Oxlade-Chamberlain, jonka seura hankki Southamptonista kesällä. Kun miehiä on sairastuvalla ja pelikiellossa, voisi nuorukainen heti näyttää mistä hänet on tehty – vai onko sittenkin ”englannin lupaavin nuori pelaaja” vielä liian untuvikko sarjaan?

Niin ja pitäähän muistaa vielä, että Fabregas tosiaan lopulta virallisesti lähti Arsenalista ja jätti ison aukon jo itsessään keskikentälle…

Valioliiga.comin ennuste:
Kotijoukkueella on todella haastava tilanne saada voittavaa joukkuetta kasaan. Pool ottanee selvän voiton. Tulos 1-3.

Aston Villa – Blackburn Rovers

Aston Villan maalivahti Given on pelikunnossa ja tekee keskikenttämies N’Zogbian kanssa debyytin kotikentällä. Loukkaantumisia ei avausottelun miehistö ole kärsinyt.

Blackburnilla puolustajat Samba ja Nelsen palannevat miehistöön. Molemmilla parantuminen vammoista on ollut hyvällä mallilla ja voimme odottaa miesten olevan avauksessa. Keskikenttämies Emerton palannee vasta syyskuussa kentille.

Villa avasi kauden maalittomalla tasapelillä Fulhamin vieraana, kun taas Rovers kärsi kotonaan tappion Wolvesille. Ennakkoasetelmat ovat selkeät: Aston Villa tulee hakemaan selvää kotivoittoa kauden ensimmäisessä kotiottelussaan.

Valioliiga.com ennuste:
Aston Villan materiaali on liikaa Blackburnille. N’Zogbia avaa kauden maalitilinsä Bentin kanssa ja Villa vie 4-0.

Everton – Queens Park Rangers

Evertonilla on kokoonpanosta varmasti poissa pelikiellossa oleva Bilyaletdinov ja Coleman, joka kärsii nilkkavammasta. Arteta sen sijaan voi tehdä paluun kentälle jalkavamman jälkeen.

QPR:n avausottelussa loukkaantunut Kieron Dyer on poissa, mutta vamma oli odotettua lievempi. Ei muita muutoksia viime kierrokselta.

Everton missasi kauden avauspelin Lontoon mellakoiden takia, joten he lähtevät tuorein jaloin liikenteeseen. Nälkä on varmasti kova. QPR romahti avausottelussa Boltonia vastaan, vaikka seuraa pidettiin nousijoista vahvimpana ehdokkaana viemään avauspelin nimiinsä. Pystyykö seura kokoamaan itsensä ja tulemaan vahvana Evertonin kotiluolaan?

Valioliiga.comin ennuste:
Everton tulee jatkamaan siitä mihin Bolton jäi. Valitettavasti QPR:n rahkeet eivät riitä Boltonia vahvempaa Evertonia vastaan. Tulos on QPR:lle toinen perättäinen 4-0 tappio.

Norwich City – Stoke City

Norwichiltä poissa lienee hyökkääjä James Vaughan, joka potee polvivammaa. Myös ykkösmiehistössä pelaava puolustaja Elliott Ward on polvivamman takia sivussa.

Stoken puolustuksesta on poissa Higginbotham ja hyökkäyksestä sekä Fuller ja pitkäaikaispotilas Sidibe.

Stoke pelasi kuluneella viikolla euroliigan karsintaottelun ja heidän kapeahkolla miehistöllään kuormitus on kauden alusta heti kova. Norwich otti ehkä hieman yllättäen pisteen Wiganilta, joten kotivoittoa ei voitaisi pitää jättiluokan uutisena. Toki se yllätys olisi.

Valioliiga.comin ennuste:
Stokella painaa jaloissa vielä ottelu sveitsiläistä Thunia vastaan. Tästä huolimatta kotivoiton todennäköisyys on suuri. Stoke vienee ottelun 2-0. Tosin emme pitäisi tasapeliä täysin mahdottomana…

Swansea City – Wigan Athletic

Swansean kapteeni Monk pelasi täydet 90 minuuttia reservijoukkueen riveissä, joten on olemassa pieni mahdollisuus hänen pelaamiselle. Muuten seuralla ei juuri loukkaantumisia ole. Neil Taylor palaa puolustukseen kärsittyään nousukarsinnoissa saadun kolmen ottelun pelikiellon viimeisen osan kauden avauksessa.

Wiganin keskikenttä Alcaraz ei ole vielä täysin pelikuntoinen Copa American jäljiltä, joten häntä tuskin nähdään avauskokoonpanossa. Sen sijaan Hugo Rodallega nähdään todennäköisesti jo avauksessa.

Swansea koki karun tervetuliaisen Valioliigaan Manchester Cityn vieraana. Mestarisuosikki City nuiji seuran 4-0 lukemin ja varmasti antoi ajateltavaa kauden ensimmäiseen kotiotteluun. Wigan menetti toiselle sarjanousijalle Norwichille pisteen kotonaan, joten ennakkoon taistosta voidaan odottaa tasaista.

