Chelsea on saavuttanut Eurooppa-Liigan finaalipaikan. Blues kaatoi Baselin kotonaan 3-1. Ensimmäinen osa päättyi Chelsean 1-2 voittoon, joten lontoolaiset etenivät finaaliin maalierolla 5-2.

Chelsea lähti otteluun hyvissä asemissa, sillä Baselin oli voitettava vähintän kahdella maalilla, jotta joukkue olisi selvinnyt loppuotteluun. Sveitsiläiset saivat toivoa ensimmäisen puoliajan lopulla, Mohamed Salahin iskiessä pallon verkkoon. Tauolle mentiin Baselin 0-1 johdossa.

Toisen puoliajan alkupuoli oli sveitsiläisseuralle painajaismainen. Ensimmäinen takaisku syntyi 50 minuutilla, kun Fernando Torres tasoitti ottelun. Kaksi minuuttia myöhemmin Victor Moses siirsi Bluesin 2-1 johtoon. Seitsemän minuuttia myöhemmin Chelsea teki kolmannen maalinsa 10 minuutin sisällä, David Luizin laukoessa pallon maaliin. Enempää maaleja ei ottelussa nähty. Chelsea voitti ottelun 3-1 ja eteni Eurooppa-Liigan loppuotteluun.

Loppuottelussa Blues saa vastaansa Benfican, joka kaatoi turkkilaisen Fenerbachen lukemin 3-1. Portugalilaisseura eteni finaaliin yhteismaalierolla 3-2.

Chelsea-manageri Rafael Benitez kehui ottelun jälkeen joukkueen henkeä. ”Ensimmäisellä puoliajalla emme esiintyneet parhaalla mahdollisella tavalla. Puoliajalla pääsimme yli siitä. Osoitimme toisen puoliajan alussa keskittyneisyyttä sekä mentaliteettiä. Me käänsimme pelin. Tätä täytyy miettiä myös tulevaisuudessa”. Benitez kommentoi ESPN:lle.

Viimeisen maalin iskeneen Luizin kommentit olivat seuraavanlaiset. ” Tämä on yksi tilaisuus lisää voittaa mestaruus. Hävisimme tällä kaudella kolme loppuottelua. Joten nyt on aika voittaa”. Luiz kertoi ITV:lle.

Basel-manageri Murat Yakin oli tappiosta huolimatta tyytyväinen omiensa peliin. ”Pelasimme hyvin ensimmäisellä puoliajalla. Minun mielestäni aiheutimme Chelsealle paljon ongelmia. Toisella puoliajala peli kulki liian nopeasti ja meidät kylmättiin, mutta minun täytyy kehua pelaajiani heidän esityksistään.” Yakin kommentoi BBC:lle.

Eurooppa-Liigan finaali pelataan 15.5 Amsterdamissa.

Lähteet: espn.go.com, BBC.co.uk