Valioliiga.com suorittaa viikoittain katsauksen suomalaispelaajien edesottamuksiin englantilaisissa huippusarjoissa.

Mestaruussarjassa ei suomalaisedustusta – Jääskeläiselle 10 nollapeliä täyteen

Niki Mäenpään Brighton kärsi Mestaruussarjan kärkikamppailussa kauden ensimmäisen tappionsa Middlesbrough’lle. Suomalaisvahti seurasi koko Boron 0-3-voittoon päättyneen ottelun vaihtopenkiltä. Toinen Mestaruussarjan suomalainen Fulhamia edustava Sakari Mattila ei ollut joukkueensa kokoonpanossa. Mökkiläiset jäivät Boltonin vieraana 2-2-tasatulokseen. Kaksikosta kumpaakaan ei nähty kentällä myöskään keskellä viikkoa pelatulla kierroksella.

Jussi Jääskeläisellä on Wiganissa todellinen huippusyksy takana. Latics-vahti piti jälleen maalinsa puhtaana Barnsleyn kaaduttua vieraskentällä lukemin 0-2. Nollapeli oli Jääskeläisen kauden kymmenes kaikissa kilpailuissa. Sen sijaan loukkaantuneena olevaa Lauri Dalla Vallea ei Crewen kokoonpanossa nähty.

Vain Kamaralle vastuuta nuorten sarjoissa

Kakkosliigan ainoa suomalainen Jesse Joronen ei torjunut Stevenagen maalilla 1-1-tasapelissä Accringtonia vastaan. Joronen on ollut loukkaantumisen vuoksi jo useamman viikon sivussa.

Nuorten puolella suomalaisedustus oli vähäistä. Arsenalin alle 21-vuotiaiden joukkueessa Glen Kamara pelasi täydet minuutit. Vieraspeli West Hamia vastaan päättyi 1-1-tasatulokseen. Muuten sinistä väriä ei nähty.