Valioliiga.comin ennuste:
Swansea näyttää tunnelmallisen kotistadioninsa voiman ja aiheuttaa Wiganille lisää pistemenetyksiä sarjanousijoilta. Tasapeli on todennäköinen, 1-1.

Wolverhampton Wanderers – Fulham

Wolves pääsee matkaan samalla miehistöllä kuin voittoisassa avauksessa Blackburnia vastaan. Fulhamilta pois on edelleen Simon Davies ja Danny Murphyn pelaaminen on epävarmaa.

Suhteellisen terveillä miehistöillä pelaamaan lähtevät seurat avasivat kauden molemmat ilman tappiota. Wolves otti arvokkaat vieraspisteet voitolla Blackburnista ja Fulham ylsi Aston Villaa vastaan tasapeliin.

Ottelusta tullee tasainen ja vähämaalinen, jos Wolves saa oman pään pidettyä tilkittynä. Fulham vienee silti ottelun yhdellä maalilla 0-1.

Chelsea – West Bromwich Albion

Chelsea koki kovan menetyksen, kun ykkösmaalivahti Chech loukkaantui harjoituksissa. Hän on poissa arviolta kuukauden. David Luiz on poissa vielä loukkaantumisen takia ja Daniel Sturridge pelikiellon takia.

WBA:n tähtihyökkääjä Peter Odemwingien pelikunto on vielä arvoitus ja keskikenttä mies Jerome Thomas joutunee jättämään pelin väliin loukkaantumisen takia. Zoltan Gera on poissa pelikiellon takia.

Chelsea joutuu laittamaan maalinsuulle joko Hilarion tai Ross Turnbullin. Tämä heikentää heidän takalinjojaan merkittävästi, sillä Chech on ollut selkeä ykkösvaihtoehto jo vuosien ajan. Seura jäi avauksessa tasapeliin Stokea vastaan ja tulee varmasti kovalla tempolla tähän otteluun.

WBA:n mahdollisuudet ovat paljolti Odemwingien pelaamisen varassa. Jos mies pelaa, voi hän yllättää Chelsean tarvittavan monta kertaa shokkiyllätystä varten. Tämä lienee kuitenkin hyvin epätodennäköistä.

Valioliiga.comin ennuste:
Chelsea ottaa selkeän 3-0 voiton.

Bolton Wanderers – Manchester City

Bolton pääsee pelaamaan avauskierroksen miehillään ilman uusia loukkaantumisia. Seuran mukaan jopa uusi hankinta Tuncay Sanli olisi miehistössä mukana. Manchester Cityn ainoa huolenaihe on Nigel De Jongin lievä jalkavamma.

Molemmat seurat avasivat kauden vakuuttavasti sarjanousijoita vastaan 4-0 voitoilla. Cityltä tulos oli odotettu, mutta Boltonin pirteä avaus yllätti monet. Pistekin kotipelistä Cityä vastaan olisi silti hyvä tulos.

Manchesterilaisten esitys oli suorastaan tyrmäävä. Varsinkin seuran huippu hankinta Aguero antoi sellaisen myrskyvaroituksen, että hänet tulee todellakin merkitä vastustajien toimesta huolella. Myös Dzeko ja Silva olivat loistavia.

Valioliiga.comin ennuste:
City tulee jyräämään Boltonin ja sääliksi käy Jässiä Boltonin maalilla. Citylle kauden toinen selvä voitto 3-0 lukemin. Jopa isompinumeroisesti, jos Jääskeläisellä on heikko päivä.

Manchester United – Tottenham Hotspur

United kärsii loukkaantumisongelmista puolustuksessa: poissa ovat Ferninand, Vidic ja Rafael. Sen sijaan Evran odotetaan palaavan miehistöön. Keskikentältä poissa ovat Fletcher ja Valencia, hyökkäyksestä edelleen Chicharito ja Owen.

Tottenhamilta ovat poissa Sandro, Palacios, Pienaar, King, Gallas ja Jenas. Kokoonpanoon sen sijaan odotetaan palaavan kohujen keskellä olevan Modricin ja Huddlestonen, joka tuskin kuitenkaan 90 minuuttia pystyy pelaamaan. Myös Peter Crouchin pelaaminen näyttää todennäköiseltä.

Tottenham avaa Valioliiga kautensa vasta toisella kierroksella Lontoon mellakoiden takia. Kova europeli allaan he lähtevät otteluun selkeänä altavastaajan. United on sarjan kovin kotijoukkue jo viime kaudelta ja muuta tuskin voidaan odottaa tältäkään kaudelta. Vaikka puolustus on kärsinyt loukkaantumisista, löytyy kentälle heittää vielä Jonesin, Smallingin, Fabion ja Evansin kaltaisia nuoria tähtiä. Jos Evra palaa miehistöön, rauhoittaa se varmasti nuorta puolustuslinjaa.

Valioliiga.comin ennuste:
Tottenhamilla painaa jaloissa ja United lähtee vahvana kauden avaus kotiotteluunsa. Ashley Young näytti avausottelussa kuin syntyneen pelaamaan Rooneyn kanssa yhteen, joten parivaljakolta voidaan odottaa paljon. ManU ottaa kotivoiton lukemin 3-1.