Hieman yskien kautensa aloittanut Manchester United saa vieraakseen hienosti kautensa aloittaneen Southamptonin. Kotijoukkue tarvitsee ottelusta voiton pysyäkseen kärkiryhmän tuntumassa. Onnistuuko David Moyesin miehistö murtamaan Southamptonin kovassa kunnossa olevan puolustuksen?

Loukkaantumiset

Manchester United

Darren Fletcher
Rio Ferdinand (mahdollisesti pelikunnossa)
Tom Cleverley (mahdollisesti pelikunnossa)
Rafael (mahdollisesti pelikunnossa)
Robin van Persie (mahdollisesti pelikunnossa)

Southampton

Artur Boruc (mahdollisesti pelikunnossa)
Luke Shaw (mahdollisesti pelikunnossa)

Edelliset ottelut

Manchester United

Sunderland-Manchester United 1-2 (Valioliiga)
Shakhtar-Manchester United 1-1 (Mestarien liiga)
Manchester United-West Brom 1-2 (Valioliiga)

Southampton

Southampton-Swansea 2-0 (Valioliiga)
Southampton-Crystal Palace 2-0 (Valioliiga)
Southampton-Bristol City 2-0 (Liigacup)

Arvio

Kauden suurinta yllättäjää tähän mennessä ei tarvitse miettiä pitkään. Mauricio Pochettinon manageroima Southampton löytyy sarjataulukosta sijalta neljä. Joukkue on päästänyt vähiten maaleja tämän kauden Valioliigassa. Pyhimysten verkkoon on tehty ainoastaan kaksi maalia. Hyökkääjien työ on jäänyt helpoksi rautaisen puolustuksen pitäessä tiukasti. Southampton on viimeistellyt seitsemän maalia yhtä monessa ottelussa. Rickie Lambertin ja Pablo Osvaldon kaltaiset maalinsylkijät kykenevät kuitenkin isoihin maalimäärin. Joukkue porskuttaa neljän ottelun voittoputkessa kaikki kilpailut huomioiden. Pallo on toimitettu Artur Borucin taakse viimeeksi elokuun viimeinen päivä.

Vastaavanlaisia hehkutuksia ei voi sanoa kotijoukkue Manchester Unitedista. Seitsemässä ottelussa on tullut jo kolme tappiota, joskin Unitedin otteluohjelma on ollut vaativa. Moyesin miehistö hävisi edellisen kotiottelunsa nöyryyttävästi West Bromille. Ennen maajoukkuetaukoa United haki vierasvoiton heikosta Sunderlandista Adnan Januzaj’n osuessa kahdesti. Nuorukaisen hieno esitys ottelussa onkin puhuttanut jalkapalloväkeä ympäri maailman. Lähes koko United-miehistö on alisuorittanut koko alkukauden. Joukkueen runkopelaajien on pakko palata omalle tasolleen, mikäli United haluaa olla kärkikahinoissa mukana. Unitedin maalinteko on ollut hyvin pitkälti kiinni erikoistilanteista. Wayne Rooney on hyvässä syysvireessä, mutta vastapainoksi Robin van Persie ei ole onnistunut totuttuun tapaan. Tänään työ ei ainakaan muutu helpommaksi, sillä vastassa on tämän hetken pitävin puolustus Valioliigassa. Van Persien pelaaminen ottelussa on vielä epävarmaa, sillä hän sai MM-karsintaottelussa kolhun jalkaansa.

Unitedin ja Southamptonin otteluissa ollaan totuttu näkemään paljon maaleja. Nyt lähtökohdat on hyvin erilaiset ja ottelusta voi odottaa vähämaalista. United on heikosta vireestä huolimatta ottelussa melko selvä ennakkosuosikki. Rooney tekee ottelun ainoan maalin ja United voittaa 1-0.