Ottelut ratkaistaan usein keskikentältä, mikä nostaa keskikenttäpelaajat arvoon arvaamattomaan. Valioliiga.com pisti sarjan parhaat keskikenttämiehet järjestykseen. (Luka Modric puuttuu listalta todennäköisen siirtonsa takia.)

1. David Silva (Manchester City)

Siinä missä Joe Hart ja Vincent Kompany tilkitsivät viime kaudella Cityn peräpään, Silva vastasi hyökkäämisestä. Valenciasta saapunut espanjalainen osaa tehdä pelinrakennus- ja murtautumisvaiheissa käytännössä kaiken oikein. Toisaalta Silva tietää, milloin kontrolloida palloa helpoilla lateraalisyötöillä, toisaalta miehen arsenaalista löytyy myös vastustajan puolustuslinjan puhkova läpisyöttö. Lisäksi Silva on nopea, ketterä ja hyvä haastaja pallollisena. Ei ole mikään ihme, että keskikentästään kuuluisa Barcelona on pohtinut Silvaa mahdolliseksi Xavin manttelinperijäksi.

2. Yaya Touré (Manchester City)

Barcelonasta Cityyn siirtynyt Yaya Touré on linkki puolustuksen ja hyökkäyksen välissä. Hän on se pelaaja, joka sitoo kentällä hallitsevan mestarin paketin kasaan. Touré on isokokoisena hyvä taklaustilanteissa ja pääpalloissa. Äärimmäisen arvokas, verrattuna esimerkiksi Nigel De Jongiin, hän on siitä syystä, että riiston jälkeen pallo löytää lähes poikkeuksetta tiensä oman pelaajan jalkaan. Paikan tullen Touré osaa myös tehdä oikea-aikaisia nousuja keskikaistalta. Vastustajan kannalta norsunluurannikkolaisen laukausta täytyy pitää uhkana.

3. Gareth Bale (Tottenham)

Bale on Tottenhamin ja André Villas-Boasin kruununjalokivi. Monet suurseurat ovat yrittäneet hankkia hieman loukkaantumisherkkää vasenta laituria, mutta toistaiseksi Bale on pysynyt uskollisena Spursille. Bale on yksi puhtaimmista modernin laiturin/laitapakin ilmentymistä. Walesilainen kiitää tuhatta ja sataa laitaansa ylös ja alas. Bale osaa syöttää palloa sekä maata pitkin että ilmassa kiitettävän tarkasti. Lisäksi hän on laidallaan hyvä haastaja, eikä laukauskaan ole huono. Ennen pitkää Bale siirtyy suurempiin ympyröihin, mutta siihen asti hänestä on paljon iloa Tottenhamille.

4. Eden Hazard (Chelsea)

21-vuotias belgialainen siirtyi tänä kesänä suuren kohun saattelemana ranskalaisesta Lillestä Chelseaan. Hazardin siirtoa ehdittiin spekuloida jo pari vuotta ennen sen toteutumista. Koska nuorukainen on pelannut toistaiseksi ”vain” Ranskan pääsarjaa, pieniä kysymysmerkkejä leijuu hänen ympärillään. Sopeutuuko hän Valioliigan tempoon ja fyysisyyteen? Kestääkö pää kriittistä brittimediaa? Jos Hazard sopeutuu, hän tuo Chelseaan aimo annoksen pallollista kaksinkamppailuosaamista. Hazard on Silvan lailla sekä rakentaja että murtautuja. Toisin sanoen belgialainen osaa sekä tarjoilla paikkoja että tehdä itse maaleja. Ensimmäisen kahden ottelun perusteella Hazard näyttäisi sopeutuneen hyvin.

5. Marouane Fellaini (Everton)

Fellaini on Evertonin keskikentälle kaikki kaikessa. Etenkin nyt, kun Jack Rodwell myytiin Manchester Cityyn. Fellaini dominoi keskikenttää ankkuripaikalta. Hän on toisaalta pitkä (194 cm), mikä auttaa puolustussuunnan kaksinkamppailuissa. Toisaalta belgialainen on pallollisessa pelissä tarpeeksi hyvä. Eikä sovi unohtaa erinomaista pääpeliä. Tämä kausi alkoi Fellainin osalta mainiosti. Voitto Manchester Unitedista ja ottelun ainoa maali päällä.