Valioliiga-kausi 2014-15 rullaa vielä täydessä vauhdissa kahden kuukauden ajan. Maaliskuun päättymisen kunniaksi on jälleen aika koota kentällinen kuukauden aikana onnistuneista pelaajista.

Tämän kuun kentällinen on luotu muodostelmaan 4-1-2-1-2.

Maalivahti

David de Gea (Manchester United)

David de Gean vire on kantanut Unitedia silloinkin, kun joukkueen puolustuspeli ei ole ollut parhaimmillaan. Espanjalaisvahdin otteet olivat säihkyviä myös maaliskuussa. United voitti kaikki kuukauden kolme otteluaan ja de Gea piti maalinsa puhtaana Newcastlea ja Tottenhamia vastaan. Päästettyjä maaleja espanjalaisella oli vain yksi.

Puolustus

José Fonte (Southampton)

Southamptonin puolustus piti myös maaliskuussa ja päästi kuukauden aikana vain yhden maalin. Kapteeni Fonte oli jälleen linjan herra ja hidalgo. Portugalilainen siivosi pallon vaaravyöhykkeeltä 14 kertaa ja katkaisi syötön viidesti. Toppari keräsi myös tililleen kaksi blokkausta. Hyvä oli myös Fonten syöttöprosentti, sillä portugalilaisen passeista 88 prosenttia löysi tiensä perille.

Laurent Koscielny (Arsenal)

Koscielnyn merkitystä Arsenalin puolustuslinjassa ei voi liikaa korostaa. Maaliskuussa Tykkimiehet keräsi ranskalaisen johdolla täyden pistepotin otteluistaan. Erityisen kova Koscielny oli pääpalloissa, joista puolustaja voitti jopa 86 prosenttia. Vahva työmäärä näkyi myös muilla osa-alueilla. Syötönkatkoja Koscielnylla oli 12 ja purkupalloja saman verran.

Joel Ward (Crystal Palace)

Ward on päässyt Crystal Palacen nousuvireen myötä kovaan kuntoon. Eagles-puolustajan laitanousut ovat olleet myrkkyä vastustajille, ja britti pääsikin maalaamaan tässä kuussa QPR:n verkkoon. Myös puolustuspään työskentely oli Wardin osalta vakuuttavaa. Laitapuolustaja siivosi oman tonttinsa vakuuttavasti purkaen pallon 13 kertaa pois vaaravyöhykkeeltä. Syötönkatkoja Wardilla oli neljä ja blokkeja kaksi.

Nathaniel Clyne (Southampton)

Clyne on ollut Fonten ohella läpi kauden Ronald Koemanin Southamptonin luottopuolustajia. Vikkeläjalkaisen englantilaisen vahvuudet näkyivät maaliskuussa suurimmilta osin puolustuspäässä. Clyne esimerkiksi voitti kuukauden aikana jopa 80 prosenttia kaksinkamppailuistaan. Laitapuolustajan varmoista otteista kertovat myös kuukauden seitsemän syötönkatkoa ja 11 purkupalloa. Hyökkäyksiin Clyne ei maaliskuussa yhtä hanakasti osallistunut, mutta sai tililleen yhden avainsyötön.

Keskikenttä

David Silva (Manchester City)

Manchester Cityn näkyvin pelaaja maaliskuussa oli ehdottomasti Silva. Espanjalaisen loistokkuus näkyi erityisesti tilanteiden rakentelussa, mistä kertoo maaliskuun 15 avainsyöttöä. Myös keskikenttäpelaajan syöttöprosentti (88) oli varsin korkea. Maalaamaan Silva pääsi kuukauden päätöspelissä West Bromwichin verkkoon. Poikkeuksellista oli, että espanjalainen pärjäsi hyvin kaksinkamppailuissa. Pienikokoinen keskikenttäpelaaja voitti kaksi kolmesta pääpallostaan.

