Manchester Unitedin matka Mestarien liigassa jatkuu keskiviikkoiltana, kun joukkue vierailee Bayer Leverkusenin kotikentällä. Edellisessä Euro-ottelussaan Red Devils jäi tasapeliin Real Sociedadia vastaan. Kääntyykö Unitedin kurssi Saksassa?

Loukkaantumiset

Bayer Leverkusen:

Andrés Palop
Sebastian Boenisch
Roberto Hilbert
Stefan Reinartz
Sidney Sam

Manchester United:

Shinji Kagawa
Robin van Persie
Michael Carrick
Nemanja Vidic
Darren Fletcher

Edelliset ottelut

Bayer Leverkusen:

Hertha Berlin-Bayer Leverkusen 0-1 (Bundesliiga)
Bayer Leverkusen-Hamburg SV 5-3 (Bundesliiga)
Shakhtar Donetsk-Bayer Leverkusen 0-0 (Mestarien liiga)

Manchester United:

Cardiff-Manchester United 2-2 (Valioliiga)
Manchester United-Arsenal 1-0 (Valioliiga)
Real Sociedad-Manchester United 0-0 (Mestarien liiga)

Arvio

United lähtee otteluun vahvasti siipirikkoisena, sillä joukkueen avainpelaajista keskikentän moottori Michael Carrick ja maalitykki Robin van Persie ovat molemmat sivussa illan kamppailusta. Lisäksi Nemanja Vidic on edelleen poissa aivotärähdyksen jäljiltä. Red Devilsin esitykset Valioliigassa ovat olleet joukkueen tasoon nähden keskinkertaisia. 12 pelatun kierroksen jälkeen United löytyy vasta kuudennelta sijalta, joka on seuran heikoimpia alkusyksyn sijoituksia vuosiin.

Sami Hyypiän luotsaama Leverkusen pelaa loistavaa alkusyksyä. 13 kierroksen jälkeen saksalaisseura on Bundesliigassa toisena neljä pistettä perässä puolustavaa mestaria Bayern Müncheniä. Leverkusenin ryhmästä löytyy yksi Bundesliigan kovimmista viimeistelijöistä, sillä maalipörssissä toisena oleva Stefan Kiessling on viimeistellyt kuluvalla kaudella kaikissa kilpailuissa yhteensä 12 osumaa.

Joukkueet kohtasivat edellisen kerran syyskuussa Manchesterissa. Tuolloin United oli vahvempi 4-2-lukemin. Tänään on odotettavissa tasaisempi ottelu Saksan maalla. Leverkusen on kotikentällään erittäin kova, josta esimerkkinä joukkue murskasi aiemmin Mestarien liigassa Shakhtar Donetskin 4-0-numeroin. Itse ottelu on molemmille elintärkeä, sillä kumpikaan joukkueista ei ole vielä onnistunut varmistamaan jatkopaikkaansa.

Unitedin puolustuksen on toimittava huomattavasti paremmin kuin Cardiffia vastaan, mikäli joukkue meinaa napata pisteitä Saksasta. Leverkusenin hyökkäys on Kiesslingin johdolla paljon vaikeampi pidettävä, mitä Bluebirds viikonloppuna. Unitedin yläkerrassa Wayne Rooneyn täytyy ottaa entistä enemmän vastuuta van Persien poissaolon myötä. Leverkusen tulee pitämään ottelussa enemmän palloa, joten Unitedin mahdollisuudet piilevät vastahyökkäyksissä. Tosiasia on kuitenki se, että Red Devilsillä on täysi työ edessä, jos joukkue meinaa poistua Saksasta voitto taskussa.

Ottelu päättyy 2-2-tasatulokseen.