Puolustaja Andy Wilkinson on joutunut päättämään jalkapalloilijan uran 31-vuotiaana. Wilkinson sai aivotärähdyksen yli vuosi sitten eikä ole toipunut pelikuntoon sen jälkeen.

Aivotärähdys aiheutti englantilaiselle aivovaurion, joka ilmeni näkökyvyn heikkemisenä ja pahoinvointina. Vakava loukkaantuminen tapahtui FA Cupin ottelussa Blackburnia vastaan, jossa Wilkinson sai pallon kovalla voimalla päähänsä.

– Se potkaistiin suoraan minua ohimoon ja horjutti minua. Juoksin takaisin ja menetin täysin oikean puolen ääreisnäkökykyni, Wilkinson kertasi tapahtumia.

– Olin juuri päässyt takaisin joukkueeseen, joten jatkoin pelaamista enkä kertonut kenellekään. Pelasin suurimman osan ottelusta näkemättä mitään oikealla silmälläni.

Wilkinsonin mukaan uran jatkaminen olisi ollut liian suuri riski omalle terveydelle. Englantilainen kärsii yhä erilaisista oireista.

– Loukkaantumisesta on yli vuosi ja kärsin yhä asioista aivoissani, näkökyvyssäni, niskassani – kaikenlaisista erilaisista oireista, Wilkinson kertoi.

– Vaikka heräisin huomenna hyvävointisena ja erikoislääkärit sanoisivat pelaamisen olevan turvallista, riskit ovat aivan liian korkeita.

Wilkinson pelasi Stoken riveissä 160 liigaottelua.

Lähde: Sky Sports