UEFAn presidentti Michel Platini on varoittanut EM-kilpailuihin osallistuvia pelaajia protestoimasta rasismia vastaan kentällä.

Platinin mukaan pelaajat, jotka marssivat kentältä rasismin takia, tulevat saamaan vähintään keltaisen kortin. Hänen mukaansa ainoat henkilöt, jotka saavat ryhtyä toimiin näissä tapauksissa, ovat tuomarit. Muun muassa Manchester Cityn Mario Balotelli on uhannut marssia kentältä tai jopa ”tappaa”, jos häntä vastaan kohdistetaan rasismia.

Tuomareilla on oikeus keskeyttää peli, jos he havaitsevat laajaa rasistista käytöstä yleisössä.

Useat pelaajat ja ex-pelaajat ovat arvostelleet Puolan ja Ukrainan kisoja. Useiden pelaajien perheet eivät lähde paikanpäälle väkivallan pelossa. Myös vaikuttajatahot ovat suositelleet katsojia seuraamaan kisoja kotisohvilta, jotta eivät joutuisi hyökkäyksien kohteeksi.

Platini otti tähänkin kantaa: ”En usko, että Puolassa ja Ukrainassa on sen enempää rasismia kuin Ranskassa tai missä tahansa muualla – edes Englannissa. Se ei ole jalkapalloon liittyvä ongelma. Se on yhteisön ongelma”.