Michael Johnson nyt ja vuonna 2008Manchester City on päättänyt vihdoin potkia Michael Johnsonin ulos seurasta. Aikanaan yhdeksi Englannin lupaavimmista nuorista pelaajista tituleerattu Johnson maksettiin ulos hänen sopimuksestaan, kun seuran kärsivällisyys loppui.

Cityn oman akatemian kasvatti sai kaksi rattijuopumustuomiota viime syyskuussa ja hänelle tarjottiin joulukuussa ”kultaista kädenpuristusta” 40 000 punnan viikkosopimuksestaan. Guardianin tietojen mukaan mies on vihdoin hyväksynyt tarjouksen, kieltäydyttyään siitä usean vuoden ajan.

City ei tahdo julkaista sopimukseen liittyviä asioita. Pitkästä pelaamattomuudesta kertoo 24-vuotiaan lisäämä kuva Twitteriin, jossa hän on hyvin pöhöttynyt.

Aikanaan Liverpool tarjois Citylle nuoresta tähdestä 10 miljoonaa puntaa, mutta manchesterilaiset eivät tähän suostunueet. Sven-Goran Eriksson sanoi aikanaan, ettei vaihtaisi miestä edes Steven Gerrardiin ja piti tätä ”uutena Colin Bellinä”.

Useista loukkaantumisista kärsinyt Johnson alkoi vuosien varrella enenemissä määrin aiheuttaa ongelmia kentän ulkopuolella. Miehen surkea asenne ammattijalkapalloa kohtaan, ja erityisesti jatkuva yökerhoissa bilettäminen tuhosivat nopeasti nuorukaisen lupaavan uran.

Johnsonin viimeinen esiintyminen sinipaidassa oli vuonna 2009 Carling Cupin ottelussa Scunthorpea vastaan. Jo 18-vuotiaana Cityn avaukseen murtautunut Johnson oli vielä kaksi vuotta sitten lainalla Leicesterissä miljoonan punnan korvausta vastaan, mutta seura lähetti hänet takaisin jo puolessa välissä sopimusta. Sen jälkeen miehestä ei ole ennen kännissä-ajoa kuulunut mitään.