Evertonin entinen manageri Howard Kendall on kuollut 69 vuoden ikäisenä. Kendall pelasi liverpoolilaisseurassa yli 200 ottelua ja valmensi joukkuetta kolmeen eri otteeseen.

Kendallia voidaan pitää Evertonin seurahistorian menestyksekkäimpänä managerina, sillä hänen aikakaudellaan Toffees voitti kaksi kertaa Englannin sarjamestaruuden sekä kertaalleen FA Cupin ja cup-voittajien Cupin. Evertonin lisäksi Kendall valmensi Blackburnia, Athletic Bilbaoa, Manchester Cityä, Xanthia, Notts Countya, Sheffield Unitedia ja Ethnikos Piraeusta.

Kendallin arvostuksesta kertoo parhaiten pelaajien ja managerien lausunnot kuolinuutisen jälkeen.

– Hän oli henkilö, jota katsoin ylöspäin hänen saavutustensa takia. Kun olin Evertonissa, hän oli aina valmis antamaan neuvoja kun niitä tarvitsin. Ilman epäilystäkään Howard muistetaan Evertonin historian parhaana managerina. Häntä kaivataan myös Espanjassa. Hän oli Athletic Bilbaossa, ja siellä yhä puhutaan hänestä, Evertonin entinen manageri ja Real Sociedadin nykyinen päävalmentaja David Moyes sanoi.

– Nerokkaasti valmensi parasta seurajoukkuetta, jossa minä olen pelannut. Hieno mies, entinen Englannin maajoukkueen ja Evertonin hyökkääjä Gary Lineker sanoi.

– Suhde yleisöön ja korkea standardi, jonka hän asetti – hän toi uskoa, että mikä vain on saavutettavissa. Hän johdatti Evertonin eurooppalaisen jalkapallon korkeimmalle askelmalle 80-luvulla, joukkueen nykyinen manageri Roberto Martínez mietti.

Kehuja tuli myös kilpailijoiden leireistä.

– RIP Howard Kendall, suurin manageri, joka Evertonilla on ollut. Hän tarjosi minulle joitain erityisiä jalkapallomuistoja etenkin kaudella 84-85, entinen Liverpoolin puolustaja ja lapsuudessaan Evertonia kannattanut Jamie Carragher sanoi.

– Hyvin hyvin surullinen uutinen. (Minulla on) täysi kunnioitus häntä kohtaan managerina ja ihmisenä. Fantastinen persoona. Legenda, Liverpoolissa pelannut ja Liverpoolia valmentanut Kenny Dalglish sanoi.

Kendallia muistettiin minuutin pituisilla aplodeilla Evertonin ja Manchester Unitedin välisen ottelun alussa.