Yleistä
Viime kaudella Liverpool jäi Valioliigassa kahdeksanneksi, mitä voidaan pitää suurseuralle katastrofaalisena. Manageriruletti on pyörinyt pitkään ja hartaasti. Rafael Benitezistä Roy Hodgsoniin. Hodgsonista Kenny Dalglishiin. Dalglishista Brendan Rodgersiin. Mitä yhteistä miesten pelitavoissa on? Ei juuri mitään. Olisiko ruletti nyt ohi? Rodgersin vaalima pelitapa on moderni ja se voi olla voittava, mutta sen sisäänajaminen vaatii aikaa.

Hankintoja on toistaiseksi tehty vasta yksi. Miten rahkeet riittävät otteluruuhkissa kohtuullisen kapealla materiaalilla? Jos Liverpool tekee vielä pari hankintaa, ja jos Rodgersin pelitapa iskostuu pelaajiin tarpeeksi nopeasti, Poolin matka takaisin kohti kärkinelikkoa voi alkaa. Tällä hetkellä ilmassa on kuitenkin monta kysymysmerkkiä.

Maalivahdit
Liverpoolin maalia vartioi tuttuun tapaan Pepe Reina. Jos ei ihmeitä tapahdu, Reina pelaa käytännössä jokaisen ottelun. Tarvittaessa Doni pystyy paikkaamaan.

Puolustus
Liverpoolin puolustuksen paikat on aika lailla jaettu jo ennen kauden alkua. Vasemman laidan Jose Enriquen viime kausi oli erinomainen. Oikea laita on varattu Glen Johnsonille. Toppariparina häärii kaksikko Daniel Agger – Martin Skrtel, mikäli Agger pysyy seurassa.

Puolustukseen Pool tarvitsisi syvyyttä uusien hankintojen myötä, etenkin jos Agger siirtyy muualle. Jamie Carragher on pelannut harjoituskaudella Aggerin paikalla, mutta kokenut englantilainen vanhenee ja sitä myötä hidastuu päivä päivältä. Tällä hetkellä oikeastaan ainoa, edes jollain lailla mitat täyttävä vaihtoehto puolustuslinjan keskustaan on uruguaylainen Sebastian Coates. Martin Kelly on varamies oikeaksi laitapakiksi, mutta taso ei vielä välttämättä riitä – EM-kisakomennuksesta huolimatta.

Keskikenttä
Keskikentän materiaali on kohtuullisen leveä, mutta suuret tähdet Steven Gerrardia lukuun ottamatta puuttuvat. Stevie G on Liverpoolissa koskematon, mikä on aiheuttanut päänvaivaa aiemmille managereille. Miehen taidot ovat kiistattomat, kunhan hänet onnistutaan asettamaan sopivaan rooliin. Jää nähtäväksi, miten Rodgers saa ulosmitattua Gerrardin taidot joukkueen kannalta parhaalla mahdollisella tavalla.

Gerrardin ympäriltä löytyy nuoruutta Jordan Hendersonin ja Jay Spearingin muodossa. Myös Jonjo Shelvey on saanut harjoituskaudella mukavasti vastuuta. Lucas Leiva on kehittynyt vuosi vuodelta. Parhaimmillaan hän voi olla yksi sarjan parhaista keskikentän ankkureista. Leiva voi myös olla se avainpelaaja, joka antaa omalla pelillään Gerrardille tarpeeksi vapauksia hyökkäyspelaamiseen. Lisäksi joukkueesta löytyvät Charlie Adam ja Joe Cole, joka voi teknisenä pelaajana hyvinkin nousta Rodgersin luottopelaajaksi.

Keskikentälle on mahdollisesti tulossa Swansean nuori Joe Allen, jota Rodgers tarvitsisi palapeliinsä. Allen toisi Liverpooliin teknistä pallonhallintapeliä, jota Rodgers yrittää ajaa Poolissa sisään.

Hyökkäys
Periaatteessa hyökkäykseenkin löytyy mukavasti vaihtoehtoja. Laitureina voivat hyvin pelata Stewart Downing, Craig Bellamy ja Luis Suarez, jolle omin paikka on kuitenkin keskushyökkääjä. Muita sentterivaihtoehtoja ovat Andy Carroll ja uusi hankinta Fabio Borini, jonka voi myös siirtää laitaan.

Mutta. Bellamy on tällä hetkellä suuntaamassa Cardiffiin ja Rodgers on tehnyt selväksi, ettei Carroll kuulu tulevan kauden suunnitelmiin. Carroll ei halua lähteä, mutta jos hän jää, antaako Rodgers isokokoiselle sentterille peliaikaa? Jos sekä Bellamy että Carroll lähtevät, Liverpoolin hyökkäysmateriaali huutaa lisävahvistuksia.

Valmennus
Brendan Rodgers nousi parissa kaudessa rakettimaisesti manageripelin huipulle. Viime kaudella hän luotsasi sarjanousija Swansean ensimmäisellä Valioliigakaudella 11:neksi. Hurjinta tuloksissa oli se, että Rodgers onnistui tempussa pallonhallintajalkapalloon perustuvan ideologian kautta. Nyt Rodgersilla on käytössään viime kautta parempi materiaali ja suuren seuran resurssit. Mutta suurin osa pelaajista ei ole Rodgersin hankkimia, mikä on näkynyt kesän aikana mm. Carrollin siirtospekulaatioiden kanssa. Suuressa seurassa Rodgersilla on niskassaan myös aiempaa selvästi suuremmat paineet. Pool-fanit janoavat menestystä. Kahdeksas sija ei ole hyväksyttävä tulos. Rodgersin on ajettava haastava pelityylinsä nopeasti sisään, muuten mestaruus karkaa jo syksyllä.

Viime kauden sijoitus
8.

Veikkaus sijoitukseksi
4. – 6.

Nosto
Puolustus oli viime kaudella rautaa, mutta maalinteko ei tahtonut sujua alkuunkaan. Saako Rodgers tuotua hyökkäyspelaamiseen jotain uutta? Tulevalla kaudella Mestarien liigaan oikeuttaville paikoille pääseminen olisi voitto. Liverpoolin kannalta olisi katastrofaalista jäädä jälleen paikallisvastustajan taakse.

Seuraa häntä
Fabio Borini on Liverpoolin toistaiseksi ainoa hankinta kesältä. Borini on Rodgersin pelitavan näköinen pelaaja. Nuorukainen on hyvä viimeistelijä, mutta pelkkä maalinteko ei kerro koko totuutta. Borini on pelannut 21-vuoden iästään huolimatta lainalla jo Swanseassa ja Romassa. Swanseassa Rodgers opetti lyhytsyöttöjen ja pallonhallinnan anatomiaa, Romassa saman teki Luis Enrique. Borini voi parhaimmillaan olla Liverpoolille hyvin monikäyttöinen pelaaja tulevalla kaudella.