Manchester Cityn ja TsSKA Moskovan kohtaamista varjostaa parin viikon takainen rasismikohu. Päästäänkö tiistaina keskittymään puhtaasti jalkapalloon?

Loukkaantumiset

Manchester City

Vincent Kompany
Stevan Jovetic

TsSKA Moskova

Figueira Mario Fernandes
Aleksandrs Cauna
Alan Dzagoev
Rasmus Elm

Edelliset ottelut

Manchester City

Manchester City – Norwich 7-0 (Valioliiga)
Newcastle – Manchester City 0-2 (Liigacup)
Chelsea – Manchester City 2-1 (Valioliiga)

TsSKA Moskova

Nizhny Novgorod – TsSKA Moskova 1-2 (Venäjän liiga)
TsSKA Moskova – Krasnodar 5-1 (Venäjän liiga)
TsSKA Moskova – Manchester City 1-2 (Mestarien liiga)

Arvio

Manchester Cityn ja TsSKA Moskovan välisen Mestarien liiga -ottelun ympärillä riittää puhetta. Pelistä ei tosin puhuta kovin paljon. Ensimmäinen kysymys liittyy rasismiin. Edellisessä kohtaamisessa Yaya Touré joutui kuuntelemaan rasistista huutelua TsSKAn kannattajilta. Uefa päätyi Tourén kannalle ja antoi moskovalaisseuralle rangaistuksen. TsSKA on jatkuvasti kiistänyt syytteen, joten jää nähtäväksi, kuinka kireät joukkueiden ja kannattajien välit ovat tiistain ottelussa.

Toinen puheenaihe on Manchester Cityn maalivahtiruletti. Joe Hart ei pelannut Norwichia vastaan viikonloppuna. Sitä ennen hän oli pelannut 123 liigaottelua putkeen. Palaako Hart tiistain ottelussa tolppien väliin? Jos ei palaa, onko Costel Pantilimonista tehty ykkösmaalivahti?

Pelillisesti ottelu on äärimmäisen merkittävä. Bayern München johtaa D-lohkoa yhdeksällä pisteellä. City on kuudessa ja TsSKA kolmessa pisteessä. Citylle voitto merkitsisi todennäköistä jatkopaikkaa. Jos TsSKA onnistuisi yllättämään, toisesta jatkopaikasta alkaisi hurja taistelu.

Cityn voitto on selvästi todennäköisin vaihtoehto. Leonid Slutskin ryhmää ei pidä kuitenkaan aliarvioida. Vierasjoukkue kykenee yllätykseen, jos City antaa siihen mahdollisuuden.