Nuorten Mestarien liiga: Chelsea lohkovoittoon

© Kuva: Getty Images

Nuorten Mestarien liigassa englantilaisseuroista olivat tiistaina tulessa Arsenal ja Chelsea, keskiviikkona manchesterilaiset City ja United.

Hallitseva mestari Chelsea selvitti tiensä 16 parhaan joukkoon voittamalla lohkonsa. Tiistaina kaatui Maccabi Tel-Aviv selkein 4-0 -lukemin. Maalinteon aloitti rangaistuspilkulta Tammy Abraham ottelun 16. minuutilla. Abraham jakaa koko turnauksen maalipörssin kakkossijaa kahden muun pelaajan kanssa (7 osumaa). Kolmen minuutin hänen maalistaan asialla oli Charlie Wakefield.

Blues tappoi pelin lopullisesti jo ennen taukovihellystä, kun Kyle Scott osui 39. minuutilla. Abraham tuplasi maalimääränsä neljä minuuttia ennen täyttä aikaa.

Arsenalille olisi riittänyt tasapelipiste lohkovoiton varmistamiseksi, mutta toisin kävi. Se hävisi kotonaan Dinamo Zagrebille maalein 1-2. Nyt Gunners joutuu viimeiseen otteluun (Olympiakos vieraissa) tilanteessa, jossa se saattaa jopa pudota jatkosta.

Punavalkoisten maalilla jälleen pelannut 17-vuotias suomalaisvahti Hugo Keto torjui ottelussa neljästi. Hänet onnistuivat ohittamaan zagrebilaisista Josip Brekalo ja pienestä kulmasta maalin upottanut Amer Gojak. Arsenalin kavennuksen iski ottelun 78. minuutilla Stephy Mavididi. Suomen nuorisotähti Glen Kamara ei pelannut ottelussa.

Dinamo Zagreb nousi voiton ansiosta tasapisteisiin (10) Arsenalin kanssa.

Manchesterilaisten tuskaa

D-lohkon kärkipaikan Sevillan kanssa ennen päivän otteluita jakanut Manchester City jäi tappioasemaan 27. minuutilla, kun Grigoris Kastanos yllätti maalivahti Angus Gunnin. Tauolle mentiin kotijoukkueen yhden maalin johdossa.

Tasan tunnin kohdalla Kastanos osui uudelleen, siirtäen Juventuksen 2-0 johtoon.

Kierroksen ensimmäisen manchesterilais-maalin teki Cityn Thierry Ambrose, kun lisäaikaa oltiin pelattu kaksi minuuttia.  Loppulukemiksi Torinossa jäivät 2-1.

Kun lohkon toisessa ottelussa Mönchengladbach ja Sevilla tasasivat pisteet, ei Cityn lohkovoitto varmistunut vielä. Viimeisellä kierroksella se kohtaa kotonaan Mönchengladbachin.

Oman, tasaisen lohkonsa ottelun alkupuolella United kärsi PSV:n pohjoismaisesta tehokkuudesta. Ensin islantilainen Albert Gudmundsson teki 1-0, ja 21. minuutilla ruotsalainen keskikenttämies Ramon Pascal Lundqvist lisäsi hollantilaisten etumatkaa.

Lunta Unitedin tuvassa lisäsi 30. peliminuutin kohdalla Dirk Abels, jonka suoritus muutti lukemiksi jo 0-3. Tämä oli myös taukotulos.

66. minuutilla Sam Lammers lisäsi eindhovenilaisten johtoa, tehden  4-0 -maalin. Tämäkään ei riittänyt, vaan 83. minuutilla Joey Konings iski Martijn Berdenin syötöstä ottelun loppuluvuiksi tylyt 5-0. Sekä maalintekijä että sen syöttäjä tulivat otteluun mukaan vaihdosta toisella jaksolla.

Lohkon viimeisen kierroksen ottelussa United kohtaa vieraskentällä sen kakkossijaa tämän kierroksen jälkeen PSV:n kanssa jakavan Wolfsburgin. United on jumbosijalla, mutta vain kolmen pisteen päässä kärkijoukkue CSKA:sta.