Manchester United on hankkinut keskikentälleen Bastian Schweinsteigerin Bayern Münchenin riveistä.

Jo pidemmän aikaa huhuttu siirto sai sinettinsä tänään, kun Bayern-pomo Karl-Heinz Rummenigge vahvisti asian lehdistötilaisuudessa. Myös United on tiedottanut siirrosta verkkosivuillaan.

Schweinsteigerin pestin sanotaan olevan lääkärintarkastusta ja pelaajan henkilökohtaisia ehtoja vaille selvä.

Schweinsteiger, 30, ehti olla Bayern-pelaaja peräti vuodesta 1998 asti, jolloin lupaus teki sopimuksen seuran nuorisojoukkueen kanssa. Debyyttinsä edustusjoukkueessa hän teki vuonna 2002 ollessaan 18-vuotias.

Kaikkiaan Schweinsteiger ehti pelata 536 peliä bundesliigaseurassa.

– Schweinsteigerille on suunniteltu joku rooli Bayernissa pelaajauran jälkeen, Rummenigge lupaili.

Toimittajan sana

Schweinsteigerin siirtoa Unitediin on odotettu jo koko alkukesän, joten kovin suurena yllätyksenä tämä kauppa ei enää tule. Viimeistään eilen illalla siirto alkoi saada sinettinsä, kun saksalainen laatulehti Bild ehti jo paljastaa siirron yksityiskohtineen.

Schweinsteiger on ehdoton laatuhankinta ja vieläpä tuttu pelaaja manageri Louis van Gaalille. Hankinta on Unitedille tärkeä, sillä pelkästään Michael Carrickin turvin ei mestaruutta voiteta. Schweinsteiger saa ensi kaudella varmasti suuren roolin, mutta sopeutumisen on oltava nopeaa.

Hankinnan varmistuminen tietänee myös sitä, että Southamptonin Morgan Schneiderlin ei Unitediin tule.