Bastian Schweinsteigerin kesäsiirtoa Bayern Münchenistä Manchester Unitediin osa piti melko kalliina. Silloisten raporttien mukaan United maksoi elokuun alussa 31 vuotta täyttäneestä ja melko loukkaantumisherkästä pelaajasta 18 miljoonaa euroa. Siirto pääsee nyt uuteen valoon, sillä Schweinsteigerin kasvattajaseura Rosenheim paljasti todellisen siirtosumman.

– Bastianin siirtosumma oli yhdeksän miljoonaa euroa, Rosenheim tiedotti verkkosivuillaan.

Syy ulostulolle on se, että Rosenheim saa Schweinsteigerin ensimmäisenä seurana solidaarisuuskorvauksen, käytännössä siis kasvattajarahan. Lakimies- ja konsulttipalkkioiden jälkeen Rosenheimin tilille kilahtaa yhteensä 38 000 euroa. Ei kuulosta paljolta, mutta pienelle kasvattajaseuralle summa on merkittävä.

– Olemme hyvin iloisia Bastianin hienosta urasta ja siitä, että me hyödymme taloudellisesti. Meille tämä on hyvä houkutin sijoittaa entistä enemmän resursseja nuoriin, seuran jalkapallo- ja talouspuolen johtaja Sandro Sacco sanoi.

Toimittajan sana

Yhdeksän miljoonaa euroa 31-vuotiaasta loukkaantumisherkästä keskikenttäpelaajasta on huomattavasti vähemmän kuin 18 miljoonaa. Schweinsteigerin tasoisesta pelaajasta yhdeksän miljoonaa on itse asiassa yllättävänkin vähän. Saksalainen on kokenut ja erittäin älykäs pelaaja, joka tietää mitä Louis van Gaal häneltä haluaa. Vastavuoroisesti van Gaal tietää, mitä hän Schweinsteigerilta saa. Kaiken kaikkiaan Schweinsteiger oli Unitedilta hyvä hankinta – uusien tietojen valossa kenties erinomainen.