Lauantaina jatkoimme Liverpool-HJK-ottelun fiilistelyä liittymällä mukaan Kalliosta lähteneeseen fanimarssiin. 17.30 iltapäivästä Stadionille suunnanneeseen kulkueeseen kuului tuhansia Reds-kannattajia. Matka Töölöön oli tunnelmallinen Liverpoolin kannatuslaulujen raikuessa ympäri Helsingin katuja. Lauluvalikoima oli monipuolinen Sami Hyypiää Pepe Reinaa ja Simon Mignolet’a ihannoivista chanteista klassiseen You’ll Never Walk Aloneen. Tässä vaiheessa ei tiennyt ollaanko nyt Englannissa vaiko Suomessa. Marssi Stadionille oli ohi noin puolessa tunnissa ja perille saavuttiin kuuden maissa.

Kuva: Joni Ahokas
Kuva: Joni Ahokas

Itse ottelu starttasi käyntiin puoli kahdeksalta. Isäntäjoukkue HJK:n kannattajat olivat toteuttaneet uhkauksensa Maarianhaminan vierasmatkan siirryttyä, eikä heitä ollut juuri saapunut tämän illan koitosta seuraamaan. Sen sijaan molemmat päätykatsomot koostuivat punaista paitaansa ylpeänä kantavista Liverpool-kannattajista. Ei ollut epäilystäkään, mikä seura oli yleisön suosikki. Kylmä sää oli myös jättänyt useampia katsomon rivejä tyhjäksi.

Kuva: Joni Ahokas
Kuva: Joni Ahokas

HJK pysyi ensimmäisen jakson hyvin pelissä mukana ja piti Poolin hyökkäyksen kurissa. Klubin ykkösvahti Daniel Örlund torjui ensimmäisen jakson ja piti maalinsa puhtaana. Toisen puoliskon alussa tolppien väliin astui Saku-Pekka Sahlgren.

Liverpool otti ratkaisun avaimet käteensä viimeisellä kaksikymppisellä. James Milnerin kantapäästä lähtenyt keskitys löysi maalinedustalta Divock Origin, joka tälläsi lähietäisyydeltä pallon verkkoon saaden raikuvat suosionosoitukset Stadionin lehtereiltä.

Maalihanojen auettua ei mennyt pitkään, ennen kuin Englannin vierailijat rankaisivat toistamiseen Milnerin toimiessa jälleen arkkitehtina. Philippe Coutinhon laukaus kimposi HJK-puolustajan kautta Sahlgrenin selän taakse. Brassin osuman jälkeen lisämaaleilla ei enää juhlittu ja Liverpool oli Stadionin herra 2-0-lukemin.

Kuva: Joni Ahokas
Kuva: Joni Ahokas

Pelaajat viihtyivät vielä pelin jälkeen hetken kentällä faniensa edessä. Ilta tarjosi sen, mitä paikalle saapuneet odottivat. Punaisten juhlan.

HJK-Liverpool 0-2 (0-0)

0-1 Divock Origi (73)
0-2 Philippe Coutinho (78)