Merseysiden ylpeys Liverpool ja sen kotikenttä Anfield on tunnettu viimeisten vuosikymmenten aikana paikkana, jossa kotijoukkue pystyy voittamaan joukkueen kuin joukkueen. Nykyisin tämä ei enää pidä paikkaansa, mistä viime kierroksen Newcastlea vastaan pelattu ottelu oli hyvä esimerkki. Luis Suarezin tekemä ilmiömäinen tasoitusosuma 1-1 päättyneessä pelissä pelasti kotijoukkueen kannattajat suuremmalta pettymykseltä, mutta voittoon saakka Liverpool ei yltänyt tälläkään kertaa.

Tämän kauden kuudesta kotipelistä Brendan Rodgersin suojatit ovat keränneet ainoastaan kuusi pistettä ja tehneet niissä vaatimattomat viisi maalia. Voittoja joukkue on alkusyksyn aikana saavuttanut kotikentällään ainoastaan yhden, senkin heikkoa Readingia vastaan.

Kauden 2012-2013 aikana pelattujen kotiotteluiden voittoprosentti on Liverpoolilla tällä hetkellä 16,7%, kun vielä kaudella 2010-2011 joukkue voitti 63,1% kotiotteluistaan.

Heikkoa menestystä voidaan osin selvittää joukkueessa menossa olevalla muutosvaiheella ja uuden valmentajan mukanaan tuomalla uudella pelityylillä, mutta myös puolustuspään virheet ja useiden ratkaisupelaajien vaatimattomat esitykset ovat osaltaan johtaneet heikkoon menestykseen. Tällä hetkellä joukkueen maalintekovastuu lepää lähes täydellisesti Suarezin harteilla, koska esimerkiksi Newcastlea vastaan 600. esiintymisensä punapaidassa tehnyt Steven Gerrard on kaukana parhaimmasta iskustaan.

Tällä hetkellä näyttää väistämättömästi siltä, että Liverpool joutuu hankkimaan uusia pelaajia tammikuun siirtoikkunan aikana. Joukkue kaipaa vahvistuksia kapeaan rinkiinsä ja enemmän kilpailua aloituskokoonpanon paikkoihin. Varsinkin hyökkäyspäähän joukkue tarvitsee selvästi lisää tulivoimaa, koska Suarezin ollessa sivussa joukkueella ei ole laittaa kärkeen pelaajaa, joka aiheuttaisi sekä pelkoa että kunnioitusta vastustajissa. Joukkueen tulee kuitenkin jo sitä ennen parantaa otteitaan. Rodgers asema joukkueen managerina voi olla uhattuna, jos liigasijoitus pysyy top 10:n huonommalla puolella ja jos kotisaldo ei parane nykyisestä ennen vuodenvaihdetta.

Rodgers on todennut, että hänen suojattinsa tarvitsevat aikaa ja että joukkue on edelleen rakennusvaiheessa. Muutoksia ei ajeta läpi hetkessä, mutta riittääkö joukkueen omistajien ja fanien kärsivällisyys odottaa pitkän rakennusprosessin hedelmien kypsymistä?