Evertonissa palkkansa hyökkääjänä tienaava Steven Naismith jakoi joulumieltä Skotlannin suurkaupunki Glasgow’ssa. Naismith tarjosi jouluaterian kaupungin sadoille kodittomille ihmisille.

Naismith rahoitti Loaves and Fishes -hyväntekeväisyysorganisaation järjestämän joululounaan. Everton-hyökkääjän mukaan ajatus vähempiosaisten ihmisten auttamisesta syntyi miehen pelatessa Glasgow Rangersin riveissä.

– Ollessani Rangersissa, ja kokiessani muutaman pahan loukkaantumisen, ajattelin että on hyvä hetki auttaa muita. Puhuin perheelle ja ystävilleni asioista, joissa haluaisin tehdä muutoksen ja Loaves and Fishes nousi esille muutamaan otteeseen, Naismith kertoi.

– Se on pieni ele minulta, mutta se tekee valtavan muutoksen. Nautin tilanteesta, tapasin paljon mahtavia ihmisiä, jotka kertoivat mitä mieltä he ovat jalkapallosta ja kuinka hyvä tai huono jalkapalloilija olen heidän mielestään, sen tapaisia asioita. Oli mahtavaa viettää iltapäivä heidän kanssaan.

– Se merkitsee jouluajan alkamista minulle. Se on mahtava aloitus sille. Suurin asia minulle on se, kun astun sisään ja näen kuinka myönteisiä kaikki ovat, kuinka paljon he nauravat ja kertovat miten paljon tämä merkitsee heille. Siitä olen kaikkein tyytyväisin.

Naismith on tehnyt myös aikaisemmin hyväntekeväisyyttä. Skotlantilaishyökkääjä on mm. jakanut ilmaisia ottelulippuja Liverpoolin kaupungin työttömille ihmisille.

Lähde: The Guardian, Liverpool Echo