Mestaruussarjan seitsemännen kierros piti sisällään tapahtumarikkaita otteluita. Maalinälkäisille viihdettä tarjosi Nottingham Forestin ja Fulhamin välinen kamppailu, jossa mätettiin peräti kahdeksan osumaa. Samassa ottelussa Nottinghamin Britt Assombalonga kirjautti itselleen hattutempun. Hiljattain Elokuun kuukauden pelaajaksi valittu Assombalonga on iskenyt tähän mennessä kahdeksan maalia seitsemässä pelaamassaan ottelussa.

Nottingham Forest-Fulham

Fulham kärsi jo kauden kuudennen tappionsa, kun sarjakärki Nottingham Forest kuritti vuorollaan lontoolaisia kotikentällään Jesse Joronen ei pelannut Mökkiläisten kokoonpanossa.

Isännät aloittivat ottelun vahvasti ja siirtyivät jo vajaa 20 minuutin pelin jälkeen 2-0-johtoon Assombalongan kahdella osumalla. Hurjassa iskussa olevan brittihyökkääjän toinen maali syntyi rangaistuspotkusta. Ross McCormack kavensi vielä 31. peliminuutilla 2-1:een, joten tauolle mentiin Nottinghamin 2-1-johdossa.

Toisen puoliajan alussa Mökkiläiset saivat hieman paremman otteet pelistä Hugo Rodallegan tasoitettua pelin 51. minuutilla. Vartin kuluttua McCormack vei illan toisellaan Fulhamin ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon.

Mökkiläisten johto kesti kymmenen minuuttia, minkä jälkeen Michail Antonio palautti Nottinghamin omalla osumallaan mukaan peliin. Antonion osumaa seurasi Assombalongan hattutemppu, ja Isännät olivat jälleen johdossa. 89. minuutilla Jamie Patterson hautasi vielä Fulhamin viimeisetkin toiveet pisteistä.

Ipswich-Brighton

Ipswich nollasi kotikentällään Sami Hyypiän valmentaman Brightonin. Ottelun maaleja saatiin odottaa lähes viimeiselle kymmenelle minuutille saakka. Lopulta Ipswichin norjalaispuolustaja Jonathan Parr huudatti 79 minuutilla kotiyleisöä, ja viimeisteli joukkueensa johtoon. Kaksi minuuttia ennen päätösvihellystä Daryl Murphy katkaisi Brightonin selkärangan lopullisesti, joten Ipswich nappasi täyden pistepotin lukemin 2-0.

Brentford-Norwich

Norwichin vahvat otteet saivat jatkoa, kun joukkue nollasi vieraissa Brentfordin. Kanarialintujen hahmo ottelussa oli kahdesti osunut hyökkääjä Cameron Jerome. Norwichin voitomaalista vastasi ottelussa englantilaislaituri Nathan Redmond.

Mestaruussarjan kierros kokonaisuudessaan

Blackburn-Derby 2-3
Nottingham-Fulham 5-3
Bolton-Rotherdam 3-2
Reading Millwall 3-2
Birmingham-Sheffield Wednesday 0-2
Blackpool-Watford 0-1
Bournemouth-Leeds 1-3
Brentford-Norwich 0-3
Cardiff-Middlesbrough 0-1
Charlton-Wolverhampton 1-1
Huddersfield-Wigan 0-0
Ipswich-Brighton 2-0

Sarjatilanne

Seitsemän kierroksen jälkeen Nottingham pitää edelleen tiukasti kiinni kärkipaikasta pisteen erolla toisena olevaan Norwichiin. Kolmatta sijaa pitää hallussaan Watford pisteen Kanarialintuja perässä. Kolmessa viimeisessä playoff-paikassa ovat tällä hetkellä kiinni Wolverhampton, Charlton Athletic ja Reading.

Peräpäässä Fulham ja Blackpool jahtaavat edelleen ensimmäistä voittoaan. Eroa sarjapaikan säilyttämiseen on neljä pistettä. Kolmanneksi viimeisenä sarjassa on Huddersfield.