Molemmat Manchesterin seurat avasivat viime kierroksella voittotilinsä Mestarien liigassa. Keskiviikkona United matkustaa Moskovaan Suomen maajoukkueen tähtipelaajan Roman Eremenkon edustaman TsSKA:n vieraaksi. City puolestaan isännöi viime kevään Eurooppa-liigan voittajia.

TsSKA Moskova-Manchester United

Manchester Unitedilla on keskiviikkona edessä vaikea vieraspeli kylmässä Moskovassa. TsSKA on Red Devilsille tuttu vastus syksyn 2009 lohkovaiheesta. Tuolloin United voitti Moskovassa ja pelasi kotonaan Antonio Valencian dramaattisen lisäajan maalin myötä 3-3-tasapelin.

TsSKA on aloittanut Venäjän pääsarjassa vahvasti. Moskovalaisseura ei ole hävinnyt ensimmäiseen 12 kierrokseen kertaakaan. Joukkue johtaa sarjaa viiden pisteen erolla Lokomotiviin. Mestarien liigassa TsSkalla on kasassa muiden lohkon joukkueiden tapaan kolme pistettä.

Isännät pääsevät illan otteluun lähes täydellä miehistöllä. Varmasti sivussa on ainoastaan aivotärähdyksestä kärsivä keskikenttäpelaaja Bibras Natkho. Puolustajista Vasili Berezutskilla on ollut reisivaivoja.

Suomalaisittain joukkueen mielenkiintoisin mies löytyy keskikentältä. Roman Eremenko nauttii TsSKA:ssa merkittävästä pelintekijän roolista. Suomalaisepelaaja on luonut 12 otteluun eniten tilanteita koko joukkueessa (21). Hyökkäyksessä Unitedin kannattaa olla varuillaan nopean kaksikon Ahmed Musan ja Seydou Doumbian kanssa. Heistä Musa on kuudella osumallaan joukkueen paras maalintekijä.

United kaatoi lauantaina Evertonin varsin tyylipuhtaalla esityksellä. Arsenalia vastaan ennen maajoukkuetaukoa näkyneet ongelmat keskikentällä ja puolustuksessa loistivat poissaolollaan. United on hävinnyt kuluvalla kaudella vain kaksi ottelua Valioliigassa. Mestarien liigassa Red Devils avasi voittotilinsä kolme viikkoa sitten Wolfsburgia vastaan.

Unitedin pahimmat poissaolot ovat vasemmalla laidalla. Sekä Luke Shaw että Ashley Young ovat loukkaantumisten vuoksi sivussa. Englantilaisseuran onneksi viikonloppuna Evertoniakin vastaan nähty Marcos Rojo on jälleen pelikunnossa.

Unitedin lauantain suurin onnistuminen oli kapteeni Wayne Rooneyn kauden ensimmäinen vierasmaali. Maalinteko on ollut kuluvalla kaudella englantilaishyökkääjälle hankalaa ja lauantain osuma oli vasta kauden toinen Valioliigassa. Moskovassa Rooney todennäköisesti nähdään jälleen piikkipaikalla Ander Herreran otettua haltuun ylemmän keskikenttäpelaajan tontin. Alkukauden sensaatiohyökkääjä Anthony Martial pelannee vasemmalla laidalla.

Kovavireinen TsSKA on vieraskentällä Unitedille hankala vastus. Moskova on tähän vuodenaikaan ikävän kylmä paikka pelata ja isäntien vikkelät hyökkääjät voivat tuottaa alakerralle päänvaivaa.

Tasaisessa lohkossa vierasvoitto olisi Unitedille suuri askel jatkopaikkaa kohti. Muutamaa notkahdusta lukuunottamatta Red Devilsin peli on ollut alkusyksystä tasapainoista, ja seura on vieraissakin suosikki voittajaksi. Jos peli on samanlaista kuin lauantaina, pitäisi pisteiden Moskovasta irrota.

United voittaa lukemin 1-2.

Manchester City-Sevilla

Manchester City isännöi kolmannella kierroksella Eurooppa-liigan keväällä voittanutta Sevillaa. Sekä Citizens että Rojiblancos ovat lohkossa kolmessa pisteessä voitettuaan Borussia Mönchengladbachin. City ei ole kohdannut espanjalaisseuraa aiemmin.

Cityn syksy Valioliigassa on ollut vakuuttava. Sarjaa kahden pisteen erolla johtavat taivaansiniset ovat hävinneet kuluvalla kaudella vain kaksi ottelua. Kahdesta edellisestä ottelusta pisteet irtosivat murskalukemin.

City kärsii tällä hetkellä vaikeasta loukkaantumissumasta. Ykköshyökkääjä Sergio Agüero loukkaantui Argentiinan maajoukkuekomennuksella kuukaudeksi. Myös joukkueen pelintekijä David Silva puuttuu ottelusta. Sivussa ovat myös Aleksandar Kolarov, Gael Clichy ja Fabian Delph.

City on löytänyt kuitenkin kuluvalla kaudella onnistujia myös Agüeron ja Silvan ulkopuolelta. Lauantaina johtorooliin nousivat kolmessa maalissa mukana ollut Wilfried Bony ja hattutempun viimeistellyt Raheem Sterling. Tältä kaksikolta voi odottaa myös illalla tehoja. Erityisen tunteikas Sevillan kohtaaminen on Jesus Navasille. Navas vietti ennen siirtoaan Englantiin kymmenen vuotta Rojiblancosin väreissä.

Sevillan peli La Ligassa oli alkukaudesta hyvin takkuilevaa. Rojiblancos joutui odottamaan avausvoittoaan syyskuun loppuun saakka. Sarjataulukossa Eurooppa-liigan kaksinkertainen voittaja on vasta sijalla 13. Viikonloppuna Sevilla päätyi pistejakoon Eibaria vastaan.

Manchesteriin Sevilla saapuu lähes täydellä miehistöllä. Ainoastaan avauksen toppari Daniel Carrico on sivussa. Myös ykkösvahti Beto on ollut lähes koko alkukauden loukkaantuneena. Portugalilaista on paikannut nuori Sergio Rico.

Carlos Baccan lähtö kesällä AC Milaniin aiheutti Sevillalle vakavan maalinteko-ongelman. Joukkueen tämän hetken paras hyökkääjä Kevin Gameiro on osunut La Ligassa vain kahdesti. Kokonaisuudessaan maaleja ei ole syntynyt seitsemää enempää.

City on poissaoloistaan huolimatta kotonaan selkeä suosikki. Citizens on löytänyt viime peleissään taas alkukaudesta tutun murskaavan pelivaihteen ja onnistujia on tullut laajalta rintamalta. Lisäksi kapteeni Vincent Kompanyn paluu on palauttanut rauhallisuuden alakertaan, joten Sevilla tuskin montaa maalia saa aikaiseksi.

City voittaa 2-0.