EM-kilpailujen ensimmäisessä ottelussa Puola ja Kreikka päätyivät 1-1 pistejakoon.

Maalinteon aloitti kotijoukkue Puola, jonka tähtihyökkääjä Robert Lewandowski avasi maalitilinsä 17. minuutin kohdalla pistettyään pallon ohi huonosti sijoittuneen maalivahti Kostas Chalkiasin.

Puola hallitsi ensimmäistä erää ja kaikki näytti muutenkin heidän kannaltaan hyvältä, kun puolustaja Sokratis Papastathopoulos ajettiin kentältä kahden kyseenalaisen varoituksen saaneena. Lisämaaleihinkin oli puolalaisilla useita paikkoja, mutta puoliajalle lähdettiin lukemista 1-0.

Kreikka kuitenkin suivaantui kokemastaan ja 51. minuutilla Dimitrios Salpingidis iski pallon ohi omilla teillään harhailevan maalivahti Wojciech Szczesnyn.

Szczesnyn ilta synkkeni totaalisesti, kun hän kaatoi Salpigidiksen rangaistusalueella. Tilanteesta puolalaisvahdille punainen kortti ja Kreikalle rangaistuspotku. Puolan kakkosmaalivahti Przemyslaw Tyton sai kovan tulikasteen, kun Kreikan kapteeni Giorgos Karagounis astui ampumaan pilkkua 71. minuutilla. Tyton otti pallon kiinni ja ottelu päättyi pistejakoon.

Venäjä otti vahvan paikan lohkon kärjessä kaadettuaan Tsekin selvin numeroin 4-1. Alan Dzagoev iski ottelussa kaksi maalia siirtyen näin kisojen maalipörssin johtoon. Venäjän muista maaleista vastasivat Roman Shirokov ja Roman Pavlyuchenko. Tsekin ainokaisesta vastasi Vaclav Pilar.