Marcelo Bielsa on The Guardianin tietojen mukaan uusi suosikki Swansea päävalmentajaksi. Walesilaisseuran entinen luotsi Garry Monk sai viikko sitten potkut joukkueen voitettua vain yhden 11 ottelustaan. Guardian uskoo Swansean puheenjohtaja Huw Jenkinsin aloittavan Bielsan kanssa neuvottelut argentiinalaisen kotimaassa.

Bielsa on ollut koko syksyn ilman töitä erottuaan Marseillen peräsimestä Ranskan liigan avausottelun Caen-tappion jälkeen. Marseille sijoittui kaudella 2014-15 argentiinalaisen johdolla neljänneksi.

Bielsa on luotsannut urallaan menestyksekkäästi useita suurseuroja. Keväällä 2013 entinen Marseille-valmentaja johdatti Athletic Bilbaon Copa del Reyn ja Eurooppa-liigan loppuotteluun. Maajoukkuetasolla Bielsa on työskennellyt Argentiinan ja Chilen päävalmentajana kahdessa MM-turnauksessa.

Bielsa ei ole koskaan valmentanut Englannissa.