Stamford Bridgen tunnelma Chelsean lauantain kotiottelussa Queens Park Rangersia vastaan ei miellyttänyt José Mourinhoa. Portugalilaisluotsista tuntui, että joukkue olisi pelannut tyhjälle stadionille.

– Kotona pelaaminen on tällä hetkellä vaikeata, sillä tuntuu kuin pelaisi tyhjälle stadionille. On vaikea saada hyvä alku, missä pelaajat, joukkue ja kannattajat ovat kaikki yhdessä. Katselin tänään ympärilleni ja näytti tyhjältä. Ei kuitenkaan ihmisistä, sillä stadion oli täysi. Se oli turhauttavaa, Mourinho kertoi The Guardianille.

Mourinholla meni omien sanojensa mukaan 20 minuuttia aikaa tajuta ettei stadion ole tyhjä. Tuolloin Oscar viimeisteli Bluesin 1-0-johtoon.

– Tehtyämme maalin tajusin, Vau stadion on täysi hienoa.

Myös Tim Rolls Chelsean kannattajayhdistyksestä antoi mielipiteensä asiasta.

– Managerin kritiikki oli hieman sairasta, koska kannattajat maksavat hyvän rahan katsoakseen korkeasti palkattuja jalkapalloilijoita. Tosiasia on kuitenkin se, että nykyään katsomossa on enemmän turisteja. Ottelut myös maksavat noin 50 puntaa, joten nuorilla ei ole usein varaa tulla katsomaan pelejä.

– Sama ongelma on koko Valioliigassa. Viime viikolla Old Traffordillakaan tunnelma ei ollut sama. Kotijoukkueen kannattajat pakotetaan istumaan, mutta vierailijat saavat seistä. Kotijoukkueen kannattajat, jotka ovat seisseet ja laulaneet Bridgellä ovat saaneet kirjeitä seuralta, missä uhkaillaan heidän jäsenyyden kumoamista.

Toimittajan sana

Mourinho saattaa muistaa vielä hyvin edellisen aikansa Chelseassa. Tuolloin kannattajat saivat seistä, laulaa ja osoittaa joukkueelleen suosiota. Nykyään omistajille merkitsee vain raha ja tarkoituksena on saada rikkaat ihmiset katsomoihin.

Sama ongelma tulee tällöin esiin myös muissa lajeissa. Kalliit liput ostaneilla turisteilla ei ole tiettyä tunnesidettä joukkueisiin, milloin katsominen rajoittuu hiljaiseen seuraamiseen. Samalla karkotetaan myös lajista ja joukkueesta aidosti kiinnostuneet katsojat,sillä keskiluokkaisella englantilaisella ei ole varaa maksaa ottelusta toiseen yhtä korkeita lipunhintoja.