Manchester Unitedin taival eurokentillä alkaa kotiottelulla Bayer Leverkusenia vastaan. Pystyykö saksalaisseura horjuuttamaan viime kauden Valioliigamestareita?

Loukkaantumiset

Manchester United

Danny Welbeck
Shinji Kagawa
Phil Jones
Rafael
Darren Fletcher

Bayer Leverkusen

Lars Bender
Dominik Kohr
Gonzalo Castro

Edelliset ottelut

Manchester United

Manchester United-Crystal Palace 2-0 (Valioliiga)
Liverpool-Manchester United 1-0 (Valioliiga)
Manchester United-Chelsea 0-0 (Valioliiga)

Bayer Leverkusen

Bayer Leverkusen-Wolfsburg 3-1 (Bundesliiga)
Schalke 04-Bayer Leverkusen 2-0 (Bundesliiga)
Bayer Leverkusen-Mönchengladbach 4-2 (Bundesliiga)

Edellinen keskinäinen ottelu

Manchester United-Bayer Leverkusen 2-0 (Mestarien liiga, 13.11.2002)

Arvio

Manchester Unitedin kauden alku on ollut tyydyttävä. Joukkue on ottanut neljästä ensimmäisestä ottelusta kaksi voittoa, mutta kärsi tappion Anfieldillä veriviholliselleen Liverpoolille. Unitedin suurin vahvuus on Robin van Persien ja Wayne Rooneyn muodostama kärkipari ja kaksikon maalit tulevat olemaan tässäkin ottelussa elintärkeitä manchesterlaisseuralle. Myös viime kauden Valioliigamestareiden puolustus on toiminut ensimmäisissä otteluissa, sillä joukkue on päästänyt ainoastaan kaksi maalia.

Suomalaislegenda Sami Hyypiän valmentama majailee viiden kierroksen jälkeen Bundesliigassa kolmannella sijalla, Joukkue on voittanut neljä ottelua ja hävinnyt yhden. Leverkusenin vaarallisin yksittäinen pelaaja on Stefan Kiessling. Saksalaishyökkääjä on tällä kaudella viimeistellyt jo neljä Bundesliiga-maalia. Myös saksalaisten nuoreen maalivahtiin Bernd Lenoon kannattaa kiinnittää huomiota. 21-vuotias veräjänvartija on päästänyt tähän mennessä vain kuusi maalia ja pelannut yhden nollapelin.

Leverkusenilla on mahdollista yllättää United, jos joukkue onnistuu rikkomaan manchesterlaisten heikkoutena tunnetun keskikentän peliä. Muussa tapauksessa englantilaiset ottavat pisteet kotiyleisönsä edessä. United voittaa 3-1.