Marouane Fellaini (Manchester United)

Fellainin tekemä työmäärä ottelua kohden Red Devils -paidassa oli maaliskuussa valtava. Suurikokoinen keskikenttäpelaaja siivosi pallon tehokkaasti pois omalta alueelta (6 purkupalloa) ja voitti yli 60 prosenttia pääpalloistaan. Erityisen loistokas Fellainin esitys oli Tottenhamia vastaan, missä belgi pääsi myös maalaamaan. Pelipaikan vaihtuminen tällä kaudella Evertonin ajoilta tuttuun hyökkäävämpään rooliin on sopinut herralle paremmin kuin hyvin, ja Louis van Gaal on löytänyt täsmäaseensa erikoistilanteisiin.

Juan Mata (Manchester United)

Mata nousi maaliskuussa Ángel di Marían varjosta Manchester Unitedin ratkaisupelaajaksi. Kuukauden suurin onnistuminen tuli Liverpoolia vastaan, kun espanjalainen rankaisi Unitedin verivihollisia kahdesti. Varsinkin toisen osuman aiheuttanut saksipotku haki komeudessaan vertaistaan. Merkille pantavaa on myös Matan hurja syöttöprosentti, joka oli Unitedin kuukauden toiseksi paras. Maaliskuun aikana peräti 91 prosenttia espanjalaisen tarjoiluista löysi perille.

Eden Hazard (Chelsea)

Chelsean puolustuksen osoitettua maaliskuussa haavoittuvaisuutensa on Hazard kantanut sinisiä hyökkäyspäässä. 24-vuotias vikkeläjalkainen belgilaituri ratkaisi kuukauden alussa osumallaan Bluesille niukan voiton West Hamista, ja verkot heiluivat myös viikko sitten Hullissa. Hazardin loistokkuus näkyi myös tilanteiden rakentelussa, sillä Chelsea-pelaaja antoi kuukauden aikana peräti kahdeksan avainsyöttöä. Vain Cesc Fàbregasin lukema oli korkeampi.

Hyökkäys

Harry Kane (Tottenham)

Kane jatkoi maaliskuussa siitä, mihin hän edellisinä kuukausina jäi. Englantilaiskomeetta pamautti kuukauden alussa kaksi maalia Queens Park Rangersin verkkoon. Swanseaa ja Manchester Unitedia vastaan hyökkääjä ei osunut, mutta viikko sitten Leicesteriä vastaan hanat taas aukesivat. Hattutemppu ja valinta ottelun parhaaksi pelaajaksi. Kaksi kertaa peräkkäin kuukauden pelaajan palkinnon pokannut Kane onkin vahvoilla viemään pystin kolmatta kertaa. Jos nuorukainen valitaan myös maaliskuun parhaaksi, tulee hänestä ensimmäinen tempussa onnistunut pelaaja.

Olivier Giroud (Arsenal)

Giroud sanoi itse viikko sitten pelaavansa elämänsä parasta jalkapalloa. Maaliskuun esitysten perusteella ranskalainen ei ole kovinkaan väärässä. Kaikki kilpailut huomioiden Giroud on maalannut kuukauden viiteen otteluun viidesti. Tykkimiehestä huokuu itsevarmuus ja väkevän hyökkääjän menoa on vaikea pysäyttää. Alexis Sánchezin nukkuessa vielä talviuntaan Giroud’n ratkaisutaito on tällä hetkellä se ase, joka puskee Arsenalia eteenpäin.

Manageri

Louis van Gaal (Manchester United)

Van Gaalin Manchester Unitedin otteita on kritisoitu läpi kauden. Vaikka Red Devilsien meno on ollut paikoitellen tuloksellisesti hyvää, peli ei ole ollut kaikkein kauneinta. Maaliskuussa United voitti kuitenkin kaikki kolme otteluaan. Punaisten alle jäivät Newcastle, Tottenham ja verivihollinen Liverpool. Yhdeksän pistettä tästä kolmikosta kertoo, että kokeneen hollantilaisluotsin mylly on lähtenyt rullaamaan.

Aiemmat Kuukauden joukkue -jutut

Valioliigan helmikuun joukkue: Mesut Özilin huikea paluu pelikentille