Mestarien liigan toisessa välieräottelussa nähtiin varsinainen jännitysnäytelmä, kun Barcelona ja Chelsea ottivat yhteen.

Chelsea oli voittanut ensimmäisen osaottelun Lontoossa lukemin 1-0 ja omasivat näin pienen etulyöntiaseman Barcelonaan nähden.

Ensimmäinen puoliaika osoittautui varsinaiseksi trilleriksi, kun ensin Barcelona iski kaksi perättäistä maalia. Maalinteossa onnistuivat Busquets (35 min) ja Iniesta (43 min).

Tässä välissä Chelsea sekoitti vielä oman pelinsä täysin, kun kapteeni John Terry otti punaisen kortin iskemällä Sanchezia polvella takareiteen pallottomassa tilanteessa. Tilanne toki oli törkeä, mutta Sanchez lisäsi suurta dramatiikkaa pyörimällä nurmella kuin kuoleman kourissa.

Tämä kaikki näytti olevan lopun alkua lontoolaisille, mutta kuin salamana kirkkaalta taivaalta Lampard vapautti Ramiresin millin tarkalla syötöllä läpi. Ramiresin upea nosto vei Chelsean taas kiinni jatkopaikkaan.

Toinen puoliaika alkoi heti dramaattisesti, kun Barcelona sai rangaistuspotkun Didier Drogban hölmöiltyä 16-alueen sisällä.

Kolmas maali näytti todennäköiseltä, kun pilkkua meni ampumaan tällä kaudella hurjassa vireessä ollut Lionel Messi.

Niin vain ”Kirpun” hermot pettivät ja tuloksena laukaus ylärimaan.

Barcelona jatkoi tämän jälkeen vyörytystään alivoimaista Chelsea vastaan, mutta lontoolaiset puolustivat sitkeästi koko miehistön voimin.

Muutamaan otteeseen pääsi Roberto Di Matteon miehistö loistaviin vastahyökkäyksiin, mutta muun muassa vaihdosta sisään otettu Kalou aikaili oman läpiajonsa.

Tunteet olivat läpi ottelun erittäin pinnassa, ja muun muassa Messi kävi tönimään Lampardia sekavassa tilanteessa. Tästä ei kuitenkaan korttia Barcan tähdelle annettu.

Ottelun henki oli se, että espanjalaiset hakkasivat päätään seinään nimeltä Chelsea. Kymmenen miehen puolustuslinja pysyi tiukkana koko ottelun, vaikka keskuspuolustajat Terry ja ottelun alussa loukkaantunut Gary Cahill olivat molemmat sivussa.

Messi onnistui pistämään pallon maaliin noin kymmenen minuuttia ennen täyttä aikaa, mutta tilanne oli ehditty puhaltaa jo poikki paitsiona. Heti perään hän onnistui vielä laukomaan pallon tolppaan.

Kun ottelu lähestyi loppuaan, näkyi Barcelonan pelaajien ja huoltojoukkojen turhautuminen selvästi.

Sen mitä kenttäpelaajat eivät onnistuneet blokkaamaan, otti Petr Cech laukaukset hyvin kiinni.

Fernando Torres viimeisteli ottelun 2-2 -maalin yliajalla. Mies pääsi yksin läpi tilanteessa, jossa juuri ennen näytti siltä, että pallo olisi käynyt Chelsea pelaajan kädessä 16-alueella.

Torres paikkasi umpisurkeaa kauttaan upealla maalilla ja aloitti lontoolaisten juhlat.