Manchester Unitedin Wayne Rooney ei aio valittaa West Hamia vastaan saamastaan punaisesta kortista. 28-vuotias englantilaishyökkääjä sai ulosajon potkaistuaan Hammersin Stewart Downingia toisella puoliajalla reisille. United-kapteeni myönsi tuomion olleen oikea.

– Päätös oli luultavasti oikea. Näin West Ham -pelaajan vapautuvan vastahyökkäykseen, yritin rikkoa pelin, mutta arvioin tilanteen väärin. Se oli punainen kortti, enkä usko kenenkään hyötyvän valituksesta, Rooney kommentoi The Guardianille.

Pelikieltonsa myötä Rooneylta jää väliin Valioliiga-ottelut Evertonia, West Bromwichia ja Chelseaa vastaan. Englantilainen on Unitedin käytössä marraskuun ensimmäisellä viikolla Manchesterin derbyssä, missä Red Devils kohtaa perinteisesti paikalliskilpailijansa Cityn

– Olen todella turhautunut, että joudun sivuun kolmesta seuraavasta pelistä. Pyysin pukukopissa jokaiselta anteeksi ja olen tyytyväinen, että pystyimme pitämään johtoasemamme.

Toimittajan sana

Rooney tietää tehneensä virheen ja hyväksyy rangaistuksena ja se on merkki siitä, että mies on kypsynyt vuosien varrella pelaajana. Englantilainen sortui nuorempana useisiin ylilyönteihin ja kärsi heikoista hermoistaan. Nykyisellään United selvinnee ilman Rooneyta, sillä korvaajaksi on saatavilla Juan Mata. Rooney palaa sitten tosi toimiin derbyssä.