Seuraavassa ensimmäinen kirjoitus nimimerkiltä AS.

”Alain Pardew on ansainnut raitansa. Demba Ba tuli kesällä ilmaisella siirrolla West Hamista ja on nyt viimeistellyt neljässä ottelussa kahdeksan maalia.

Tammikuussa 2011, Tony Pulis Stoken Manageri oli hankkimassa Demba Ba’ta Saksan Bundesliigasta 1898 Hoffenheimista, mutta siirto kariutui epäonnistuneeseen lääkärintarkistukseen ja hyökkääjä siirtyi West Ham Unitediin. Kun West Ham United putosi Englannin Valioliigasta pois keväällä 2011, Ba sai sopimuksessa olevan pykälän takia lähteä joukkueesta ilmaiseksi.

Ranskalais- senegalilainen hyökkääjä tuli kummittelemaan Halloween iltana Tony Pulista. Hän iski kauden toisen hattutemppunsa Britannia Stadionilla, Newcastlen ottaessa maukkaan voiton Stokesta.

Ensimmäinen maali tuli, kun ottelua oltiin pelattu 12 minuuttia. Tilanne oli hieman ristiriitainen sillä, maali lähti liikkeelle hieman keskialueen jälkeen Leon Bestin ollessa paitsiossa, kun hän puski pallon oikeaan laitaan Gabrielle Obertanille, jonka keskitys päästi sekoilleen Potters puolustuksen keskellä olevan Ba’n täysin yksin puskemaan Newcastlen 1-0 johtoon.

39 minuutilla Ba tökkäsi pallon 5 metristä sisään illan toiseksi osumakseen ja puoliajalle mentäessä, Newcastle johti kahden maalin turvin.

Pelin jatkuessa Stoke teki kaikkensa pitkillä heitoilla, keskityksillä ja pyrki saamaan pallon kuudentoista alueen sisälle. Stoken yritys palkittiin 75minuutilla kun, Newcastlen rikkoi ja Stoken kapteeni Jonathan Walters ampui rangaistuspotkun ohi Tim Kruulin.

Kuusi minuuttia myöhemmin Saksalaisjätti Robert Huth hölmöili ja rikkoi Leon Bestiä, jonka seurauksena Ba viimeisteli hattutemppunsa pilkulta.

Newcastle jatkaa kolmantena liigassa. Joukkueella on kova kymmenen pelin tappioton putki päällä. Pisteen Manchester Unitedia takana ja kolme pistettä Chelsean edellä.

Kokoonpanot:
Stoke: Begovic, Wilkinson, Shawcross, Woodgate, Wilson (Huth), Pennant, Delap, Whelan, Etherington, Walters, Crouch.

Newcastle: Krul, Simpson, S.Taylor, Coloccini, R.Taylor, Obertan, Guthrie (Gosling), Cabaye (Perch), Gutierrez, Best (Ameobi), Ba.”