Lauantai 27.8

Aston Villa-Wolverhampton Wanderers

Molemmat joukkueet ovat aloittaneet Valioliigan erinomaisesti. Villa pelasi vieraissa tasan Fulhamin kanssa ja voitti kotonaan Blackburnin. Wolves puolestaan pelaa puhtaalla pelillä voitettuaan sekä Blackburnin vieraissa että Fulhamin kotonaan. Panosta otteluun tuo paikallispelin henki. Wolverhampton on tilastojen mukaan pärjännyt erittäin hyvin Villaa vastaan. Lisäksi Wolvesin laituri Matt Jarvis osui viime kauden molemmissa kohtaamisissa Villan verkkoon.

Wolverhamptonille huolia tuo maalitykki Sylvain Ebanks-Blaken loukkantuminen viikolla pelatussa Carling Cupin ottelussa. Poissa ovat lisäksi David Edwards ja Adlene Guediourra. Aston Villa saa puolestaan ehjän joukkueen kasaan, lukuunottamatta Carlos Cuellarin poissaoloa.. Kamppailu on varmasti pitkään tasainen, mutta Aston Villa tulee kotikentällään kuitenkin todennäköisesti nipistämään 1-0 voiton.

Wigan Athletics-QPR

Mielenkiintoinen ottelu, jossa kohtaavat kaksi peräpäähän povattua joukkuetta. Lontoon ylpeys QPR saapuu Wiganin vieraaksi. Wiganilla riittää huolia, sillä loukkantumisten vuoksi poissa ovat ainakin puolustajat Steve Gohouri ja Antolin Alcaraz. Kolumbian maajoukkuepelaaja Hugo Rodallega ei ole vielä saanut mahdollisuutta Wiganin aloituskokoonpanon paikkaan, mutta nyt hetki on lähellä. Poissa saattaa olla myös Victor Moses. Hieno uutinen on kohutun Joey Bartonin siirtyminen lontoolaisten riveihin. Kysymys kuuluukin, että nähdäänkö Barton QPR:n avauksessa?

Wiganilla on alla kaksi tasapeliä ja QPR hävisi ensimmäisen ottelunsa Boltonille nöyryyttävästi 4-0. Viime viikonloppuna Lontoolaiset kuitenkin hakivat hienon vierasvoiton Evertonilta. QPR tuskin lähtee kovinkaan rohkeasti pelaamaan vieraissa, mutta yllätysmahdollisuus löytyy. Wigan pyrkii todennäköisesti kotonaan hyökkäämään, mutta sillä voi olla vaikeuksia murtaa QPR:n puolustusta. Tasainen ottelu, joka päättyy 1-1 lukemiin.

Blackburn Rovers-Everton

Blackburn on aloittanut kauden todella heikosti. Pistesarake näyttää pyöreää nollaa, eikä tahtiin ole luvassa muutosta. Lohtua kokoonpanoon tuo Christopher Samban, Ryan Nelsenin ja Grant Hanleyn mahdolliset toipumiset loukkantumisista. Mielenkiintoista on myös nähdä pelaako Brett Emerton jäähyväisottelunsa ennen siirtymistään Australiaan Sydney FC:n riveihin.

Evertonilla puolestaan Diniyar Bilyaletdinov on kärsinyt pelikieltonsa ja on joukkueen käytettävissä. Tim Cahillin ja Jermaine Beckford saattavat palata kokoonpanoon, heidän ollessa sivussa viikolla pelatusta Carling Cupin ottelusta. Seamus Coleman kärsii nilkkaansa ja Magaye Gueye potee murtunutta varvastaan.

Ottelu ei todennäköisesti tule olemaan mitään maalijuhlaa, mutta Everton tulee hallitsemaan ottelua ja tekee tarvittavat maalit ottaakseen vierasvoiton. 0-2.

Chelsea-Norwich City

Chelsea on kotonaan ehdoton ennakkosuosikki nousija Norwichia vastaan. Pahimmat poissaolijat sinisten riveistä ovat maalivahti Peter Cech ja pitkäaikaispotilas Michael Essien keskikentältä. Uusi hankinta Juan Mata aloittaa todennäköisesti ottelun penkiltä.

Norwich kärsi viikolla nöyryyttävän 0-4 tappion Milton Keynesille kotonaan Carling Cupissa. Joukkueelta sivussa ovat ainakin puolustaja Daniel Ayala, hyökkääjä James Vaughan ja Elliott Ward. Pelinrakentaja Wes Hoolahanin tilanne on vielä epävarma.

