Lauantaina koko jalkapalloilevan maailman huomio kiinnittyi Mestarien liigan finaaliin, jossa kohtasivat kotonaan pelannut Bayern Munchen ja Chelsea.

Lontoolaisten kausi oli ollut FA Cupin voitosta huolimatta surkea, sillä Valioliigassa sijoitus painui peräti kuudenneksi. Sijoitus on huonoin sen jälkeen, kun Roman Abramovich osti lontoolaisjoukkueen itselleen.

Paikka Mestarien liigassa oli siis finaalivoiton varassa, eivätkä kovinkaan monet jalkapalloasiantuntijat antaneet sinisille mitään mahdollisuuksia ennakkoasetelmien perusteella.

Ottelu eteni varmasti monen käsikirjoituksen mukaan, kun Bayern hallitsi ja Chelsea iski muutamilla vaarallisilla vastahyökkäyksillä. Aivan täysin aseeton ei lontoolaisjoukkue ollut, varsinkin jos verrataan välieräotteluun Barcelonaa vastaan.

Kun Thomas Muller iski kotijoukkueen 1-0 johtoon ottelun loppupuolella, heräsi Chelsea taistelemaan vimmatusti. Bayernille tuomittiin ottelussa lähes 20 kulmapotkua, mutta Chelsea tarvitsi vain sen yhden. Didier Drogba puski tasoitusmaalin ottelun viime hetkillä.

Edessä oli siis jatkoaika, joka oli muuttaa Drogban sankarista antisankariksi. Hän kaatoi Frank Riberyn 16-alueen sisällä ja tilanteesta tuomittiin rangaistuspotku. Riberyn ottelu loppui tilanteesta tulleeseen loukkaantumiseen.

Pallon taakse asettui Arjen Robben, joka oli vastikään epäonnistunut rangaistuspotkussa Dortmundia vastaan. Petr Cech nappasi epäonnistuneen potkun kiinni ja Drogba jäi paljosta velkaa seuransa tsekkiläismaalivahdille.

Jos ei helpolla Chelsea saanut venytettyä ottelua rangaistuspotkuille, ei sielläkään asiat alkaneet niin kuin Roberto Di Matteo olisi halunnut. Bayern johti rangaistuspotkuja jo 3-1, kun Juan Mata epäonnistui omassa yrityksessään. Chelsean pelaajien päät olivat painuksissa keskiympyrässä.

Manuel Neuerin torjunta olisi tiennyt lähes varmaa häviötä finaalissa, mutta Frank Lampard iski pallon maaliin omalla vuorollaan ja heti perään Ashley Cole.

Cech otti välissä laukoneen Ivica Olicin potkun kiinni ja peli oli yhtäkkiä tasan.

Bayernin viimeinen ampuja oli Bastian Schweinsteiger, joka potkaisi paineen alla pallon tolppaan. Chelsealta viimeisenä ampumaa saapui itseoikeutetusti Drogba, joka oli vaatinut valmentajalta kyseistä paikkaa. Pallo kauniisti maaliin ja lontoolaisten juhlat alkoivat!

Totaalisen katastrofin reunalta Chelsea onnistui kääntämään kautensa tulpamestaruuteen ja varmistamaan paikkansa myös ensi vuoden Mestarien liigassa. Suoritusta voidaan pitää erittäin suurena yllätyksenä, sillä matkalla finaaliin kaatui muun muassa hallitseva mestari ja ylivoimainen ennakkosuosikki FC Barcelona.

Myöskään finaalin pelaaminen FC Bayernin kotiluolassa ei pitänyt olla lontoolaisten heiniä, mutta niin vain kokenut joukkue näytti nousevansa tarvittavalla tasolle oikealla hetkellä.

Joukkueen omistaja venäläinen Abramovich on himoinnut Euroopan kovimman turnauksen pystiä Chelsean ostamisesta lähtien. Aina tähän kauteen asti on menestys karttanut Bluesmiehistöä.

Mestaruus saattaa varmistaa myös italialaismanageri Di Matteon työpaikan ensi kaudeksi, vaikka brittilehdistö onkin spekuloinut jo ties ketä Chelsean peräsimeen. Joukkueen pelaajat tahtoisivat kaikki Di Matteon jatkavan, joten paineet Abramovichillä ovat kovat antaa 41-vuotiaan jatkaa.

Kiistatta Chelsean kausi lähti selkeään nousukiitoon Andre Villas-Boasin potkujen jälkeen, mutta Di Matteon roolista tässä muutoksessa on oltu montaa mieltä. Osan mielestä seuran vanhemmat ja kokeneemmat pelaajat käänsivät kurssin tässä vaiheessa, Di Matteon ollessa lähinnä pakollinen kulissi. Toisaalta pelaajien vahva tuki italialaiselle kertoo jotain aivan muuta…

Chelsean ansaitun mestaruushumun keskeltä nousee myös yksi toinen keskustelun aihe: Fernando Torres. Mies, joka hankittiin seuraan 50. miljoonalla punnalle. Mies, joka loppukautta lukuunottamatta oli täysin tuuliajolla kentällä.

Torres on antanut Guardian-lehdelle haastattelun, jossa hän arvostelee kohteluaan seurassa. ”Ehkä elämäni suurin pettymys oli, kun näin ottelun aloituskokoonpanon (jossa hän siis ei ollut). Tällä kaudella olen tuntenut asioita, joita en ole ikinä ennen tuntenut. Mielestäni he ovat kohdelleet minua odottamattomalla tavalla, joka ei ole se, jolla he seuraan minut toivat”, avautuu 28-vuotias espanjalainen.

”Meillä on ollut useita keskusteluita ja niitä tulee lisää. Katsotaan mitä tapahtuu, koska tämä ei ole se rooli johon seuraan tulin. En ole tyytyväinen. Urani kaameimmat kokemukset tulivat tällä kaudella, enkä tahdo kokea niitä enää uudestaan.”, jatkaa Torres.

Kun katsoo Didier Drogban kykyä ratkaista suuria pelejä ja Torresin tämän kauden märkää ruutia, ei sen pitäisi olla mikään yllätys, että Di Matteo istutti espanjalaisen jälleen penkille. Vaikka pieniä valon pilkahduksia onkin ollut havaittavissa, ei 50. miljoonan punnan mies ole ollut missään nimessä historiallisen summan väärti.

Joka tapauksessa Mestarien liigan voitto käänsi Chelsean kauden katastrofista Abramocivhin unelmaksi. Se, tuleeko Torres näyttelemään otteiden ja puheidensa jälkeen mitään roolia seurassa ensi kaudella, jää venäläismiljardöörin päätettäväksi.