Valioliigassa on useita hyviä, jopa erinomaisia maalivahteja. Hyvä maalivahti voi olla kauden mittaan joukkueelle 15 pisteen arvoinen. Maalivahteja arvioitaessa on aina huomioitava edessä pelaavan puolustuslinjan taso sekä joukkueen pelityyli. Valioliiga.com esittelee lopullisen tuomionsa juuri käynnistyneen sarjan parhaista maalivahdeista.

1. Joe Hart (Manchester City)

Manchester Citystä tulevat ensimmäisenä mieleen joukkueen tähtihyökkääjät, jotka nousevat viikko toisensa perään otsikoihin. Cityn tärkeimpiin pelaajiin kuuluu kuitenkin puolustuksen viimeinen lukko Joe Hart. Hart pelasi viime kaudella kaikki 38 sarjapeliä. Niissä tuloksena 29 päästettyä maalia ja 17 nollapeliä. 25-vuotias Hart tulee olemaan Cityn ja Englannin maajoukkueen ykkösvahti ainakin seuraavat 5-10 vuotta. Juuri nyt hän on Valioliigan paras.

2. Peter Cech (Chelsea)

Listan kakkonen löytyy Lontoosta. Vakavan loukkaantumisen jälkeen Cechin peliesitykset laskivat jatkuvasti. Lähes jokainen ehti uskoa, ettei 30-vuotiaasta konkarista ole enää huipputasolle. Kunnes viime kaudella jotain tapahtui. Cech löysi jostain täysin uuden vaihteen peliinsä. Huikeat otteet sekä liigassa että erityisesti Mestarien liigassa auttoivat Chelsean kahteen cup-mestaruuteen. Chelsea ei tule tällä kaudella maalivahtipeliin kaatumaan.

3. David de Gea (Manchester United)

De Gea saapui Manchester Unitediin viime kesänä suuren mediakohun saattelemana. Kohu otti nyt 21-vuotiaasta espanjalaisesta niskalenkin, tosin vain syksyn ajaksi. Kauden ensimmäisen puoliskon heikkoja hetkiä seurasi loistokevät, jolloin de Gea oli kenties sarjan paras maalivahti. Yhteensä de Gea pelasi viime kaudella 29 sarjapeliä, joissa taakse meni yhtä monta maalia. 13 ottelua päättyi nollapeliin. Ja muistetaan nyt, että de Gealla on ikää vain se 21 vuotta. Taso on nyt jo korkealla ja potentiaalia riittää vaikka mihin. Jos taso pysyy kevään tasolla, de Gea on ehdottomasti sarjan kirkkainta maalivahtieliittiä.

4. Michel Vorm (Swansea City)

Viime kaudella kaksi maalivahtia yllätti Valioliigan seuraajat erinomaisilla otteillaan. 28-vuotias Vorm oli toinen näistä. Hollantilainen otti sarjanousija Swansean melko heppoisen puolustuslinjan takana huikeita torjuntoja. Lisäksi Vorm torjui viime kauden kolmesta rankkarista kaksi. Ilman Vormin otteita Swansea ei olisi päätynyt Valioliigassa sijalle 11. Vanhemmalla iällä kukkaan puhjenneesta hollantilaisesta on Swansealle paljon iloa tällä kaudella. Ensimmäisestä ottelusta QPR:ää vastaan irtosi heti nollapeli.

5. Tim Krul (Newcastle United)

Ja se toinen yllättäjä on niin ikään hollantilainen Krul. Newcastlen koko puolustuslinjalle on nostettava viime kauden esityksistä hattua. Viimeisenä lukkona Krul oli joka tapauksessa erinomainen. Kruliin pätevät hyvin pitkälti samat sanat kuin Vormiin. Tällä kaudella Krulin on oltava viime kauden vedossa, jos Newcastle mielii uusia viime kauden sijoituksensa.