Heikosti kauden Chelseassa aloittanut Fernando Torres saattaa istua penkillä, ja Didier Drogballe saattaa aueta paikka avauskokoonpanossa.

Chelsean peli ei vielä vakuuttanut ensimmäisessä kotiottelussa. Joukkue kuitenkin paransi toisella puoliajalla West Bromwichia vastaan ja otti lopulta 2-1 voiton. Tällä kertaa Adre Villas-Boasin miehistö on varmasti hereillä alusta alkaen. Lontoossa nähdään ilotulitusta heikkoa Norwichia vastaan. 4-0.

Swansea-Sunderland

Swansea pelaa historiansa ensimmäista Valioliigakautta. Se on myös ensimmäinen walesilaisjoukkuen pääsarjatasolla. Pahin jännitys on varmasti jo karissut joukkueen harteilta. Ensimmäisessä ottelussa Manchester Citya vastaan Swansealla ei ollut mahdollisuuksia ja toinen ottelu päättyi kotona maalittomaan. Swansealla on vain kaksi poissaoloa, kun Garry Monk ja Ferrie Bodde puuttuvat kokoonpanosta.

Sunderland hakee vielä itseään uusien hankintojen myötä. Joukkue vilisee kesän markkinoilta hankittuja uusia pelaajia. John O’Shea tekee debyyttinsä Black Catsien riveissä. Maalivahtiosastolla avauskokoonpanopaikasta kamppailevat Simon MIgnolet ja Keiren Westwood. Poissa ovat Craig Gordon, Fraizer Cambell ja David Meyler.

Ottelussa saattaa käydä kuinka tahansa. Jos Swansea saa pelinsä kulkemaan, on se lähellä ensimmäistä voittoaan. Sunderlandilla on sama tilanne. Jos pelaajat löytävät yhteisen sävelen, on materiaaliltaan heikompi Swansea pulassa. Tasainen ottelu, jossa valmiimman joukkueen panos ratkaisee. 1-2 vierasvoitto.
Liverpool-Bolton Wanderers

Liverpool on haalinut kahdesta pelaamastaan ottelusta neljä pistettä. Ensimmäinen ottelu kotona Sunderlandia vastaan oli hyvää peliä ensimmäisen puoliajan. Lopulta ottelu päättyi tasan, mutta vieraspeli Arsenalia vastaan oli parempi. 0-2 voitto ja Pool on sarjassa viidentenä. Bolton haki avauskierroksella komean voiton QPR:sta ja taipui niukasti kotonaan Manchester Citylle.

Liverpoolilta poissa on keskikenttämies Raul Meireles. Glen Johnson on epävarma tapaus ja Steven Gerrard on parantelee vielä nivusiaan.

Boltonilta on huolia. Siltä puuttuvat Marcos Alonso, Tyron MEars, Sam Ricketts ja Gretar Steinsson. Myös Ricardo Gardner saattaa puuttua kokoonpanosta.

Liverpool lähtee otteluun ennakkosuosikkina. Joukkueen uudet keskikenttäpelaajat Charlie Adam, Jordan Henderson ja Stewart Downing ovat saaneet jo joukkueen pelityylistä kiinni. Liverpool tulee dominoimaan ottelua ja Boltonilla on Jussi Jääskeläisen johdolla kova työ saada edes pistettä. Selkeä kotivoitto lukemin 4-0.

Sunnuntai 28.8

Newcastle United-Fulham

Vaikka kohujoukkue Newcastlelle ei voinut povata hyvää kautta, on se aloittanut pirteästi. Tasapeli kotona Arsenalin kanssa ja vierasvoitto Sunderlandista kasvattaa itseluottamusta. Seuran johdon ja pelaajien välit eivät varmasti ole vielä kunnossa joukkueen johdon heikosta pelaajapolitiikasta johtuen.

Peli kuitenkin kulkee ja kotonaan Newcastle on lievä ennakkosuosikki. Fulham pelasi maalittoman tasapelin kotonaan avauskierroksella Aston Villaa vastaan ja hävisi Wolverhamptonille vieraissa.

Fulhamin kaksikko John Arne Riise ja Bobby Zamora ovat vielä kysymysmerkkejä pelikunnoltaan. Simon Davies saattaa olla poissa polvivamman takia peräti viisi kuukautta. Newcastlen kohupelaaja Joey Barton siirtyy QPR:n riveihin, joten häntä ei nähdä enää Newcastlen paidassa. Poissa saattavat olla myös Mike Williamson, Steve Harper ja Shola Ameobi.

