Chelsea onnistui varmistamaan jatkopaikkansa Mestarien liigan E-lohkossa, vaikka Basel yllätti lontoolaiset kotonaan 1-0-lukemin. Kovalla itseluottamuksella otteluun tulleet sveitsiläiset tekivät José Mourinhon ryhmän täysin aseettomaksi.

Basel aloitti ottelun väkevästi. Sveitsiläisten ensimmäinen vaarallinen tilanne syntyi 2. minuutin kohdalla, kun Taulant Xhaka ampui komean vapaapotkun vajaasta 25 metristä. Petr Cech kuitenkin onnistui selvittämään tilanteen.

12. minuutin kohdalla Baselin paine Chelsea-päädyssä yltyi, ja Fabian Frei tulitti pallon Branislav Ivanovicin jalan kautta maalille. Cech kuitenkin onnistui torjumaan pallon päätyrajasta yli.

15. minuutilla oli Chelsean paikka siirtyä ottelussa johtoon. Ivanovic antoi hyvän keskityksen Sommerin vartioimalle maalille, mutta Samuel Eto’o ei aivan saanut jalkaansa väliin.

Minuutti tämän jälkeen Basel antoi jo kuudennen kulmapotkunsa ottelussa, ja pallo osuikin Chelsea-ikonia Frank Lampardia käsivarteen. Tilanteesta ei kuitenkaan tuomittu rangaistuspotkua.

23. minuutilla Chelsea sai kiittää Cechiä siitä etteivät he joutuneet häviölle. Mohamed Salah pääsi laukomaan boksin sisältä, mutta tsekkimaalivahti näytti refleksejään ja onnistui taiteilemaan pallon yli maalista.

Chelsea sai kovan iskun ensimmäisen puoliajan loppuun, kun Eto’o loukkasi nivustaan harmittoman näköisessä tilanteessa. Kamerunilainen joutui jättämään pelin kesken, ja tilalle vaihdettiin loukkaantumisesta toipunut Fernando Torres.

Toinen puoliaika ei pelillisesti paljoa tarjonnut. Chelsea käänsi pallonhallinnan itselleen, mutta molemmilla joukkueilla oli kovia vaikeuksia saada ratkaisuja aikaan. Lopulta 86. minuutilla St. Jakob-Park räjähti, kun pirteästi pelannut Mohamed Salah onnistui sijoittamaan pallon nopean vastahyökkäyksen päätteeksi Cechin vartioimaan maaliin.

1-0-tappiosta huolimatta Chelsean varmisti jatkopaikkansa. Basel nousi lohkon kakkoseksi kahdeksalla pisteellä, joka on pisteen vähemmän kuin Bluesilla. Viimeisellä kierroksella Basel kohtaa vieraissa Schalken, jonka voittaja etenee toisena joukkueena jatkopeleihin. Häviäjä jatkaa Eurooppa-liigassa. Baselille riittää ottelusta myös tasapeli jatkopaikan varmistamiseen. Chelsea kohtaa päätöskierroksella Steua Bucurestin, jossa panoksena on Chelsean lohkovoitto. Bucuresti on menettänyt kaikki mahdollisuutensa jatkaa pelejään Euroopassa.

Kokoonpanot

Basel

1 Sommer
34 Xhaka – Ajeti (71.)
13 Ivanov
16 Schar
15 Voser
8 Die
14 Stocker -> Sauro (90+2)
20 Frei
33 El Nenny
22 Salah
9 Streller -> Sio (78.)

Vaihtomiehet

4 P. Degen
5 Ajeti
7 D. Degen
10 Emilio
18 Vailati
26 Sauro
30 Sio

Chelsea

1 Cech
28 Azpilicueta
26 Terry
24 Cahill
2 Ivanovic
8 Lampard
12 Mikel
22 Willian -> de Bryune (86.)
11 Oscar -> Hazard (55.)
7 Ramires
29 Eto’o -> Torres (42.)

Vaihtopenkki

3 Cole
9 Torres
10 Mata
14 Schürrle
15 de Bryune
17 Hazard
23 Schwarzer

Mestarien liiga tiistaina

Zenit – Atlético Madrid 1-1

0-1 Adrián (53.)
1-1 Alderweireld oma maali (74.)

Ajax – Barcelona 2-1

1-0 Serero (19.)
2-0 Hoesen (42.)
2-1 Xavi (49.)

Arsenal – Marseille 2-0

1-0 Wilshere (1.)
2-0 Wilshere (65.)

Basel – Chelsea 1-0

1-0 Mohamed Salah (86.)

Celtic – AC Milan 0-3

0-1 Kaká (13.)
0-2 Zapata (49.)
0-3 Balotelli (60.)

Dortmund – Napoli 3-1

1-0 Reus (10.)
2-0 Blaszczykowski (60.)
3-0 Aubameyang (78.)

FC Porto – Austria Wien

0-1 Kienast (11.)
1-1 Martínez (48.)

Steua Bucurest – Schalke 0-0