Mestaruussarjan kaksi suoraa nousijaa ensi kauden Valioliigaan alkaa olla selvillä. Uutisoimme hiljattain Watfordin nousun varmistumisesta. Maanantaina Bournemouth otti pitkän harppauksen kohti Valioliigan portteja. Varma Bournemouthin nousu ei tosin vielä ole, vaikka jotkin sivustot ovat niin uutisoineet.

Sen verran vahvasta kiinnityksestä on Bournemouthin kohdalla kuitenkin kyse, että vain korkeamman tason matematiikka estää joukkueen suoran nousun. Ennen viimeistä kierrosta Bournemouthin ja kolmantena olevan Middlesbrough’n ero on kolme pistettä. Bournemouthin maaliero on peräti 50 osumaa plussalla, kun taas Boron maaliero näyttää 31:ää. Jotta Boro ohittaisi Bournemouthin, Bournemouthin pitäisi hävitä isosti Charltonille, ja Boron pitäisi voittaa Brighton suurinumeroisesti.

Bournemouthin nouseminen Valioliigaan olisi (tai on) melkoinen tuhkimotarina. Joukkue nimittäin pelasi vielä kaudella 2009-10 Kakkosliigassa eli Englannin neljänneksi korkeimmalla sarjatasolla. Kolmen Ykkösliiga-kauden jälkeen tuli nousu Mestaruussarjaan, jossa Bournemouth pelaa nyt toista kauttaan. Mitä todennäköisimmin vuonna 1899 perustettu seura pääsee seuraavaksi kokeilemaan siipiään ensimmäistä kertaa pääsarjatasolla. Mahtavasta saavutuksesta kertoo myös alla olevalla klipillä näkyvä seuran puheenjohtajan Jeff Mostynin tuuletus maanantain ottelun jälkeen.

 

Football Tweet ⚽

@Football__Tweet
The Bournemouth chairman Jeff Mostyn celebrating promotion last night. Love this.