Ottelu on jo lähtökohdaltaan todella tasainen. Fulham pelaa tarkkaa puolustuspeliä ja Newcastle on löytänyt vireensä, eikä se ole päästänyt vielä maaliakaan Valioliigassa. Tiukka ja vähämaalinen ottelu, joka saattaa kääntyä vierasjoukkueen eduksi. 0-1.

Tottenham Hotspur-Manchester City

Yksi viikonlopun huippukamppailuista. Kaksi Euroopan kentilläkin tahkoavaa huippujoukkuetta kohtaavat Lontoossa. Man City on ehkä vakuuttavin kauden aloittaja puhtaalla pelillään. Joukkueen materiaali on hirmuinen ja joukkue on vihdoin alkanut pelatakin kuin joukkue. Tämä saattaa olla Machester Citylle menestyksekäs kausi.

Tottenham kilpailee sijoista heti Man City takana ja varmaa on, että joukkue pistää Cityn tiukoille kotonaan. Huhumylly Luka Modricin ympärillä saattaa saada uusia käänteitä, sillä hänen odotetaan tekevän paluun Hotspurin kokoonpanoon. Se on varmasti iso noste lontoolaisten joukkueelle.

Tottenhamilta Jermain Jenas ja Alain Hutton tekevät paluun. Poissa ovat puolestaan William Gallas, Steven Pienaar, Ledley King, Wilson Palacios ja Sandro. Tuore lainahankinta Emmanuel Adebayor ei saa pelata Cityä vastaan.

Myös City on tehnyt hankinnan. Arsenalista siirtynyt Samir Nasri saattaa olla avauksessa Tottenhamia vastaan. Cityllä ei ole loukkaantumishuolia epävarman Nigel de Jongin pelaamisen lisäksi. Carlos Tavez istuu todennäköisesti penkillä vajaan pelituntuman vuoksi.

Tiukka ottelu, jossa maalejakin saatetaan nähdä paljon. Suurimaalinen tasapeli 3-3.

West Bromwich Albion-Stoke City

West Bromwich on sarjataulukon hännillä, odotetusti. Apua hyökkäyspäähän Roy Hogdsonin joukoille saattaa olla tulossa, sillä nigerialaishyökkääjä Peter Odemwingie on kuntoutunut vammastaan. Hän teki WBA:lle viime kaudella 15 osumaa. WBA:lta ainoa poissaolo on Zoltan Geran puuttuminen.nilkkavamman vuoksi.

Stokella Robert Huth ka Matthew Etherington palaavat kokoonpanoon. Epävarmoja tapauksia ovat puolestaan Jermainen Pennant ja Rory Delap.

Hodgsonin WBA tiedetään puolustavaksi joukkueeksi ja myös Stokella on tiukka takalinja. Ottelusta on odotettavissa vähämaalinen kamppailu. Maaliton tasapeli on hyvin todennäköinen lopputulos.

Manchester United-Arsenal

Kahden suuren kohtaaminen. Tällä hetkellä vain toinen kuitenkin on suuri, eikä näiden joukkueiden intohimoisista kamppailuista vuosituhannen vaihteessa ole juuri mitään jäljellä. Arsenal on ollut otsikoissa pelaajakadon vuoksi. Arsenalin manageri Arsene Wenger on median tulituksessa jatkuvasti. Cesc Fabregasin ja Samir Nasrin myynti jättää keskikentän entistä kokemattomammaksi. Lisäksi joukkueella on runsaita loukkkaantumisia ja pelikieltoja.

Pelikiellon vuoksi Arsenalilta ovat poissa Alex Song, Gervinho ja Emmanuel Frimpong. Lisäksi loukkantumisten vuoksi poissa ovat Jack Wilshere, Kieran Gibbs, Abou Diaby, Sebastien Squillaci, Niclas Bendtner ja Thomas Vermaelen ja Laurent Koscielny ovat epävarmoja.

Manchester United saa Darren Fletcherin takaisin kokoonpanoon. Poissa ovat Nemanja Vidic ja Rafael. Rio Ferninand ja Antonio Valencia ovat epävarmoja tapauksia.

Manchester United on voittanut odotetusti kaksi ensimmäistä Valioliigan otteluaan. Arsenalilla on puolestaan kasassa vain yksi piste kahdesta ottelusta. Repaleinen Arsenal saa kyllä elämänsä kyytiä sunnuntaina Old Traffordilla. Machester United vie ottelua 4-1 lukemin.