Läpimurtoaan Valioliigassa kuluvalla kaudella tehnyt Dele Alli on solminut Tottenhamin kanssa jatkosopimuksen. 19-vuotiaan keskikenttäpelaajan sopimus kestää kesään 2021 asti.

Alli on MK Donsin kasvatti, josta nuorukainen siirtyi Spursiin kesällä. Spurs kiinnitti Allin jo vuosi sitten, mutta keskikenttäpelaaja pelasi kevätkauden lainasopimuksella kasvattajaseurassaan.

Allista on tullut kauden vanhetessa säännöllinen avauskokoonpanon pelaaja Tottenhamissa. Alkukaudesta Alli pelasi vielä keskikentän keskustassa, mutta on nyt noussut hyökkäävän keskikenttäpelaajan rooliin. Englantilainen on tehnyt kuluvalla kaudella viisi maalia Valioliigassa. Alli on antanut myös kolme maaliin johtanutta syöttöä.

Spurs-pelaaja nousi mukaan Englannin maajoukkueeseen viime marraskuussa. Alli teki debyytissään maalin Ranskaa vastaan.

Lähde: Tottenhamin Twitter-tili

Toimittajan sana

Alli on noussut parrasvaloihin nopealla tahdilla. Viime kaudella vielä Ykkösliigaa pelannut nuorukainen on eittämättä yksi Englannin lupaavimmista pelaajista.

Allilla on hyvät ominaisuudet hyökkääväksi keskikenttäpelaajaksi – murtavat syötöt, viimeistelytaidot ja pallokontrolli ovat vahvalla tasolla 19-vuotiaaksi pelaajaksi. Kurinalainen pelaaja tekee kovasti töitä myös puolustussuuntaan.