barclays-premier-league-logoOtteluruuhka jatkuu. Uudenvuoden juhliminen on Valioliiga-pelaajille turha toivo, koska 21. kierros pelataan huomenna ja ylihuomenna.

Swansea – Aston Villa

Vastakkain kohtuullisessa vireessä oleva Swansea ja aallonpohjassa vaeltava Villa. Edellinen kamppailu päättyi Villan 2-0 -voittoon, mutta siitä on pitkä aika. Tällä hetkellä Swansea taistelee jopa europaikoista, kun taas Villan keskittyminen on säilymisessä.

Vierasyllätys on toki mahdollinen, etenkin jos Michu ei pysty pelaamaan. Juuri muita loukkaantumishuolia walesilaisilla ei ole, ellei pitkäaikaispotilas Neil Tayloria lasketa. Villalta sen sijaan puuttuvat varmudella Richard Dunne, Stilian Petrov, Darren Bent ja Gary Gardner. Nathan Baker, Ron Vlaar, Charles N’Zogbia ja Gabriel Agbonlahor ovat kaikki kysymysmerkkejä. Toisin sanoen Paul Lambertin pelaajatilanne näyttää huonolta.

Kovin paljon ei voi luvata joukkueelle, joka on hävinnyt kolme viimeistä otteluaan maalierolla 0-15. Swansean voittoa puoltaa erityisesti se, että samankaltaiset pallonhallintajoukkueet Tottenham ja Wigan murjoivat Villaa viimeksi.

Newcastle – Everton

Tässä otteluparissa lähtötilanne on samankaltainen. Newcastle rämpii pohjamudissa. Joukkueen sarjasijoitus on 15. Matkaa putoamisviivaan on vain kolme pistettä. Everton, joka tähyää Mestarien liiga -paikoille, majailee kuudentena. Syksyn kohtaaminen päättyi 2-2, mikä varmasti kelpaisi Newcastle-luotsi Alan Pardew’lle.

Newcastlen lähes koko keskikenttä (Jonas Gutierrez, Vurnon Anita, Hatem Ben Arfa, Yohan Cabaye, Dan Gosling, Haris Vuckic) on sairastuvalla. Kun listalle lisätään puolustajat Steven ja Ryan Taylor, alkaa tilanne näyttää lohduttomalta.

Everton saa takaisin keskikentän afronsa Marouane Fellainin, jonka pelillistä merkitystä ei voi liikaa korostaa. Tony Hibbert ja Kevin Mirallas ovat varmuudella sivussa, Seamus Colemanin, Phil Nevillen ja Darron Gibsonin pelaaminen on epävarmaa.

Newcastlen itseluottamus on alamaissa. Kahta suurseuraa (Man United & Arsenal) vastaan tilanne näytti hyvältä, mutta kotiin tuli tasan nolla pistettä. Loukkaantumisia on liikaa, Afrikan mestaruuskilpailut alkavat muutaman viikon kuluttua ja kaiken lisäksi ykköstykki Demba Ba’ta ollaan viemässä tammikuun siirtoikkunan aikana Chelseaan.

Newcastle-sirkuksen jälkeen ei pidä ihmetellä, jos Everton voittaa.