Sunderland on tehnyt talven ensimmäisen hankintansa. Keskuspuolustaja Jan Kirchhoff siirtyy seuraan Bayern Münchenistä. Sunderland vahvisti tiedon verkkosivuillaan. 25-vuotiaan Kirchhoffin sopimus ulottuu kesään 2017. Siirtosummaa ei kerrottu julkisuuteen.

– Vaikka hän on melko nuori, hänellä on kokemusta kaikkein korkeimmalta tasolta, myös Mestarien liigasta, Sunderlandin manageri Sam Allardyce sanoi.

– Hän on erittäin monipuolinen pelaaja. Hän voi pelata sekä topparina että keskikentällä. Tehtävämme on tehdä kaikki mahdollinen sen eteen, että hän sopeutuu nopeasti englantilaiseen jalkapalloon, jotta hän voi vaikuttaa positiivisesti peliimme.

195-senttinen Kirchhoff on Kickersin kasvatti. Hän siirtyi Frankfurtin organisaatioon vuonna 1999 ja jatkoi matkaansa Mainzin kautta Bayerniin kesällä 2013. Tammikuusta 2014 kesään 2015 saksalainen pelasi lainalla Schalkessa. Tällä kaudella vastuuta tuli Bayernin edustusjoukkueessa tasan minuutin verran. Osittain syynä oli akillesjännevamma.

Toimittajan sana

Edustusjoukkueessa minuutti peliaikaa tällä kaudella. Bayernin kakkosjoukkueessakin Kirchhoff pelasi vain yhden ottelun. Pelituntuma on siis suuri kysymysmerkki. Mielenkiintoista nähdä, millä pelipaikalla Allardyce haluaa kookasta Kirchhoffia peluuttaa.